Замръзва ми педала на спирачката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dakkell23
- Потребител
-
- Кара: 520i 2000 г,
- Мечтае да кара: кола
Замръзва ми педала на спирачката
Колеги помощ , имах проблем преди време със серво уселвателя , но сега от както станаха големите студове замръзва и педалът е камък и нямам никакви спирачки....дали е от сервото или ......
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Замръзва ми педала на спирачката
Колега, ако не си сменял скоро спирачна течност я смени. Препоръчително е на всеки две години да се сменя.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Ivo_Borisov написа:Ето колега!
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 9#p2004119

- dakkell23
- Потребител
-
Това с течноста го направих , мислех че се е оправила , ама уви , като сви големият кучан и пак...А да сменям серво......... Незнам какво да правя
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
КОЛЕГА писъл съм по тази тема КОЛЕГАТА ПО ГОРЕ Е ДАЛ ЛИНК 

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
свали сервото , но нека е по топло времето и не пускаи печка да го духа или калорифер сте ти направи мембраните на гъз вътре ,остави сервото върху парното с дупката за маркуча надоле поне за 7-10 дни да го напече парното , и пак не е гаранция защото ако мембраните са скъсани на есен или малко под -1 сте го прави пак
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Колега, а има ли начин да се познае дали мембраните са скъсани вече? Освен това сервото се сваля ужасно трудно като го гледам къде е, има ли лесен вариянт или ще трябва да се разглобява половината предница? И в крайна сметка от къде влиза тази вода, ще може ли да се намаже мястото със силикон например и да се спре с таз мъка? Иначе съм изчистил дупката за оттичане на водата и сега уж не събира, ама не е ясно докога ще е така и кога пак ще се напълни.
- dakkell23
- Потребител
-
Мерси много колега , с нетърпение очаквам да се стопли и да я захващам че само мъки с тез коли" но без жена и кола не става"
А за тръбата която отива към двигателя някаква експлотация

- dani_pi
- Потребител
-
- Кара: 530D
- Мечтае да кара: 535D
Здравйте колеги аз съм първият който писа за проблема със замръзването .
Съветите на miroalpina помагат доста относно този въпрос но и при мен проблма продължава при тем. под -3 -4 градуса. Защото все пак това е затворен механизъм и не може да се разглоби за да почисти както трябва. Явно вътре зад мембраната влагата остава въпреки, че аз вкарах вътре и wd40 и от специалния силикон.
Явно сервото ще трябва да смени с ново защото нито втора употреба е вариант нито да си правим упражнения за луди със сваляне и качване на старото. Заинформация в камор е към 900лв. без отстъпка.

Съветите на miroalpina помагат доста относно този въпрос но и при мен проблма продължава при тем. под -3 -4 градуса. Защото все пак това е затворен механизъм и не може да се разглоби за да почисти както трябва. Явно вътре зад мембраната влагата остава въпреки, че аз вкарах вътре и wd40 и от специалния силикон.
Явно сервото ще трябва да смени с ново защото нито втора употреба е вариант нито да си правим упражнения за луди със сваляне и качване на старото. Заинформация в камор е към 900лв. без отстъпка.

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
така
първо сваляне задължително на сервото , кофти е но няма как мембраните са издръжливи стига да не си напъвал педала насила а от сервото излиза един прът за педала на спирачката и един маншон ,ако маншона е продран или скъсан - сменяи сервото и друго колега виж дали кората под чистачките и водачите за отвеждане на водата са паснати правилно там гледаи внимателно , също под сервото има дупка за оттичане на водата ако е запушена я отпуши задължително, като слагаш сервото има гарнитура една и един о-пръстен на спирачната помпа смени и него
дано поне съм помогнал малко, и друго нещо щом температурата отиде над 2-3 градуса ще имаш спирачки

дано поне съм помогнал малко, и друго нещо щом температурата отиде над 2-3 градуса ще имаш спирачки
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Благодаря ти за отговора колега, тъй като няма аз да я правя опеарацията, а някой майстор, ще запомня какво да гледаме и дано стане. Аз отстрани ще помагам като не преча
.

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
ivo1bg написа:Благодаря ти за отговора колега, тъй като няма аз да я правя опеарацията, а някой майстор, ще запомня какво да гледаме и дано стане. Аз отстрани ще помагам като не преча.
Днеска правих една такава манипулация на един колега и извадих доста вода, но педала остана твърд. Какво ще ме посъветвате колеги? Да свалям ли сервото и ако да лесно ли излиза, помпата трябва ли да се маха от тръбичките или излиза с нея т.е после трябва ли да обезвъздушавам спирачки или има начин по спирачната помпа да не се отвиват тръбичките и да излезе сервото? Надявам се да сте ме разбрали...
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
махането е връткава задача
педала на спирачката откачш сервотот е на 4 болта ваденето е връкане с апарата стото е тясно а и на този студ ще ти замръзнат ръцете , после купи пръстена на сервото към спирачната помпа и също една която е зад сервото където се хваща към купето смешни пари са и са задължително за смяна 

- MrKiller69
- Потребител
-
здравейте малко се отклонявам от темата но, искам да попитам някой продава ли или знае ли от каде мога да си закупя серво апарат за 520 ванос. близо седмица тарся в над 20 автоморги сам проверил и няма, има само от тези двукамерни серво апарати. същата 520 ванос намерих с десен волан беше и нейното серво беше пак двукамерно.
ако някой може да помогне моля пишете!!!
ако някой може да помогне моля пишете!!!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2