Е39 и снега
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Re: e39 и снега
Незнам за вас, но аз съм останал с впечетление че е39 си е доста добра на сняг като за кола със задно предаване, може би е заради гумите, незнам вие с какви карате но мойте не са кой знае каква " убава марка" гумите са ми от тия Кумхо, модел незнам,225/55/16 и е като танк колата, на заледени участъци с включено асц колата не помръдва грам колкото и да я бъзикам, изключа ли асц-то поднася но в рамките на нормалното т.е. контролира се много лесно 

- kotak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525DA
- Мечтае да кара: E60 530XD
- Детайли за колата: Edition Lifestyle
аз съм с автомат и Мокачване и на лед и пресен сняг -гола вода 

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
А гледам колеги пишат че в повечето случай им боксува само една гума, на мен пък почти винаги ми боксуват двете, без значение дали ще е на сухо време или сняг, стига едната гума да не е на асвалт другата на лед де
На какво се дължи незнам, даже клипове съм гледал как се въртят е39-ки на асвалт (520и) и само едната гума пили другата си се търкаля кротко кротко а при мен въртят и двете. Не че се оплаквам де мене така ми е по добре, само си се чудим

На какво се дължи незнам, даже клипове съм гледал как се въртят е39-ки на асвалт (520и) и само едната гума пили другата си се търкаля кротко кротко а при мен въртят и двете. Не че се оплаквам де мене така ми е по добре, само си се чудим

- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Колеги, нещо тука бъркате.
Ако колата е със шпер, в зависимост от % на шпера трябва да въртят и двете гуми, но ако едната е на лед другата да върти с този %. Тоест ако шпера е 25%, лявата гума е на лед - дясната ще се върти с 25% от оборотите на лявата. Ако сте със шпер а това не се случва сте за ремонт на шпера. Или просто само си мислите че сте с шпер. Има теми във форума - може да прочетете как работи.
А по темата за дълбокия сняг - преди карах е46, доста ниско. Зимата на 4-5 пъти се паркирах по грубо на неотъпкан сняг и реално колата беше така да се каже по корем върху снега - в тази ситуация и господ не може да извади колата без да бутне. Тъй че ако са ви ниски колите - това е проблема.
В момента съм с гуми на които това им е трети сезон и след него отиват в кофата, нямам грижи с 39-ката. На лед разбира се няма тръгване. На много сняг - място за паркиране което е наринато със сняг, нямам проблеми. Напред, назад, напред, назад ... разривам се така да се каже. До работата имам един баир. Според температурата, леда под гумите и елементарната физика идва момента в който на два пъти не успях да кача баира - просто минавам по съседната пряка
ПП колата е автоматик с ДСЦ, никога не ми се е налагало да го изключвам. То си мига а колата си върви. Може да е с 2 километра ама движи.
Ако колата е със шпер, в зависимост от % на шпера трябва да въртят и двете гуми, но ако едната е на лед другата да върти с този %. Тоест ако шпера е 25%, лявата гума е на лед - дясната ще се върти с 25% от оборотите на лявата. Ако сте със шпер а това не се случва сте за ремонт на шпера. Или просто само си мислите че сте с шпер. Има теми във форума - може да прочетете как работи.
А по темата за дълбокия сняг - преди карах е46, доста ниско. Зимата на 4-5 пъти се паркирах по грубо на неотъпкан сняг и реално колата беше така да се каже по корем върху снега - в тази ситуация и господ не може да извади колата без да бутне. Тъй че ако са ви ниски колите - това е проблема.
В момента съм с гуми на които това им е трети сезон и след него отиват в кофата, нямам грижи с 39-ката. На лед разбира се няма тръгване. На много сняг - място за паркиране което е наринато със сняг, нямам проблеми. Напред, назад, напред, назад ... разривам се така да се каже. До работата имам един баир. Според температурата, леда под гумите и елементарната физика идва момента в който на два пъти не успях да кача баира - просто минавам по съседната пряка

ПП колата е автоматик с ДСЦ, никога не ми се е налагало да го изключвам. То си мига а колата си върви. Може да е с 2 километра ама движи.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Абе аз ли нещо не съм в час или не съм чел колкото трябва ?!?
А сега кажете е39-ките имат ли шпер или не ?!? Доколкото знам само м5-ците имат и ако е така , тука на колегите как им върти и двете гуми
.
П.С Моята не съм я гледал и двете ли въртят или едната .

П.С Моята не съм я гледал и двете ли въртят или едната .
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не, Е39 няма шпер диф. За М5 не съм сигурен, ама другите нямат.
ПС: Двете въртят защото АСЦ-то работи, обади се утре докато не е се разтопил снега да ти покажа как въртят и двете, за целта ще трябвада закъсам пък ти първо ще гледаш как въртят, после ще ме избуташ да си ходя
ПС: Двете въртят защото АСЦ-то работи, обади се утре докато не е се разтопил снега да ти покажа как въртят и двете, за целта ще трябвада закъсам пък ти първо ще гледаш как въртят, после ще ме избуташ да си ходя

Незнам дали е 39-ките са пикливи зимно време,ама аз нямам абсолютно никакви проблеми с нея!Карам тдс,автомат,тази зима я обух с чисто нови гуми,да отбележа 15-ки!Понеже съм любител на зимните спортове и често обикалям планините с нея,досега не съм имал никакъв проблем!Онзи ден даже минах първи по балкански път,където не беше минал снегорин още и имаше около 30 см.сняг,а под него яко лед!Никакъв проблем,на няколко пъти премига Asc-to,нито ми е боксувала колата,нито ми е занасяла,нищо!Доволен съм си!
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Здр колеги,
според мен е39 е проходим автомобил.Атакувам Шипка два пъти седмично до сега без проблемно.Карам с Клебер 15-ки доволен съм и се надявам да не ме изядат... чакалите

според мен е39 е проходим автомобил.Атакувам Шипка два пъти седмично до сега без проблемно.Карам с Клебер 15-ки доволен съм и се надявам да не ме изядат... чакалите

жена,която не е спала с мъж над 100кг се брои за...девствена!!!
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
С три думи МЪКА,МЪКАА,МЪКААА
Няма по -пиклива кола на сняг .Като казваме сняг може би трябва да уточняваме къде.Моя пример е от град Русе ,последните 2 месеца.Тук пада здраво по 30-40 см последно,както знаете и по цяла северна България.Налагами се често да пътувам Русе -София ,пътят е ужасен ,бе вериги няма минаване.Като казвам пиклива ,пример са всички БМВ-та които виждам закъсали или буксуващи или изобщо непомръднали или на пътна помощ.Аз лично с чисто нови 4 броя Клебери ,и това не помага без вериги пак казвам.Няма как да ме убедите ,като аз и колегата с Е39-ки копаем здраво с лопатите ,а "някви"уж голфчета и пежля ,пасати ,за ауди да не говорим ни подминават и си ни заглеждат и ние тях и така до следващия сняг.Които се опита да ме убеди в обратното ,моля да заповяда ,след което задължително ще има проверка 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
аиде да не се карате вижте темата
viewtopic.php?f=40&t=189368
зимата си е мъка с бмв, аз да си призная т.к съм с М окачване и дори не мога да излезна заради коловозите когато е наваляло много, карам една друга кола с предно + летни гуми, еми никакви проблеми дори в наи големия сняг

viewtopic.php?f=40&t=189368
зимата си е мъка с бмв, аз да си призная т.к съм с М окачване и дори не мога да излезна заради коловозите когато е наваляло много, карам една друга кола с предно + летни гуми, еми никакви проблеми дори в наи големия сняг

- kaiopenev123
- Потребител
-
аз съм със е90 с нови рънфлет Гудиър гими и когато съм на равен път нямам проблем, но имам парко място което е зад блока и съм в Младост 2 където снегорин не минава и се налага да качвам един баир който е 45 градуса и освен това има завой и не мога да се засиля защото ще ударя някоя кола. Единствения начин по който излизам е със ДТЦ и лека засилка и лек дрифт иначе няма начин. Но този понеделник като заваля снега рещих да се пробвам на пресен сняг да го кача. Познайте дали успях. Така се набих в преспите че се наложи да изчистя целия баир и да хвърлям пясък и чак тогава успях да го кача. И реших да понатоваря леко задницата. Сложих 200 кг и върви като танк, но май и много съм я натоварил. Сега малко съм махнал тежестите и съм със около 100 кг. Та върпоса ми е дали е проблем че е така натоварена колата?
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Колеги имах една вектра Б преди бмв-то чак сега разбрах каква е разликата (като падна първия голям сняг в пловдив ) но и задното си има свои предимства
(въртенето на задницата ) с вектрата не можеше така
а колко съм се мъчил и ръчни съм опъвал по никакъв начин не може да се срвани с бмв-то 

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Колеги пробвахте ли с течните вериги
мисля че има ефект 

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
spacepl написа:Не, Е39 няма шпер диф. За М5 не съм сигурен, ама другите нямат.
С шпер е само е Е39 М5. Аз с мойта имам проблеми защото е много ниска, и буквално се пързаля върху останалия сняг между коловозите...
А изпитвам притеснения от заледени части в пряк достъп с предната ми броня.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|