зануляване индикацията за маслото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 - печка

зануляване индикацията за маслото

Мнение от Jizko » 06 Фев 2010, 19:54

Колеги днес си смених маслото ама голямо мъчение със зануляването на компа.Много изчетох във форума ама при мен не се получава от това което пробвах.Моля който може да помага като напише подробно стръпка по стъпка как става BMW-то ми е Е49/320д/99г.Извинявам се още веднъж,знам че има писано по темата ама нищо нестава с това което намерих
Последна промяна Jizko на 09 Фев 2010, 20:40, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Колеги - убих се да се мъча днес ПОМАГАЙТЕ

Мнение от oci » 06 Фев 2010, 20:04

От къде си колега? Има колеги от форума с работещ Дис или ИНПА и могат да ти го занулят. Ако искаш ми пиши на ЛС.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 06 Фев 2010, 20:05

информацията която намирам е за коли произведени след 9/99г а моята е преди това ТА КАК ДА ЗАНУЛЯ ТОГАВА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 06 Фев 2010, 20:18

Тази процедура точно ли я спази?
pazokolarov написа:Рестартиране на сървис-интервала Service Interval Display (SIA)
За коли с диагностична букса в двигателния отсек Service Interval Display (SIA) се нулира/рестартира чрез сервизен прибор. След елиминирането на диагностичната букса в двигателния отсек и заместването й с OBD-II рестартирането на SIA може да се извършва и от левият бутон на таблото (за нулиране на километрите - trip distance recorder) в съответствие с определена последователност.
SIA-дисплея служи на шофьора и на механиците да определят момента, когато на автомобила трябва да бъде извършено обслужване, базирайки се на изминати километри (distance-based inspection) или времеви интервал (time-based inspection). Сервизните интервали се изчисляват не само на основата на изминатите километри, но и в зависимост от консумацията на гориво.
Оставащо разстояние и оставащо време до следващото обслужване:
Когато контактния ключ бъде поставен в положение 1, на таблото се изобразява за няколко секунди оставащото разстояние до следващото обслужване или до следващата смяна на маслото на двигателя. С всяко натискане на десният бутон на таблото (бутона за часовника), докато все още се вижда оставащото разстояние до следващото обслужване или до следващата смяна на маслото на двигателя, се превключва към/изобразява текущия времеви интервал - оставащото време за смяна на спирачната течност и обслужване на автомобила, и обратно.
Докато на дисплея се изобразява сервизнияt интервал, общия километраж, изминатите километри и показанията на борд-компютъра са скрити. Ако показваната стойност на SIA е със знак минус, това показва че километрите до обслужване на автомобила са вече надвишени/прехвърлени.
Данните за SIA се записват също и в light switch centre (LSZ). Ако таблото бъде заменено, което следва процедура на кодиране и присвояване на VIN, то данните за SIA ще се изобразят след включването му с актуалната си стойност.
Рестартиране на SIA
За автомобили с диагностична букса в двигателния отсек: SIA се рестартира чрез пулсови сигнали с различна дължина от специален сервизен прибор. Времево-основаното и основаното на изминато разстояние обслужване се извършват индивидуално и независимо едно от друго, при условие че зададените количество гориво или разстояние са били достигнати. Последващо рестартиране може да се извърши най-рано след изразходване на 1/5 от зададената консумация на гориво (за oil service) или след 20 дни (за времево-основаното обслужване).
Ако си сменяте сами маслото и не ви се ходи посервизи:
Изображение
- Отворете капачката на буксата;
- Поставете контактния ключ в положение 2 (на контакт) без да задействате стартера;
- За OIL SERVICE свържете на късо с подходящо парче проводник клеми 7 и 19 за 3 (три) секунди;
- За ENGINE SERVICE свържете на късо с подходящо парче проводник клеми 7 и 19 за 9 (девет) секунди.
Ако процедурата се окаже неуспешна (което е слабо вероятно) повторете желаната процедура като спазвате точно времето за свързване на двете букси.
.

След като направиш тази процедура, гасиш, чакаш 20 мин. (което е безмислено, по принцип, но за всеки случай) и след като дадеш отново на контакт, трябва да ти изпише новия сървиз оил интервал на дисплея.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 06 Фев 2010, 20:33

от бутоните на таблото няма ли как да стане

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Фев 2010, 21:24

ако имаш тази кръгла букса действай по описанието
с бутоните е за по-късните модели

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 06 Фев 2010, 21:25

от бутоните няма как да я занулиш твоята кола,даваш пин 7 на маса-пин 19< може да дадеш маса и на купето някаде и си ти :yes:
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 07 Фев 2010, 12:23

А другият вариянт е комбинирани кабели и нещо като мултипликатор към тях има 3 бутона за зануляване на спир.течност,инспекция и масло-аз съм си купил този кабел за уникално смешна сума и както се казваше в една реклама "лесно като детска игра" :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 09 Фев 2010, 17:07

Колеги филмът продължава-отивам днес да зануля интервала на маслото и следвам инструкциите за 7 и 19 на късо за 3 секунди чакам,всичко е както си му е реда ама нестана и повторих 5 пъти -пак нищо.Вместо това ми исчезна часовничето което се появява над километрите за смяна на маслото като се даде на контакт - мисля за смяна на спирачната течност беше .ТА НЯКОЙ ДА ИМА КАКВО ДА КАЖЕ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Колеги - убих се да се мъча днес ФИЛМЪТ ПРОДЪЖАВА

Мнение от oci » 09 Фев 2010, 19:49

Задръж малко повече време кабелчетата щом си занулил инспекцията за спирачната течност ще стане и с маслото.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Re: Колеги - убих се да се мъча днес ФИЛМЪТ ПРОДЪЖАВА

Мнение от marto853. » 09 Фев 2010, 20:23

Не се знае дали ще стане аз се отрепах да пробвам какво ли не кой ли не се пробва дару камор и мн други и не стана,докаро не активирахме бордовия ком. с колегата Слитар.Така се рестартира цялото табло и се получи.
новият ми номер: 0877787835

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Колеги - убих се да се мъча днес СТАНА РАБОТАТА /ЗА ТРИЕНЕ/

Мнение от Jizko » 09 Фев 2010, 20:37

Получи се колеги само да нанеса лека поправка в това което е написано - поне при мен така се получи
дава се на 2-ра степен ключа без да се пали ,после с проводника 7 и 19 на късо обаче като задържах 3 секунди ми исчезна само часовника за спирачната течност а когато задържах 9 секунди километрите на маслото се занулиха
Мерси на всички колеги

Назад към E46