4х4 за е34?
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: 4х4 за е34?
Разхода на гориво е много относително понятие и зависи от много неща. За съжаление в България допълнителна роля играе и факторът "кръщисване" на бензина и честно казано лично аз не мога да взема никакво отношение по въпроса.
Но каквото и да си говорим при положение, че "въртиш" още доста неща няма начин разхода да не се вдигне. Като чета как разход на бензин за един двулитров мотор от 13 - 15 е нещо нормално (разбирай хората са се примирили), само мога да гадая колко ще е при 2.5 и 4x4. Нищо чудно да стигне и 18. И къде я кярът от цялата работа?
Иначе за данъците трябваше да го уточня (макар, че точно това няма кой знае колко голямо значение за българия) - не знам, как е в УК, мога да ти кажа как е в Германия - 4x4 излиза от завода с Евро1 (говорим за изпълнение за Германия) и данъка е над 400 евро на година. При Евро 2, което има възможност да се сложи допълнително, данъка вече е около 140 евро, което е доста голяма разлика. Независимо,че моторите са еднакви, точно такава възможност и 4x4 да се направи с Евро2 няма и повечето, на които им "стиска" да карат коли с разход от около 16 смесено минават направо на М5 (и то е само Евро1).
Но каквото и да си говорим при положение, че "въртиш" още доста неща няма начин разхода да не се вдигне. Като чета как разход на бензин за един двулитров мотор от 13 - 15 е нещо нормално (разбирай хората са се примирили), само мога да гадая колко ще е при 2.5 и 4x4. Нищо чудно да стигне и 18. И къде я кярът от цялата работа?
Иначе за данъците трябваше да го уточня (макар, че точно това няма кой знае колко голямо значение за българия) - не знам, как е в УК, мога да ти кажа как е в Германия - 4x4 излиза от завода с Евро1 (говорим за изпълнение за Германия) и данъка е над 400 евро на година. При Евро 2, което има възможност да се сложи допълнително, данъка вече е около 140 евро, което е доста голяма разлика. Независимо,че моторите са еднакви, точно такава възможност и 4x4 да се направи с Евро2 няма и повечето, на които им "стиска" да карат коли с разход от около 16 смесено минават направо на М5 (и то е само Евро1).

е34525их автомат 20 -22 градско;
8-8.5 мах при скорост 170км/ч............средна скорост по борд за тоя разход 147км/ч-как се постигат......

Робинзоните м50 го водят евро 2

by ''kompleksa''
@2bar написа:Разхода на гориво е много относително понятие и зависи от много неща. За съжаление в България допълнителна роля играе и факторът "кръщисване" на бензина и честно казано лично аз не мога да взема никакво отношение по въпроса.
п.п.м50 б20 със 15мах/100 няма в тоя сезон-всички го знаем

by ''kompleksa''
Ванка, без да почваме безмислени постове във връзка с разхода, ако това ти е точния градски разход с истински бензин (разбирай в УК и не е в някое село, а сравнително голям град от типа на София, Пловдив или Варна), по - добре се ориентирай към градският транспорт. Не че нещо, ама аз и с колата да ходя да пи*ая няма да го докарам.
Или караш на екстремно къси разстояния, или измерването ти не е верно (не е пълно - пълно) или мотора има сериозни проблеми, което много добре се вързва със заминалия катализатор. Или твоето градско много се различава от моето градско.
Или караш на екстремно къси разстояния, или измерването ти не е верно (не е пълно - пълно) или мотора има сериозни проблеми, което много добре се вързва със заминалия катализатор. Или твоето градско много се различава от моето градско.
Спор няма,но това си ми е разхода тук-мотора е перфектен и също така обслужен.Градско не е -прав си,селско е при мен-от палене до палене...я мина 300 метра или 1км ,я не,автомата все си ми ена 1-ва,2-ра и най често на нещо като полусъединител+все е студена.
В Англия повече от 14/100 в града не ми е качвала.
Всичко около разхода е относително-аз лично съм доволен от колата като разход на гориво..........
доста отклоних темата пак
В Англия повече от 14/100 в града не ми е качвала.
Всичко около разхода е относително-аз лично съм доволен от колата като разход на гориво..........
доста отклоних темата пак

by ''kompleksa''
- Anton_Romanov
- Потребител
-
- Кара: BMW 524td E34
- Мечтае да кара: BMW 540 E34
- Детайли за колата: Старичка ама страшничка
Аз започнах темата за 4х4 и искам да се обарна кам колегата Иван това дето го е написал че кара ... би турбо тдс вярно ли е? (не че се съмнявам че ще напи6е нещо невярно)
И ако може да ми покаже някава снимчица на двигателя просто от любопитсво. Мерси предварително
И ако може да ми покаже някава снимчица на двигателя просто от любопитсво. Мерси предварително
0878947531 Tони
Anton_Romanov написа:Аз започнах темата за 4х4 и искам да се обарна кам колегата Иван това дето го е написал че кара ... би турбо тдс вярно ли е? (не че се съмнявам че ще напи6е нещо невярно)
От снимките разлика няма да видиш

Карах го ,но само около 5-6 км и ми даде повод да продължа сантиментално,с колата ,с която си изживах най хубавите моменти

за да не съм пеш си взех бензинка

by ''kompleksa''
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Може ли да ме "светнете" как се "поставя" евро2 (за какъв модул иде реч)?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Най-вероятно е др. катализатор. Нищо повече. Тук във форума даже някой продаваше евро 3 катализатори (спортни).
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
predel написа:Може ли да ме "светнете" как се "поставя" евро2 (за какъв модул иде реч)?
Ти си го имаш-агр или егр клапана.Това е евро2

by ''kompleksa''
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
ако много ти се кара 525их
е това е чудесен екземпляр на прилична цена http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
П.С. не е моя - просто я видях в мобилето ...
е това е чудесен екземпляр на прилична цена http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
ZLATEN написа:ако много ти се кара 525их
верно е убава.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Professional RDS + M волан дето диря такъв вече доста време, на нормална цена. Ако сега търсех кола както преди 3 г. дирих читав ТДС щях да ида и да купувам 
Поздрави

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Няма смисъл спорове да се водят по въпроса за целесъобразноста на пълноприводния вариант на Е34.Тези коли в днешно време се купуват със сърце и не се мисли много защото хората ,които искат кола ,която да ги вози от т.А до т.Б ще си купят напр. новата 3 цилиндрова Микра 80 к.с. ,която харчи 4/100 в града.
По питането на колегата пуснал темата мога да отбележа ,че или си търси 525iX или Е34 със задно предаване
Георги Пенчев
По питането на колегата пуснал темата мога да отбележа ,че или си търси 525iX или Е34 със задно предаване
Георги Пенчев
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2