Въпрос относно ламбда сонда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно ламбда сонда
Здравейте колеги , имам запитване относно ламбда сонда на 318ис , 93 г. Разхода на гориво , колкото майка си и баща си , вкарвам се на канала и гледам едната бяла жица на сондата прекъснала и окислила . Свалих я и ще я правя , пределно ми е ясно , че нищо няма да стане и не стана сигурно , ама икономията е майка на мизерията. Както и да е , прежалих се , ще се купува друга , ама кинтите са кът. Ето го и запитването ми : Така и така я свалих , мъчих се разхлобих я дето са жиците , наставих ги някак си , и пак я сложих , ще има ли някакъв проблем ако примерно окъси някаде и се допрат жичките , или ще трупа ли грешки повече , да си седи ли закачена или да я разкача ? Сигурно ще кажете да я разкачам , но ако си седи закачена , какъв ще е риска ?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Въпрос относно ламбда сонда
Здравей колега, имам чисто нова сонда на Беру - OZH039, ако ти върши работа ще се разбереме. Мисля че разликата е в дължината на кабела, ще питам. Точно така, разликата е в дължината на кабела. Има едно "НО", електрониката, т.е. мозъка да е БОШ, сондата е за Бош, не е за Сименс компютър.
на beru е ozh036 и струва 147лв.мога да ти я предложа за 110 лв. 0899598955 

Колеги , благодаря с отзовалите се оферти , но затуй ми е и въпроса , криза е , верно караме бмв-та , ама някой трудно се справят с подръжката . За момента ще я карам така , просто исках да попитам , да я разкачам ли или да седи закачена , след малкия ми ремонт , че няма да ми върши работата за която е предназначена , няма , но да закрепя положението на първо време , докато посъбера пари.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Закачи и скъсалата се жица и карай без да сваляш сондата, в най-лошия случай ще ти подава повече гориво, но може и бедна смес да прави, тогава ще гасне, няма мощ и т.н. Поздрави.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Не бързай да я сменяш преди да си сигурен че в нея е проблема, още повече когато парата е кът.. Сондата е с 4 кабела два са за подгряването, един е информация, а последния е маса. Не е трудно да се замери с мултицед, в аутодатата е написано подробно как става, сега програмата не е пред мен, но ако искаш по късно ще ти пиша на ЛС за повече информация, тъй като не се сещам в момента цветовете на жиците и тн.
vankatagsi
Ще съм ти благодарен за което ако дадеш малко повече инфо . Те са 2 бели , черен и сив , сивия е масата предполагам , щото е на корпуса . Беше прекъснат единия бял . Какво направих аз , тъй като беше точно до корпуса и нямаше как да я наставя , трябваше да я отворя някак си . Ок. Направих го някак си и след това срязах всички кабели , оголих жиците и една по една почнах да ги навързвам на обувките дето влизат в буксите . Мисля че се справих , просто ме притеснява , че случайно може да се допрат вътре жиците , щото , при разглабянето съм извъртял буксите леко и не съм сигурен дали сега си пасват в гнездата с точност и исках да зная , при евентуално допиране , дали ще възникне проблем , по-голям от сегащния , неработеща ламбда . А тя съм сигурен че не работи , заради големия разход , мененето на обороти след като мине стрелката над синия сектор , забиване на предницата в големите обороти , а са сменени всички филтри , свещи , едното масло е за смяна само.
Ще съм ти благодарен за което ако дадеш малко повече инфо . Те са 2 бели , черен и сив , сивия е масата предполагам , щото е на корпуса . Беше прекъснат единия бял . Какво направих аз , тъй като беше точно до корпуса и нямаше как да я наставя , трябваше да я отворя някак си . Ок. Направих го някак си и след това срязах всички кабели , оголих жиците и една по една почнах да ги навързвам на обувките дето влизат в буксите . Мисля че се справих , просто ме притеснява , че случайно може да се допрат вътре жиците , щото , при разглабянето съм извъртял буксите леко и не съм сигурен дали сега си пасват в гнездата с точност и исках да зная , при евентуално допиране , дали ще възникне проблем , по-голям от сегащния , неработеща ламбда . А тя съм сигурен че не работи , заради големия разход , мененето на обороти след като мине стрелката над синия сектор , забиване на предницата в големите обороти , а са сменени всички филтри , свещи , едното масло е за смяна само.
По двете бели тече 12 Волта, в началото, когато колата е студена - това е подгряването на сондата. Не трябва да се окъсяват. След като загрее колата, двете бели не играят...
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Правилно 

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Totko написа:След като загрее колата, двете бели не играят...
На белите трябва задължително да има 12в без значение дали е загряла или не, целта е предпазване от отлагането на сажди вурху елемента, а от там и опазване живота на сондата
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
NikiNikolov написа:Закачи и скъсалата се жица и карай без да сваляш сондата, в най-лошия случай ще ти подава повече гориво, но може и бедна смес да прави, тогава ще гасне, няма мощ и т.н. Поздрави.
При несвързана сонда-преобогатена горивна смес-голям разход и неравномерен празен ход при загрял двигател

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
имаш лс.
12 мнения
• Страница 1 от 1