Лошо тракане от към двигателя..?- почти се реши проблема..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
Лошо тракане от към двигателя..?- почти се реши проблема..
Здравейте колеги, нещо от 2-3 дни много лошо взе да трака.Проблема е следния:
сутрин като запаля ми изтраква веригата или повдигачите, но само когато колата е студена обаче от 2-3 дни м/у 2000-3500 оборота колата много лошо трака точно от към двигателя..
само да кажа че маслото е за смяна и след ден-два ще го сменям може ли да е от това???
Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем нека пише..
Благодаря предварително!!!
сутрин като запаля ми изтраква веригата или повдигачите, но само когато колата е студена обаче от 2-3 дни м/у 2000-3500 оборота колата много лошо трака точно от към двигателя..

Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем нека пише..
Благодаря предварително!!!
Последна промяна mittko на 24 Фев 2010, 22:32, променена общо 1 път
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Лошо тракане от към двигателя..?
С какво масло караш? Сменяй го веднага.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Не карай колата (ако може някой да те изтегли до сервиз) и се моли да не ти е надран коляновия вал. На мен започна да ми трака така след известно време каране на високи обороти
От нередовна смяна на масло от предния собственик - италианец, се запушиха каналите на биелния лагер и надра коляновия вал. После процедурата е сложна. Не искам да те плаша,може и да не е това. Просто споделям опит!!!

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
majstorapetkov написа:С какво масло караш? Сменяй го веднага.

Заедно с въздушен и маслен филтър.
Не слагай по-дебело масло от 10в40

Колата събира точно 4 литра
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
щом се е стигнало до тракане едва ли проблема ще е само в маслото, може веригата да се резтегнала или пък да е по сложен проблема.
Мой съвет по добре в сервиз да ти видят колата от къде е тракането да не смениш напразно маслото, защото отварят ли ти двигателя маслото пак ще го сменяш особено ако ремонтират нещо по него ще го смениш най-малко два пъти след това за да изчисти ако има стружки и така.
Сервиз му е майката и дано да не е от двигателя шума
Мой съвет по добре в сервиз да ти видят колата от къде е тракането да не смениш напразно маслото, защото отварят ли ти двигателя маслото пак ще го сменяш особено ако ремонтират нещо по него ще го смениш най-малко два пъти след това за да изчисти ако има стружки и така.
Сервиз му е майката и дано да не е от двигателя шума

- mittko
- кандидат ентусиаст
-
Карам с 10в40 с маслото си на БМВ което е лонг лайф и майстора който ми го смени ми каза че мога да карам с него 25000км до тук съм минал към 16000 още утре ще я закарам колата и ще ви кажа какви са били последствията.. Ааа и щях да забравя сега ходя при един друг майстор който ми каза че при смяната на маслото трябва да сложа по-дебело от това за да не ми тропа веригата..
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Ако ти е разпъната веригата и М10D да сложиш пак същата история.До колкото знам ако ти е разпъната веригата се губи центровката.Както са ти казали колегите недей да я караш , защото маслото ти е спряло да маже и ще замине коляновия вал.А тогава ще трябва доста да отънее джоба.И друг път си сменяи маслото и всички консумативи на 10 000км за да ти е мирна главицата.
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
Още утре отивам да ми сменят маслото + всички филтри
имате ли представа колко пари ще ми излезе
последния път ми взеха 240лв за всичко
и ако има някакъв проблем с колянов вал и останалите неща които изброихте
ще ги покаже ли на компютъра като се закачи
имате ли представа колко пари ще ми излезе
последния път ми взеха 240лв за всичко
и ако има някакъв проблем с колянов вал и останалите неща които изброихте
ще ги покаже ли на компютъра като се закачи
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Зависи от маслото което ще слагаш и от марката на филтрите.Различни фирми различни цени.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Извинявам ,че цапам темата на колегата и ви занимавам с моите проблеми ама да не отварям излишна тема. Искам да питам дали е нормално като си вадя щеката да си прверявам маслото по ръбовете на щеката има нещо като бяла гъста пяна като сметана е по точно ,но съвсем малко по крайщата трябва да го снимам да ви го покажа. Със старото ми масло не ставаше така преди бях с 10в40 Кастрол сега съм с 5в40 БМВ с него съм от 2000км. 

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Next написа:Извинявам ,че цапам темата на колегата и ви занимавам с моите проблеми ама да не отварям излишна тема. Искам да питам дали е нормално като си вадя щеката да си прверявам маслото по ръбовете на щеката има нещо като бяла гъста пяна като сметана е по точно ,но съвсем малко по крайщата трябва да го снимам да ви го покажа. Със старото ми масло не ставаше така преди бях с 10в40 Кастрол сега съм с 5в40 БМВ с него съм от 2000км.
Сигурно е от маслото...Ясен (сервиза) беше казал, че били страшни ментета BMW маслата дето се продавали и затова и цените им били такива...Разтърсих се и наистина намерих някъде по нета BMW масло от някакъв китайски производител- същите бутилки от литър, сивите с етикета...ужас

Аз лично отидох в Мотобул и си взех кастрол- 80лв някъде, но поне знам че имам МАСЛО в колата

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Next написа:Извинявам ,че цапам темата на колегата и ви занимавам с моите проблеми ама да не отварям излишна тема. Искам да питам дали е нормално като си вадя щеката да си прверявам маслото по ръбовете на щеката има нещо като бяла гъста пяна като сметана е по точно ,но съвсем малко по крайщата трябва да го снимам да ви го покажа. Със старото ми масло не ставаше така преди бях с 10в40 Кастрол сега съм с 5в40 БМВ с него съм от 2000км.
Зимата така става. Няма страшно.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
при мен беше абсолютно същото нещо, тракане след 3000об. Оказаха се биелните лагери, смених ги вече 9000км всичко е ок. Мотора е М43(както и при теб съдейки годината на производство на товето Е46) обаче в Е36. Ето и линк към темата>
viewtopic.php?f=8&t=165389&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+3000
П.С. В никакъв случай не карай колата в това състояние, защото има вероятност черупките на биелните лагери да се наставят една върху друга и тогава вече боли глава.
viewtopic.php?f=8&t=165389&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+3000
П.С. В никакъв случай не карай колата в това състояние, защото има вероятност черупките на биелните лагери да се наставят една върху друга и тогава вече боли глава.
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
След малко отивам за смяна на маслото и филтрите и ще кажа какви са били последствията от отва тракане.Стискайте палци да не се много големи.. 
P.S. За да не пускам нова тема някой има ли представа защо ми надува мъркучите на охладителната система..

P.S. За да не пускам нова тема някой има ли представа защо ми надува мъркучите на охладителната система..
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Mitko195 написа:Next написа:Извинявам ,че цапам темата на колегата и ви занимавам с моите проблеми ама да не отварям излишна тема. Искам да питам дали е нормално като си вадя щеката да си прверявам маслото по ръбовете на щеката има нещо като бяла гъста пяна като сметана е по точно ,но съвсем малко по крайщата трябва да го снимам да ви го покажа. Със старото ми масло не ставаше така преди бях с 10в40 Кастрол сега съм с 5в40 БМВ с него съм от 2000км.
Сигурно е от маслото...Ясен (сервиза) беше казал, че били страшни ментета BMW маслата дето се продавали и затова и цените им били такива...Разтърсих се и наистина намерих някъде по нета BMW масло от някакъв китайски производител- същите бутилки от литър, сивите с етикета...ужасходи разбери китайско ли е, немски ли е
Аз лично отидох в Мотобул и си взех кастрол- 80лв някъде, но поне знам че имам МАСЛО в колатаУспех!
Да се надяваме,че колегите от подфорум продава(магазини),не пласират от въпросното китайско масло.
Всъщност не пречи да е произведено в китай,стига да е по оригинална БМВ технология,но ако е менте

49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4