Гасне при топъл старт
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- panchev88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 M50B20 touring
Гасне при топъл старт
Здравейте колеги! Ползвах търсачката но без особен успех
Та затова да Ви попитам. Проблема е следния - колата си пали супер - форсира си се до 1200об/мин и нормално си застава между 600-800об/мин в зависимост от температура. Последните няколко пъти обаче след като се изфорсира колата, при спадането на оборотите не успява да задържи на 600об/мин и гасне. Ако я изфорсирам аз до 2000+ об/мин - няма проблем стабилизира си ги. Проблема е само след запалването на мотора и то при топъл мотор. Забравих да спомена - става въпрос за м50б20 без ванос. Мойте предположения са за стъпковото моторче, но пък защо ще го прави само на топъл мотор
Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем - да помогне

Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем - да помогне

Последна промяна panchev88 на 01 Мар 2010, 18:50, променена общо 1 път
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Re: Гасне при топъл старт
Сваляш стъпковото моторче,чистиш го и пак го слагаш.Проблемите може да са много,но пробвай с това първо.Аз имах същия проблем и се оправи след гореспоменатата интервенция.
Поздрави!!!
Поздрави!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Колата в България ли е купена? Имала ли е газ?
Ако ДА, метни едно око дали някой не е бъзикал дроселовата клапа, защото до скоро имах подобни проблеми с гаснене и падания на обороти и се оказа че някой е бъзикал там.
Ако ДА, метни едно око дали някой не е бъзикал дроселовата клапа, защото до скоро имах подобни проблеми с гаснене и падания на обороти и се оказа че някой е бъзикал там.

- panchev88
- кандидат ентусиаст
-
Никога не е имала газ, няма и да има поне докато е в мен
Нов внос е взимана колата и то преди бая км, така че този вариант с браникането отпада. Колеги дали не е възможно нещо да се запушва, понеже като я изфорсирам и след това няма проблем 

- marak
- Потребител
-
- Кара: Е34 М50Б20
Имах подобен проблем, когато двигателя достигнеше нормална температура не искаше да запали докато не истине малко. оказа се, че смуче въздух. Тогава се наложи да сменя
о-пръстените на смукателния колектор към главата и всичко се оправи. Та мисълта ми е
да провериш дали от някъде не смуче въздух и това да те бъзика
о-пръстените на смукателния колектор към главата и всичко се оправи. Та мисълта ми е
да провериш дали от някъде не смуче въздух и това да те бъзика

- panchev88
- кандидат ентусиаст
-
Еми колеги тъкмо се наканих да ходя на диагностика и да свалям моторчето за да го чистя и то спря да прави проблеми
Просто не знам какво се случва
Та за сега няма да правя нищо, ще го изчакам ако е развалено нещо поне да си покаже какво точно е! Та за сега
Благодаря Ви за помощта 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
И аз имах подобен проблем, само че оборотите играеха. Оказа се, че смуче въздух от спукан гофриран маркуч. Освен това и стъпковото моторче си беше за почистване. Така, че колега дори и да се е оправило си провери маркучите и си почисти моторчето за всеки случай.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- panchev88
- кандидат ентусиаст
-
Колеги оказа се датчика на коляновия вал. Сега събирам сили за да го сменя
Дадоха ми цена от 180лв за Hella! Ако някой има наблюдения върху такъв, нека сподели
Като го сменя ще пиша дали всичко вече е ОК....

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
panchev88 написа:Колеги оказа се датчика на коляновия вал. Сега събирам сили за да го сменяДадоха ми цена от 180лв за Hella! Ако някой има наблюдения върху такъв, нека сподели
Като го сменя ще пиша дали всичко вече е ОК....
Митко от ПРОДАВА ще ти го даде на по-добра цена ,но не ми се вярва да не се държат празните обороти заради датчика.Ти си без ванос,най-вероятно си с Бош електроника ,а там датчика на коляновият вал не е датчик на Хол ,който е полупроводников и да прави номера ,а е обикновена бобина,която или работи или не.При теб ако е скапан тоя датчик ,колата ти не би трябвало изобщо да запали.Вземи погледни как са нещата около самият датчик-да няма натрупана мърсотия по него,виж как е буксата му-напръскай я вътре с нещо,после махни гуменият маншон и виж дали кабелите не са с напукана изолация.
- panchev88
- кандидат ентусиаст
-
Без ванос е колата, обаче е със Siemens електроника (вече разбирам, че това е рядко срещана комбинация
). Както бях писал по-горе нямах намерение да правя каквото и да било, докато не се "скапе" повече. И то взе че се скапа
. Значи проблема се прояви в следното - колата взе да пали мнооого трудно - на първо завъртене палеше и веднага гаснеше; при второ или трето палеше след много въртене и неработеше стабилно (мотора прекъсваше и "подскачаше" та се тресеше цалата кола, и нямаше мощност. На диагностика се изчистиха всички грешки без тази на детчика на коляновия вал и по това прецениха, че именно той е "заминал". Относно цената на датчика - проверих в Дарукар и също беше около 180лв, което малко ме притеснява за тази Hella и май няма да я бъде 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Е щом почваш и да палиш трудно може наистина да е този датчик.Но все пак се обади на Митко-даде ми оргинален Сименс на добра цена.
Еми колега щом на диагностиката това е показало няма какво друго да е. Аз бях с 525I автоматик при мен правеше подобни проблеми недържеше обороти и гаснеше, след като я запалех се оправяше и на следващо палене отново се появяваше проблема, но при мен се оказа дебитомер. Така че незнам може да одариш едно око и на това! Все пак успех. Ако ти се наложи за датчик виж в форума колегите със сигурност ще ти го дадът по евтино.
- panchev88
- кандидат ентусиаст
-
Колеги смениг датчика, колата върви много по-добре, обаче проблема още си остава, май ще трябва да се свали моторчето за чистене...
13 мнения
• Страница 1 от 1