силен шум при дърпане на ръчната
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
силен шум при дърпане на ръчната
Здравейте,
та днес сутринта тръгвам аз за работа и понаваляло доволно сняг, излизам на един булевард и пред мен чака друга кола и както си се движех с 5км/ч реших да дръпна ръчната с цел да се наместя в снежния коловоз (излизам на булеварда от пресечка). Та дърпам аз и отзад някъде се чува праааас, ама някво супер силно и съвсем кратко, все едно някой удари с чук по задния мост
Викам си ся пък кво стана, жило ли се скъса
. Викам чекай пак да видим, тръгва вече колоната от коли и пак с 5-10км/ч дърпам пак, (този път се движех в направо) и отново праааааас. Викам край повече никви ръчни и така до работата 10тина км си вървеше и си спиораше колата все едни нищо, ръчната си работи порядъчно никви проблеми
Та въпроса е на какво може да се дъжат тия остри удъри/шумове идващи от някъде от задната част на колата ? Какво да проверя ? Другото, което е беше -5 градуса и валеше сняг, не знам нещо да е замръзнало ли какво...........
Съмнявам се да не би тия шумове не идват от диференциала някъде
Интересното е, че вчера на въщане от работа пред нас за да паркирам на обратно на улицата по която се движа с ръчна я завъртях колата на 180 градуса и нямаше никви проблеми.
Колата е 318и 96та с барабани отзад. Барабаните и накладките са сменяни преди 30к километра, със спирачните не съм имал никакви проблеми.
П.С. Знам, че колата е със задно и не ми тряя ръчна да си правя кефа, аз и не го правя с ръчна, просто днес така ми дойде да я дръпна да видя как е
та днес сутринта тръгвам аз за работа и понаваляло доволно сняг, излизам на един булевард и пред мен чака друга кола и както си се движех с 5км/ч реших да дръпна ръчната с цел да се наместя в снежния коловоз (излизам на булеварда от пресечка). Та дърпам аз и отзад някъде се чува праааас, ама някво супер силно и съвсем кратко, все едно някой удари с чук по задния мост

Та въпроса е на какво може да се дъжат тия остри удъри/шумове идващи от някъде от задната част на колата ? Какво да проверя ? Другото, което е беше -5 градуса и валеше сняг, не знам нещо да е замръзнало ли какво...........
Съмнявам се да не би тия шумове не идват от диференциала някъде

Интересното е, че вчера на въщане от работа пред нас за да паркирам на обратно на улицата по която се движа с ръчна я завъртях колата на 180 градуса и нямаше никви проблеми.
Колата е 318и 96та с барабани отзад. Барабаните и накладките са сменяни преди 30к километра, със спирачните не съм имал никакви проблеми.
П.С. Знам, че колата е със задно и не ми тряя ръчна да си правя кефа, аз и не го правя с ръчна, просто днес така ми дойде да я дръпна да видя как е

- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Re: силен шум при дърпане на ръчната
Щом работи много възможно и от студа да е. Моята е с дискове отзад и сега като я дръпна в движение се чува някакво пукане или нещо от сорта, но не толкова силно колкото ти казваш. Когато е по-топло го няма този звук.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Да не е имало нещо замръзнало в барабаните
Има решение - не дърпай ръчна,имаш педал за газта

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
jbankov написа:Да не е имало нещо замръзнало в барабаните![]()
точно така мисля и да реша проблема

Аз по принцип на сняг само си дрифтя ръчна никога не ползвама ама реших да видя и на тия с голфовете къв им е фъна

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Колега абсолютно същото и при мене
Ходихме да се пързаляме малко и по едно време ми се размести ампа и се откачи единия чинч, и спирам и както съм с 5км/ч някъде дърпам ръчната като имах в предвид, че нали сняг а у няя проблем и
такъв звук чух, че както беше -10 градуса доста бързо се припотих.
Имах чувството, че ми падна моста
Тръгнах, пак я дръпнах и пак същия звук. Като че ли минавам през някъв голям камък и се удря пода в него ... нещо на такова го оприличавам.
Покарах 100-200м дръпнах, нищо ... само дето и на сняг не ми кове сега ...
Някви идеи - с 316 съм, с барабани отзад

Ходихме да се пързаляме малко и по едно време ми се размести ампа и се откачи единия чинч, и спирам и както съм с 5км/ч някъде дърпам ръчната като имах в предвид, че нали сняг а у няя проблем и

Имах чувството, че ми падна моста

Покарах 100-200м дръпнах, нищо ... само дето и на сняг не ми кове сега ...
Някви идеи - с 316 съм, с барабани отзад

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Абе вие в Пловдив не сте ли чували ,че БМВ се кара с много газ,а не с РЪЧНА

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
jbankov написа:Абе вие в Пловдив не сте ли чували ,че БМВ се кара с много газ,а не с РЪЧНА![]()
![]()

аз се подвизавам по Щутгарт

и до одеве така се пързалях тука, че още свят ми се вие

забравих и за ръчни и за всичко

П.С. Одеве пак за проба само леко я дръпнах с 10км/ч да видя държи ли и да държеше си няма проблеми

- Andronoff
- триногата
-
същото е и при мен.. не ми пука, нищо не се е счупило до ся, а не е като да не съм дърпал ръчна 

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
8 мнения
• Страница 1 от 1