Лошо тракане от към двигателя..?- почти се реши проблема..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Лошо тракане от към двигателя..?
mittko написа:Карам с 10в40 с маслото си на БМВ което е лонг лайф и майстора който ми го смени ми каза че мога да карам с него 25000км до тук съм минал към 16000 .
Според мен от тук идва проблема....
Кой е тоя майстор , който ти е препоръчал да караш с полу-синтетично масло 25к км......

Сменяй маслото на 9-10к и няма да имаш такива проблеми.
Сега вече може да има и поражения по двигателя с такова 16000 км. издевателство.
При условие, че обслужването на М43 е около 100лв. (и по-малко), незнам какво толкова спестявате и карате толкова
дълго без смяна...
Аз имам и кола в гаранция и на нея и сменям маслото на 10к км., камо ли на 11 годишната Е46ца, защото нея обичам да си я настъпвам колкото може

Относно БМВ маслото , което се продава масово - и аз карам с такова и нямам проблеми, но просто си го сменям навреме. Преди карах с Кастрол и според моето скромно мнение няма разлика.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
Колега kriso85 , честно казано не разбирам почти нищо, но когато сменях маслото попитах майстора не е ли по добре на 8-9 хиляди км да се сменят консумативите той ми каза "споко това е БМВ масло и щом компа ти е показал 25хил. значи толкова ще караш"
на 20години съм и до сега не съм имал друга кола
но от сега нататък масло ще сменям на не повече от 10хил км
А някой сбъсквал ли се е с проблема ми за мъркучите??
на 20години съм и до сега не съм имал друга кола
но от сега нататък масло ще сменям на не повече от 10хил км
А някой сбъсквал ли се е с проблема ми за мъркучите??

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Как разбра, че ти надува? Налягането в М43 мотора е високо- до 2атм, така че маркучите са доста твърди. Губиш ли антифриз?
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
Губя антифриз, а и до преди около 1 месец мъркучите си бяха меки и не губих антифриз
но сега са много твърди а и парното нещо май духа прекалено топло... нямам представа..
но сега са много твърди а и парното нещо май духа прекалено топло... нямам представа..
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Бяло пуши ли отзад? Стрелката на температурата къде ти седи? Да не си е прегрявал колата? Всичко това може да бъде свързано с тракането. Всичко се оправя, но запомни 10В40 сменяй на 9000км, ако караш градско повече на 7500км.
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
mittko написа: "споко това е БМВ масло и щом компа ти е показал 25хил. значи толкова ще караш"
Аз бих го сменил максимум на 10 хиляди. Щом си минал вече 16 хиляди.. тия дни отиваи го сменяи. Тои още малко ще ти каже ,че изобщо не трябва да се сменя щот било long life..

- kriso85
- старши ентусиаст
-
mittko написа:А някой сбъсквал ли се е с проблема ми за мъркучите??
Значи, в интерес на истината наистина мъркучите на М43 седят леко твърди.
Каква е загубата на антифриз горе-долу?
Да не би да имаш теч от някъде...
Ако не тече и губи антифриз може да духнала гарнитура на глава. И от там да ти идват всички проблеми.
Възможно най-скоро отиди на читав сервиз, че ако ти е духнала гарнитурата и вече трака много вероятно да има и други изненади по мотора.... Дано да греша и да минеш само с ново масло , но щом и антифриз губи....
Сега с това време навън и цялата влага, много трудно може да се прецени по ауспуха дали гори и антифриза...
Но ако не тече , а се губи ... няма къде на друго място да ходи.
Виж горе въпроса на колегата за температурата? Много вероятно ако си я прегрял от там да идва целия проблем
Тук освен някакви общи съвети няма какво да ти кажем, не я карай така колата да не стане по-голяма беля.
Отиди да я види някой, който ги разбира малко нещата (не при тези, които са ти казали за ЛонгЛайф маслото

ПП: можеш да щракнеш една снимка на щеката с маслото да видим какво е на цвят и дали се е пресекло (обикновено като има антифриз в него става яка боза)

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Next написа:Извинявам ,че цапам темата на колегата и ви занимавам с моите проблеми ама да не отварям излишна тема. Искам да питам дали е нормално като си вадя щеката да си прверявам маслото по ръбовете на щеката има нещо като бяла гъста пяна като сметана е по точно ,но съвсем малко по крайщата трябва да го снимам да ви го покажа. Със старото ми масло не ставаше така преди бях с 10в40 Кастрол сега съм с 5в40 БМВ с него съм от 2000км.
Зима...студ...къс пробег на колата...в резултат-конденз и бяла гадост по края на щеката (до пръстена горе), а също много често се появява и горе до капачката на мотора.
Споко! Гледай самото масло в дъното на щеката какво е - по това се проверява.
Отделно за БМВ маслата - перфектни са си!Нямат грешка!
Въпроса всъщност е не от къде го купувате, а от кого!!
От доста време се говори, че има менте масло на БМВ - факт.
Колко от Вас искат сертификат за въпросното масло от човека/магазина от който го купуват?
Николко - и това е факт! (и грешка явно!) - ИСКАЙТЕ бе!
За колегата пуснал темата:
Аз карам дизел с 5в30.На него му дават 30 000км. Аз го сменям на 12-13 000.
Ти си прецени това 10в40* на колко хиляди да го сменяш...
*Едит: Вместо 10в40 съм написал 5в40..
Последна промяна Dimitroff на 09 Фев 2010, 17:15, променена общо 1 път
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Dimitroff написа:
Ти си прецени това 5в40 на колко хиляди да го сменяш...
Той е сложил 10в40 , полусинтетиката.... и са му казали да го кара 25к
Там му е грешката, по-скоро са виновни тези които са го заблудили

- mittko
- кандидат ентусиаст
-
Колеги колата не съм я прегрявал имам я от 10 месеца стрелката на температурата не е минавала средата наистина в това време няма как да разбера по ауспуха но не виждам и да има течове антифриз ми гори на около 500км половин литър нещо такова
мъркучите ги знам колко бяха твърди когато я купих и докато я карах цяло лято но сега от 1 месец са по-твърди от обикновено все едно има налягане в тях което е равно на това като работи на 3-4 хил оборота а маслото го гледах и не се е пресекло погледна го и един съсед който цял живот се занимава с коли и каза че маслото не го меша с антифриз
мъркучите ги знам колко бяха твърди когато я купих и докато я карах цяло лято но сега от 1 месец са по-твърди от обикновено все едно има налягане в тях което е равно на това като работи на 3-4 хил оборота а маслото го гледах и не се е пресекло погледна го и един съсед който цял живот се занимава с коли и каза че маслото не го меша с антифриз
- kriso85
- старши ентусиаст
-
mittko написа:Колеги колата не съм я прегрявал имам я от 10 месеца стрелката на температурата не е минавала средата наистина в това време няма как да разбера по ауспуха но не виждам и да има течове антифриз ми гори на около 500км половин литър нещо такова
Интересно тогава къде отива този антифриз ?
Отдолу под мотора седи ли ти пластмасовата кора? Ако я няма може и да не го виждаш теча...

- mittko
- кандидат ентусиаст
-
лошото е че кората седи а теч не се вижда.. сега слизам да поогледам още малко да снимам щеката за маслото
майстора при който ще я карам ми обясни много лоши неща за това с мъркучите най-лошото което запомних е че може да избие в някой от цилиндрите и от там да стане мазало поне това аз разбрах и запомних момчето си ми обесни всичко точно но като не разбирам....
майстора при който ще я карам ми обясни много лоши неща за това с мъркучите най-лошото което запомних е че може да избие в някой от цилиндрите и от там да стане мазало поне това аз разбрах и запомних момчето си ми обесни всичко точно но като не разбирам....

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
mittko написа:лошото е че кората седи а теч не се вижда.. сега слизам да поогледам още малко да снимам щеката за маслото
вероятно това, което ти е обяснил е, че може да попадне вода в цилиндъра и да стане воден удър и тогава филма става голям, биелата става на макарон и със себе си може да помели всичко. Но чак пък от скъсана гарнитура да стане, то тряяя бая да губи вода, че да се случи този най-лош сценарии.
Кво направи с тракането, някво развиетие има ли, прочете ли темата дето ти пуснах ?
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
Колега BiTurbo прочетох темата ти балгодаря за нея 
снимал съм щеката и след малко ще кача снимки..
тракането се оказа че е от веригата
и че от смяната на маслото всичко се оправи
но след още 20-30хил км мисля да я сменям
защото сутрин като е студено изтропва същото го прави и при ново масло
слагам масло 10в40 а сега сложих 15в50
остават само мъркучите но тях ще ги погледнем в събота
ако имате още предположения за тях моля споделети ги

снимал съм щеката и след малко ще кача снимки..
тракането се оказа че е от веригата
и че от смяната на маслото всичко се оправи
но след още 20-30хил км мисля да я сменям
защото сутрин като е студено изтропва същото го прави и при ново масло
слагам масло 10в40 а сега сложих 15в50
остават само мъркучите но тях ще ги погледнем в събота
ако имате още предположения за тях моля споделети ги

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колега да не би да са клапаните? На мен ми изтропват за 10 сек. от студа, но не винаги. Масло 10в40 БМВ. С това 15в50
незнам в тоя студ как ще е!

49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4