Камера за обратно виждане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Камера за обратно виждане
Камерката е невероятна екстра и чак се чудя до сега как съм карал без нея из тесните Варненски улички
В момента не мога да намеря точно като моята, но е ето от този продавач и даже съм сигурен, че е същата, въпреки че пише за 3-та серия http://cgi.ebay.com/ebaymotors/170-Car- ... ccessories
Как се монтира, ами лесно. По трудно е да се прекарат кабелите през шлауха с кабелите м/у задния капак и купето.
Веднъж прекарани се ползва ето тази схема на пиновете в буксите за ТВ тунера (добавят се пин 14 и пин 17):

На кабела за задните светлини се слага едно реле, което да обръща "+" в "-" и това е.Общо взето нищо сложно.

В момента не мога да намеря точно като моята, но е ето от този продавач и даже съм сигурен, че е същата, въпреки че пише за 3-та серия http://cgi.ebay.com/ebaymotors/170-Car- ... ccessories
Как се монтира, ами лесно. По трудно е да се прекарат кабелите през шлауха с кабелите м/у задния капак и купето.
Веднъж прекарани се ползва ето тази схема на пиновете в буксите за ТВ тунера (добавят се пин 14 и пин 17):

На кабела за задните светлини се слага едно реле, което да обръща "+" в "-" и това е.Общо взето нищо сложно.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Камерката е невероятна екстра и чак се чудя до сега как съм карал без нея из тесните Варненски улички

Снимки има в галерията ми, цената мисля беше около 120-130лв. Успоредната на бронята линия показва до къде ти е бронята.Тъй като камерата е широкоъгълна, бронята изглежда огъната в краищата и тази линия помага да се види реалната линия на бронята. Разграфените цифри са сантиметри до обекта и също са много важни, защото обектите при широкоъгълна камера изглеждат по-далеч от колкото са в реалност.
Според мен тази камера е по-добра от оригиналната, защото при оригиналната ги няма тези разграфявания, които помагат страшно много.

ICE написа:Който го правил, да постне снимки на камерата и на изображението.
Споделете и за финансите, които си отлитат неизменно.![]()
Смятам, че ще е поне интересно, ако не и полезно аз всички тук.
Успех!
Снимки има в галерията ми, цената мисля беше около 120-130лв. Успоредната на бронята линия показва до къде ти е бронята.Тъй като камерата е широкоъгълна, бронята изглежда огъната в краищата и тази линия помага да се види реалната линия на бронята. Разграфените цифри са сантиметри до обекта и също са много важни, защото обектите при широкоъгълна камера изглеждат по-далеч от колкото са в реалност.
Според мен тази камера е по-добра от оригиналната, защото при оригиналната ги няма тези разграфявания, които помагат страшно много.
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Колеги камерата кога се активира като дадеш задна автоматично ли излиза образа или трябва ръчно.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Автоматично когато включиш на задна, има реле свързано към бялата светлина на задната
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Иначе оригинална камера струва: Ед.цена (с ДДС): 1178.62 BGN , аз я имам ама не съм слагал и скоро мисля да ориентирам за продаване. Също така за нашите колички се предлага и предна камера

и цената е доста приятна 1704лв. Ама това си е голям "филм".

и цената е доста приятна 1704лв. Ама това си е голям "филм".

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
bobih написа:Също така за нашите колички се предлага и предна камера
и цената е доста приятна 1704лв. Ама това си е голям "филм".![]()
![]()
Чак пък голям филм не е.Аз също си мислех за предна камера, даже обмислях и вариант с огледала да стане като на новата 7-ца, но нещо ми изветря идеята.
По ми се иска да сложа такава термална и с нощно виждане, но там цената вече е брутална http://www.bimmernav.com/store/catalog/ ... m-180.html
За сметка на това пък, с такава камера мога да си карам както си искам и в най-гъстата мъгла

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
mad_presley написа:................
За сметка на това пък, с такава камера мога да си карам както си искам и в най-гъстата мъгла

mad_presley, а ако съм махнал тунера и лъжа колата, че има, тази камера може ли да се тури, или трябва да се мисли нещо различно?
Всичко звучи супер с пиновете и така, но аз си нямам и хабер как да го направя това сам.
Иначе живо се интересувам да си го сложа... И наистина линиите са си важна част, защото иначе пак си на око..
Иначе живо се интересувам да си го сложа... И наистина линиите са си важна част, защото иначе пак си на око..
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
ivo1bg написа:mad_presley, а ако съм махнал тунера и лъжа колата, че има, тази камера може ли да се тури, или трябва да се мисли нещо различно?
Ако си махнал ТВ тунера, не виждам как може да стане. Поне не виждам как може да стане така, че като включиш на задна, екрана автоматично да се включва на камера, защото ти липсва AV канала.
Дори и да се въже директно към дисплея, си мисля че няма да превключва автоматично.
Миналата година бях поръчал 10 камери за колеги, които ужасно напираха за такава камера. За съжаление гадовете от митницата ми задържаха пратката с почти един месец, за да мога да ги взема тази година и да платя мито и ДДС. Разбрах го от продавача, с който се разбрахме да ми върне парите, защото пратката ми така и не стигна до мен за повече от 2 месеца.
За сега всички пратки извън евросъюза минават през митница и ще изчакам докато със сигурност се разбере, че отпада минималната необлагаема сума от 15 евро на 150 както си беше преди.
А ако успеем да намерим камерките от немския ибей например? Търсил ли си?
Аз бих могъл да поръчам, защото имам акаунт в него.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
DaveMF написа:А ако успеем да намерим камерките от немския ибей например? Търсил ли си?
Акаунта в ибей е един. Като имаш акаунт, влизаш във всички страници на ибей, но не си мисли, че като го купиш от немския или английския, пратката ти ще е от Англия или Германия. Пак си идва от Китай, защото всеки е свободен да си пусне стоката в който си ибей иска.
От мен не очаквайте доставка. Ето премеждия на колега от друг форум с дата 05.02.10 г:
Groove написа:Реших и аз да споделя преживяванията си в митница Грорна Оряховица. В началото на януари поръчах 2 винтоверта(употребявани) от щатите, на стойност 80$. Миналата седмица получих известие в пощата, че трябва да се явя в РСЦ Гара ГО. Отидох към 15 часа и жената която обслужваше колетното ми каза "О-о-о днес няма да може да успеете!", а остават 2 часа до края на работния ден. Разпитах каква е процедурата(1во частна митническа агенция за ЕОРИ, 2ро до митницата с дискетата за да го издадът, 3то пак аганцията за да ми кажат в коя банка да платя ДДС-то, 4то до банката да го платя, която се намира в града на 5мин път с кола, 5то отново в агенцията да покажа, че съм платил, 6то отново до митницата за да ми ударят печат, 7мо до пощата на гарата да платя 2 такси от които едната е прословутата 4 лева и 1.50 - така и не разбрах за какво) и защо не може да пропусна ходенето до частна митническа агенция, след като колета ми не надвишава 150Е и трябва да платя само ДДС ? До края на седмицата не отидох и тази седмица във вторник пак получавам покана да отивам да си взема колета. В сряда се заех със задачата. В частната митническа агенция (която се намира в една барака и е ползвана както за оформяне на документи така и за барче на намиращото се непосредствено до нея училище , ако нямаше надпис на прозорците отвън не можеш да познаеш, че се намира отзад зад бара.. абе пълна скръб) влизам и обяснявам за какво съм, двете служителки се питат трябва или не трябва да ми издават EORI, защото пишело нещо във вестника, че имало някакви промени, след като се "обадиха на приятел" се разбра, че трябва да ми издадът такъв! Не ми се обяснява какви други малоумни въпроси ми задаваха относно колета и съдържанеито му. На бележката с която пристигна колета ясно се виждаше 79$ цената на винтовертите и 70$ доставка както и надписа GIFT. Начислиха ми ДДС само на 79$, като очаквах да включат и парите за доставка, но се разминах само с 22 лева ДДС. В митинцата докато чаках имаше някакъв чужденец на който му идваше да се разреве и го чух докато говори по телефона да повтаря няколко пъти "I don't understand what kind of country is this"...
Ще спра до тук, че се изнервих достатъчно.
В крайна сметка платих(нагуших) 25 лева на частната митническа агенция, 5,50лв на пощата,2 лева такса за банков превод, (изгорих 10 лева бензин) загубих си половин работен ден (около 3-4 часа), за да си платя 22 лева ДДС и да си взема колета от САЩ.
Надявам се след 3 месеца(или колкото е изпитателния срок на системата в София) и тук да го направят на 1 гише или да си взамам пратките от пощата плащайки си дължимото на държавата без да гуша излишно частни агенции, без да ми снимат личната карта и да ме карат да се подписвам, че съм съгласен и без да ми губят половин ден!
Ето и една образна история http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... e_mitnica/
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Понеже ми се наложи да платя мито за няколко пратки, та ето го прословутото ЕОРИ как изглежда, в плевенската митница ми го издадоха за около 1 час.

Не знам дали са частни или не, но искам да подчертая че никога не съм обслужван по-добре, отидох, казах за какво става въпрос, един чичко ми взе данните и се разтича и след малко ми донесе всичко готово, подписах и ми казаха след час да отида да си го взема.

Не знам дали са частни или не, но искам да подчертая че никога не съм обслужван по-добре, отидох, казах за какво става въпрос, един чичко ми взе данните и се разтича и след малко ми донесе всичко готово, подписах и ми казаха след час да отида да си го взема.
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Пресли, и аз съм мислил за FLIR ама малко дебело излиза. И при все цялото мислене имам такъв тъп въпрос. Да речем слагаме флира, истински, отпред зад бъбрека, всичко работи... ама как ще караш и ще зяпаш в навигацията. Някакво нестандартно ми е такова.
Колко струва тази камерка дето е над ноемера ?
Моята е добавяна допълнително и не е оригинална, сложена е под задната броня и се цапа лесно. Добавяна е от абсолютен лумпен
и кабеляците се мотаят там.... иначе си работи. Има си и ИЧ подсветка със светодиоди.
Колко струва тази камерка дето е над ноемера ?
Моята е добавяна допълнително и не е оригинална, сложена е под задната броня и се цапа лесно. Добавяна е от абсолютен лумпен

- Torbalan008
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D 2002 touring
Като опция има варянт за настолна навигация + ИЧ камерка безжична за хората без голямата навигация.
през мен минаха 5-6 различни мостри и съм очарован.
Проблемите са че трябва да държиш навигатора на прозореца а и камерките се цапат лесно ако не се монтират в отвор защитен
с прозорче.
през мен минаха 5-6 различни мостри и съм очарован.
Проблемите са че трябва да държиш навигатора на прозореца а и камерките се цапат лесно ако не се монтират в отвор защитен
с прозорче.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Вадя темата от нафталина малко
Аз понеже съм упорит реших, че с цената на всичко ще имам такава камера и след един куп премеждия покрай поръчването, доставката, митниците и т.н. вече имам въпросната камера
Как става инсталирането и Пресли е обяснил подробно, но ако неможете да се оправите сами, за хората от София мога да препоръчам на ЛС (за да не става реклама) човек, които може да го направи вместо вас.
Така или иначе пиша в темата, защото поръчах 2 камери (за мен и приятел), но моя приятел се отказа ми остана 1бр. камера за продаване. Цената на която я продавам е 200лв.(цената е съобразена с цената платена за камерата, доставката до бг, митническите налози и т.н.) ако някой има интерес може да ми пише на ЛС или да ми се обади на 0898/555677 Иво.
П.С. засега няма да я пускам в продава, защото предпочитам някой от тук да се възползва.

Така или иначе пиша в темата, защото поръчах 2 камери (за мен и приятел), но моя приятел се отказа ми остана 1бр. камера за продаване. Цената на която я продавам е 200лв.(цената е съобразена с цената платена за камерата, доставката до бг, митническите налози и т.н.) ако някой има интерес може да ми пише на ЛС или да ми се обади на 0898/555677 Иво.
П.С. засега няма да я пускам в продава, защото предпочитам някой от тук да се възползва.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?