Задни тампони на моста Е39 ТДС Комби
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive
Задни тампони на моста Е39 ТДС Комби
Привет колеги!Днеска бях на преглед на ходова част и се оказа че тампоните на задния мост към купето,2 от 4-те са заминали.имам намерение да ги сменя 4-те.оказа се че са доста скъпи и се свалят със специална скоба.Някой да е патил с тях.и да попитам-на задните амортисьори има ли тампони като при педния макферсон
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Re: Задни тампони на моста Е39 ТДС Комби
Колега, тези тампони наистина се сменят с някаква скоба и за тях мисля, че е най добре да отидеш в някой оторизиран сервиз.При мен тези тампони също са за смяна и обиколих няколко сервиза от които ми казаха, че нямат такава скоба и трябва да отида в оторизиран сервиз. Един специалист пък ми каза,че можел да ги смени без скоба, но трябвало да свали целия заден мост и щял да ги избива някакси като го чух веднага се отказах.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Скъпички са (110-125лв.) в който и магазин за авточасти да вляза като ги нанерят казват "уу ама те малко скъпички" викам им да бе знам
ама какво да се прави. И на мен ми предстои смяната им и май като гледам ще е в BMW-сервиза във Варна.

- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
с отстъпката ми ги дават на 90 лв някъде,а за смяна с въпросната скоба-около 50 на тампон
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Въпросните тампони ги имам на 2 метра до мен са 4-броя и аз ще ги сменям,
но тъй като ги сменям смятам и да сменя болтовете защото е желателно поне мое мнение все пак смяната на тия тампони не е на всеки 50-60хил.км.
Относно цената оригинални : 100.54лв. в ДаруКар с отстъпката ми ги взимам на 80лв. Ако някой иска може да му ги поръчам... Болтовете са също леко скъпи - 14лв. за 1бр.

Ето какво представлява въпросният тампон и болт:

Относно смяната им имам майстор от София, които има скобата и взима повече от прилично.

Относно цената оригинални : 100.54лв. в ДаруКар с отстъпката ми ги взимам на 80лв. Ако някой иска може да му ги поръчам... Болтовете са също леко скъпи - 14лв. за 1бр.

Ето какво представлява въпросният тампон и болт:

Относно смяната им имам майстор от София, които има скобата и взима повече от прилично.
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
bobih на комбито и на седана тампоните леко нямат нищо общо
За комбито са два пъти по скъпи от на седана,и се късат три пъти по често.

За комбито са два пъти по скъпи от на седана,и се късат три пъти по често.
- bobih
- младши ентусиаст
-
ivanov 530d, някъде да съм посочил точно за кой модел става на въпрос !?
И не са 2-пъти по-скъпи, тампона струва 150лв. В ДаруКар, но и него мога да го взема с отстъпка на 115лв.
И не са 2-пъти по-скъпи, тампона струва 150лв. В ДаруКар, но и него мога да го взема с отстъпка на 115лв.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Хайде да не си ги мерим,не забравяй че и аз имам доста големи отстъпки навсякъде,не купувам части само за една кола 

- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Кое си мерите сега,отстъпките или .......... 

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
M_krika написа:Кое си мерите сега,отстъпките или ..........

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
мерси на колегите за инфото.вече проучих нещата, намерих горе долу прилична цена за тампоните.А всъщност каква им е основната роля.В D&N сервиз предполагам ще ги сменявам
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колега hobotqnin,
Възползвай се от отстъпки и разумни цени на самите тампони и си ги купи от външен доставчик, различен от оторизираните (излишно скъпи са при тях). Само оригинални, разбира се.
За самата смяна - задължително в оторизиран сервиз на БМВ!!! "Скобата", която е необходима за смяната, няма нищо общо с понятието за "скоба", което ние масово си представяме. Устройството представлява хидравличен крик, който обаче не "бута", а "дърпа". Автомобила са повдига на тези големите крикове, които повдигат цялата кола във въздуха, "скобата" е на колелца и се докарва под колата, закачва се по специален начин на тампона и започва да дърпа.
Ако някой квартален "майстор" или сервиз ти твърди, че има подходяща в скоба, първо се увери, дали има точно такова устройство, за каквото ти споменавам по-горе. Аз лично "малко" се съмнявам
Както на колегата emil_shumanov, така и на мен ми направиха гениалното предложение, да ми свалят задния мост и да избиват тампоните от горната страна на моста
Предложението, между другото, ми го направи иначе много добър и съвестен майстор, който вярвам, че щеше да хвърли много усилия и внимание, за да свърши работата, но това е просто безумие. Има доста неща по нашите автомобили, за които се искат уреди и инструментариум, каквито никой булгаристански бедняк не може да си позволи, защото са доста соленки.
Успех!
Възползвай се от отстъпки и разумни цени на самите тампони и си ги купи от външен доставчик, различен от оторизираните (излишно скъпи са при тях). Само оригинални, разбира се.
За самата смяна - задължително в оторизиран сервиз на БМВ!!! "Скобата", която е необходима за смяната, няма нищо общо с понятието за "скоба", което ние масово си представяме. Устройството представлява хидравличен крик, който обаче не "бута", а "дърпа". Автомобила са повдига на тези големите крикове, които повдигат цялата кола във въздуха, "скобата" е на колелца и се докарва под колата, закачва се по специален начин на тампона и започва да дърпа.
Ако някой квартален "майстор" или сервиз ти твърди, че има подходяща в скоба, първо се увери, дали има точно такова устройство, за каквото ти споменавам по-горе. Аз лично "малко" се съмнявам

Както на колегата emil_shumanov, така и на мен ми направиха гениалното предложение, да ми свалят задния мост и да избиват тампоните от горната страна на моста

Успех!
мойте тампони съм си ги сменял за около 20мин. на брока и то само с една шпилка М10, 2 гайки и няколко по голями шайби, а цената беше около 87лв.
- bobih
- младши ентусиаст
-
Айде колеги да не ми триете постовете без причина, ааа!?
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
тампоните ги сменяй само в Дару.. за 15 мин работа е и ти взимат 20лв повече от квартален сервиз, и си спокоен, мойте ги взех от Щутгард преди 1 година и след бая обикаляне по сервизи ги смених в Дару. ПОнякога евтиното излиза бая по скъпо еле па с тез коли
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3