Ключа не ще да пали и аърбега светна
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Ключа не ще да пали и аърбега светна
Взех си нов ключ с платките , ромбовидният . Програмирах го и централното си работи , само че не иска да пали . Допълнително програмиране ли иска ключа и кой може да го направи исвен БМВ дилърите ??
Също така слагах нов волан - с кръглият баг и бутоните , вързах круиз-а и радиото и всичко си работи ама лаплата за аирбег-а почна да свети ?
Също така слагах нов волан - с кръглият баг и бутоните , вързах круиз-а и радиото и всичко си работи ама лаплата за аирбег-а почна да свети ?

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Ключа не ще да пали и аърбега светна
ключа иска програмиране, изтрийси грешката за бега....
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
milennyc написа:ключа иска програмиране, изтрийси грешката за бега....
Вярно ли е ,че като ти изтрият грешката за бега веднъж в неофициален сервиз втори път немогат да я трият защото се блокирвало нещо и трябвало да е триеш в БМВ сервиз ?
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Next написа:milennyc написа:ключа иска програмиране, изтрийси грешката за бега....
Вярно ли е ,че като ти изтрият грешката за бега веднъж в неофициален сервиз втори път немогат да я трият защото се блокирвало нещо и трябвало да е триеш в БМВ сервиз ?
Това за пръв път го чувам и мисля, че няма нищо такова.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Wolfen написа:Next написа:milennyc написа:ключа иска програмиране, изтрийси грешката за бега....
Това за пръв път го чувам и мисля, че няма нищо такова.
Потвърждавам - на мен тая грешка на бега ми я трият профилактично вече на няколко места и още си седи... на 2 от местата ползваха оригинален БМВ софтуер.
Si non confectus, non reficiat.
- milennyc
-
-
няма такова нещо за бега.....
колега докато си сменял волана и си отка4ал бега , може6е и само да си махне6 клю4а от контакта-ни6то няма6е да светне(т.е гре6ка няма6е да има).Аз мисля 4е гре6ката ти е светнала от пасажерската седалка-4есто дават фира.
Ина4е нулирането (из4истването на гре6ки) става при всеки ,със софт на БМВ.
Ина4е нулирането (из4истването на гре6ки) става при всеки ,със софт на БМВ.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Относно ключа,за да не пали нещо не си програнмирал имобилайзера
- milennyc
-
-
fen_na_bmw написа:Относно ключа,за да не пали нещо не си програнмирал имобилайзера
Той няма как да го програмира него. Той си е програмирал централното има писано по форума как става но ключа е сложна работа. Тук спец е един колега от София f1c той ги прави тези неща супер успешно
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
Ключа е ясен че няма да стане скоро .
Еърбег-а според английските ни колеги ми е светнал заради смяната от старият /триъгълен/ към новият/кръгъл/ . Проблемът идва от това че старият бег се отваря само на един стадий или , удряш се леко еърбег-а изкача напълно , удряш се силно и той пак изкача напълно , докато новият еърбег / кръглият/ като се удариш леко и бег-а се отваря според удара.
Чували ли сте нещо подобно и съответно как се оправя ?
Еърбег-а според английските ни колеги ми е светнал заради смяната от старият /триъгълен/ към новият/кръгъл/ . Проблемът идва от това че старият бег се отваря само на един стадий или , удряш се леко еърбег-а изкача напълно , удряш се силно и той пак изкача напълно , докато новият еърбег / кръглият/ като се удариш леко и бег-а се отваря според удара.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
vvaskoo написа:Ключа е ясен че няма да стане скоро .
Не ми се вярва тая работа виждал съм поне 10 кили със сменяни волани даже един колега беше сложил от петица волан на е 46 мулти и нямаше проблеми, аз съм също с кръглия и бега не свети. Най добре диагностика да видиш от кой бег ти свети лампата, може да си взел волан с прецакан бег, някой път се прецаква и лампата свети без да е изкачал бега или пък проблема да ти е в буксата или кабела, или пиропатрона това ако е от волана проблама, но може и пасажерския да се прецакал.
Провери ги тея неща мани ги тия англичани те да си карат само с триъгълнити и правоъгълните волани

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
Преди да сложа бег-а забелязах че около входовете на двете букси беше хванал леко ръжда ама съвсем леко , дали може да е от това ? и съответно дали ако се изчисти ще се оправи ? нямам големи претенций че свети тая лампа така или иначе ми излезе без пари волана и бег-а / не съм го крал спокойно
/ ама все пак е дразнещо и на годишния преглед може да ми направят проблем

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
И още нещо да ви попитам след като сглобих всичко остана разтояние от около 4мм между бег-а и волана ,щипките на бег-а са си на мястото . От какво може да е ?

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2