Лошо тракане от към двигателя..?- почти се реши проблема..

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i '00
Мечтае да кара: BMW E65

Лошо тракане от към двигателя..?- почти се реши проблема..

Мнение от mittko » 08 Фев 2010, 20:03

Здравейте колеги, нещо от 2-3 дни много лошо взе да трака.Проблема е следния:
сутрин като запаля ми изтраква веригата или повдигачите, но само когато колата е студена обаче от 2-3 дни м/у 2000-3500 оборота колата много лошо трака точно от към двигателя.. :( само да кажа че маслото е за смяна и след ден-два ще го сменям може ли да е от това???
Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем нека пише..
Благодаря предварително!!!
Последна промяна mittko на 24 Фев 2010, 22:32, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: Лошо тракане от към двигателя..?

Мнение от majstorapetkov » 08 Фев 2010, 20:49

С какво масло караш? Сменяй го веднага.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Мнение от divvakka » 08 Фев 2010, 21:54

Не карай колата (ако може някой да те изтегли до сервиз) и се моли да не ти е надран коляновия вал. На мен започна да ми трака така след известно време каране на високи обороти :mhihi: От нередовна смяна на масло от предния собственик - италианец, се запушиха каналите на биелния лагер и надра коляновия вал. После процедурата е сложна. Не искам да те плаша,може и да не е това. Просто споделям опит!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 08 Фев 2010, 22:48

majstorapetkov написа:С какво масло караш? Сменяй го веднага.

:yes:
Заедно с въздушен и маслен филтър.
Не слагай по-дебело масло от 10в40 :!:
Колата събира точно 4 литра
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 08 Фев 2010, 23:49

щом се е стигнало до тракане едва ли проблема ще е само в маслото, може веригата да се резтегнала или пък да е по сложен проблема.
Мой съвет по добре в сервиз да ти видят колата от къде е тракането да не смениш напразно маслото, защото отварят ли ти двигателя маслото пак ще го сменяш особено ако ремонтират нещо по него ще го смениш най-малко два пъти след това за да изчисти ако има стружки и така.
Сервиз му е майката и дано да не е от двигателя шума :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mittko » 09 Фев 2010, 0:55

Карам с 10в40 с маслото си на БМВ което е лонг лайф и майстора който ми го смени ми каза че мога да карам с него 25000км до тук съм минал към 16000 още утре ще я закарам колата и ще ви кажа какви са били последствията.. Ааа и щях да забравя сега ходя при един друг майстор който ми каза че при смяната на маслото трябва да сложа по-дебело от това за да не ми тропа веригата..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 09 Фев 2010, 1:05

Ако ти е разпъната веригата и М10D да сложиш пак същата история.До колкото знам ако ти е разпъната веригата се губи центровката.Както са ти казали колегите недей да я караш , защото маслото ти е спряло да маже и ще замине коляновия вал.А тогава ще трябва доста да отънее джоба.И друг път си сменяи маслото и всички консумативи на 10 000км за да ти е мирна главицата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mittko » 09 Фев 2010, 1:32

Още утре отивам да ми сменят маслото + всички филтри
имате ли представа колко пари ще ми излезе
последния път ми взеха 240лв за всичко
и ако има някакъв проблем с колянов вал и останалите неща които изброихте
ще ги покаже ли на компютъра като се закачи
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 09 Фев 2010, 1:47

Зависи от маслото което ще слагаш и от марката на филтрите.Различни фирми различни цени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 09 Фев 2010, 1:53

Извинявам ,че цапам темата на колегата и ви занимавам с моите проблеми ама да не отварям излишна тема. Искам да питам дали е нормално като си вадя щеката да си прверявам маслото по ръбовете на щеката има нещо като бяла гъста пяна като сметана е по точно ,но съвсем малко по крайщата трябва да го снимам да ви го покажа. Със старото ми масло не ставаше така преди бях с 10в40 Кастрол сега съм с 5в40 БМВ с него съм от 2000км. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 09 Фев 2010, 4:45

Next написа:Извинявам ,че цапам темата на колегата и ви занимавам с моите проблеми ама да не отварям излишна тема. Искам да питам дали е нормално като си вадя щеката да си прверявам маслото по ръбовете на щеката има нещо като бяла гъста пяна като сметана е по точно ,но съвсем малко по крайщата трябва да го снимам да ви го покажа. Със старото ми масло не ставаше така преди бях с 10в40 Кастрол сега съм с 5в40 БМВ с него съм от 2000км. :dunno:

Сигурно е от маслото...Ясен (сервиза) беше казал, че били страшни ментета BMW маслата дето се продавали и затова и цените им били такива...Разтърсих се и наистина намерих някъде по нета BMW масло от някакъв китайски производител- същите бутилки от литър, сивите с етикета...ужас :shock: ходи разбери китайско ли е, немски ли е :(
Аз лично отидох в Мотобул и си взех кастрол- 80лв някъде, но поне знам че имам МАСЛО в колата :yes: Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 09 Фев 2010, 9:30

Next написа:Извинявам ,че цапам темата на колегата и ви занимавам с моите проблеми ама да не отварям излишна тема. Искам да питам дали е нормално като си вадя щеката да си прверявам маслото по ръбовете на щеката има нещо като бяла гъста пяна като сметана е по точно ,но съвсем малко по крайщата трябва да го снимам да ви го покажа. Със старото ми масло не ставаше така преди бях с 10в40 Кастрол сега съм с 5в40 БМВ с него съм от 2000км. :dunno:

Зимата така става. Няма страшно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 09 Фев 2010, 11:32

при мен беше абсолютно същото нещо, тракане след 3000об. Оказаха се биелните лагери, смених ги вече 9000км всичко е ок. Мотора е М43(както и при теб съдейки годината на производство на товето Е46) обаче в Е36. Ето и линк към темата>

viewtopic.php?f=8&t=165389&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+3000

П.С. В никакъв случай не карай колата в това състояние, защото има вероятност черупките на биелните лагери да се наставят една върху друга и тогава вече боли глава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mittko » 09 Фев 2010, 12:26

След малко отивам за смяна на маслото и филтрите и ще кажа какви са били последствията от отва тракане.Стискайте палци да не се много големи.. :)

P.S. За да не пускам нова тема някой има ли представа защо ми надува мъркучите на охладителната система..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 09 Фев 2010, 13:44

Mitko195 написа:

Сигурно е от маслото...Ясен (сервиза) беше казал, че били страшни ментета BMW маслата дето се продавали и затова и цените им били такива...Разтърсих се и наистина намерих някъде по нета BMW масло от някакъв китайски производител- същите бутилки от литър, сивите с етикета...ужас :shock: ходи разбери китайско ли е, немски ли е :(
Аз лично отидох в Мотобул и си взех кастрол- 80лв някъде, но поне знам че имам МАСЛО в колата :yes: Успех!

Да се надяваме,че колегите от подфорум продава(магазини),не пласират от въпросното китайско масло.
Всъщност не пречи да е произведено в китай,стига да е по оригинална БМВ технология,но ако е менте :ranting:
Изображение

Следваща

Назад към E46