Ключалката на багажника заяжда - няма отваряне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за кеф

Re: Ключалката на багажника заяжда - няма отваряне

Мнение от DANGER » 07 Фев 2010, 1:35

sonny написа:а при мен що си работи и с еуправлява и от централно и от ключалката на вратата а ключалката седи на средата и на двете миколи е така :mhihi:

kолега или се заяждаш или наистина не ти е ясно за какво става въпрос. Заключи си багажника с ключа и го извади в "хоризонтално" положение и тогава се пробвай да го отключиш с централното, ако успееш ще е супер ама се съмнявам. :bchug:
Кефа цена няма!!!

Изображение

Аватар

Мнение от TUZara` » 07 Фев 2010, 3:02

Енчо...отключи си колата...бръкни в ключалката с ключа ти като придържаш самата ключалка с пръсти и добре я издърпай навън да си излезе патрона като го завъртиш в положение не " | ".Заключи колата и пак я отключи от шоферската врата.Иди отзад и натисни рязко патрона.Трябва да се отвори ... при мен е същия филм - на 10 отваряния на багажник 2-3 поне ги лекувам по тоя начин :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 07 Фев 2010, 12:33

Колега , напълни спирт в шишенце за парфюм или в спринцовка , напръскай около и вътре в ключалката МНОГО хбаво със спирта, изчакай малко (около 1-2 мин). След това отключи колата. Вкарай ключа в ключалката на багажника и завърти във "|" (вертикално) положение , след това изкарай ключа и както патрона/ключалката се е показала на вън , го притисни от дясно от външната страна(с показалец) и натискай на ляво лъм левия стоп (до колкото е възможно) ,като едновременно с това го натисни и на вътре. Ако не стане с натискане на ляво и на вътре , пробвай после с надясно и на вътре ....! Ключалката трябва да се отвори ! Надвам се ме разбра ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 07 Фев 2010, 12:39

TUZara` написа:Енчо...отключи си колата...бръкни в ключалката с ключа ти като придържаш самата ключалка с пръсти и добре я издърпай навън да си излезе патрона като го завъртиш в положение не " | ".Заключи колата и пак я отключи от шоферската врата.Иди отзад и натисни рязко патрона.Трябва да се отвори ... при мен е същия филм - на 10 отваряния на багажник 2-3 поне ги лекувам по тоя начин :D

колегата го каза много точно и точно така става.Изпробвано е вече :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANGER » 07 Фев 2010, 14:43

matros написа:
TUZara` написа:Енчо...отключи си колата...бръкни в ключалката с ключа ти като придържаш самата ключалка с пръсти и добре я издърпай навън да си излезе патрона като го завъртиш в положение не " | ".Заключи колата и пак я отключи от шоферската врата.Иди отзад и натисни рязко патрона.Трябва да се отвори ... при мен е същия филм - на 10 отваряния на багажник 2-3 поне ги лекувам по тоя начин :D

колегата го каза много точно и точно така става.Изпробвано е вече :mhihi: :mhihi:

Абе то е изпробвано ама колегата е написал още в първото мнение, че ключа не може да завърти ключалката :!:
Кефа цена няма!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 07 Фев 2010, 15:43

:D Най -добре викни майстор ключар и ще си решиш въпроса без счупени ключалки !Успех! :)
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 07 Фев 2010, 17:22

DANGER написа:
sonny написа:а при мен що си работи и с еуправлява и от централно и от ключалката на вратата а ключалката седи на средата и на двете миколи е така :mhihi:

kолега или се заяждаш или наистина не ти е ясно за какво става въпрос. Заключи си багажника с ключа и го извади в "хоризонтално" положение и тогава се пробвай да го отключиш с централното, ако успееш ще е супер ама се съмнявам. :bchug:

мислиш ли :mhihi:

Аватар

Мнение от sonny » 07 Фев 2010, 17:25

Пич,отвори си колата,тури едни кабели за подаване на ток на мотора от акумулатора ти, след което с ключа си заключи и отключи колата,ако са ти изправни ключалките и централното,колата ще отвори всички врати и капаци, които имат централно. Не ми говорете,че багажника не се влияе от централното, ами помислете малко. Са ше ме карате да ода ви снимам колите как са ми багажниците,а аз ключа го ползвам само да си запаля колата. Да не говорим, че седана ми е с патрон от друга колаи ключ за багажника нямам, е как тогава седи у средтаа и работи с централното от алармата и сключа с двойното заключване

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANGER » 07 Фев 2010, 18:23

sonny написа:Пич,отвори си колата,тури едни кабели за подаване на ток на мотора от акумулатора ти, след което с ключа си заключи и отключи колата,ако са ти изправни ключалките и централното,колата ще отвори всички врати и капаци, които имат централно. Не ми говорете,че багажника не се влияе от централното, ами помислете малко. Са ше ме карате да ода ви снимам колите как са ми багажниците,а аз ключа го ползвам само да си запаля колата. Да не говорим, че седана ми е с патрон от друга колаи ключ за багажника нямам, е как тогава седи у средтаа и работи с централното от алармата и сключа с двойното заключване

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ти май не правиш разлика от "хоризонтално" и "вертикално" като седи у средата работи с централното ама като седи легнало (хоризонтално) и да се насереш пак няма да го отключиш с централното, даже има инструкция за тези функции на багажника в книжката за е36.
Когато завъртиш ключа в хоризонтално положение и го извадиш така, ключалкзта остава в хоризонтално положение и тогава вече въобще не я интересува централното, ако разглобиш ключалката и видиш какво се случва в различните положения на ключа ще разбереш за какво става въпрос. Обобщавам: при вертикално положение на ключалката (в средата) багажника се отключва с централното, при хоризонтално положение на ключалката, на багажника му е през оная работа дали отключваш с централното :winky: По принцип не споря ако не съм сигурен :fart:
Кефа цена няма!!!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525dA

Мнение от Amorphis » 07 Фев 2010, 21:41

sonny написа:Пич,отвори си колата,тури едни кабели за подаване на ток на мотора от акумулатора ти, след което с ключа си заключи и отключи колата,ако са ти изправни ключалките и централното,колата ще отвори всички врати и капаци, които имат централно. Не ми говорете,че багажника не се влияе от централното, ами помислете малко. Са ше ме карате да ода ви снимам колите как са ми багажниците,а аз ключа го ползвам само да си запаля колата. Да не говорим, че седана ми е с патрон от друга колаи ключ за багажника нямам, е как тогава седи у средтаа и работи с централното от алармата и сключа с двойното заключване

Работи защото е в положение "I" - когато е отключена колата ти е откл. и багажника , когато ти е закл. колата , закл. ти е и съответно багажника.Завърти в положение "----" и ще видиш , че когато откл. колата, багажника седи закл.
(фабричен вид, немога да ти кажа ако по бравите е правено нещо)
И при мен е така, и на старата ми Е36ца беше така,на други марки е така..... и така :)

П.С. аз съм за метода със спирта, запалката и ключа.Т.е. пръскаш с контактен спрей или спирт, след това нагряваш ключа и пробваш да отключиш.При мене е действало при коли,катинари и пр.
Голяма вероятност е студа нещо да е прецакал.
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 07 Фев 2010, 22:02

утре ще си погледна ключалките и щепиша,но замен това не е правдоподобно. Се си мисля,че мойте идвете са хоризонтални и си работят. Вероятност да съм се заблудил има, след като настоявате и пишете,че е такаповече от един човек, ако е така,ще се наложи да се извиня :D

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 13 Фев 2010, 9:37

Заключете темата, направих си друг ключ и си отключих колата...
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 13 Фев 2010, 9:54

Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 13 Фев 2010, 16:04

EnimEn написа:Заключете темата, направих си друг ключ и си отключих колата...

как с друг ключ?

Иначе мдаа, и на моите двете са надолу, заблудил съм се че седят на страни клучалките на багажниците.

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 13 Фев 2010, 18:05

Ами дадох моя на ключар, за да ми направи копие.
Естествено преди това той дойде и каза, че моят е износен, не можел да натиска чопчетата и трябва друг.
След като направи друг ключ колата се отвори за няма и секунди :D
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

ПредишнаСледваща

Назад към E36