Изчезва ми антифриза?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Изчезва ми антифриза?
diqn_bs написа:а някои може ли да каже как се сменя тази гарнитурка.според мен отгоре се развиват два болта и после трябва да се махне казанчето но как се маха самото казанче за да сменя гарнитурката.
развиваш каквото има отгоре и като се освободи само дърпаш нагоре.
Колеги проверете и тези 2 щуцера на главата. Ако тече от там се стича назад към скоростната кутия, изпарява се и много трудно се открива теча

И на мен ми губи за 1 седмица към 200 грама, но поне знам от къде, знам също че трябва и нов радиатор
но е нормално колата като е на 17 години и ако не е сменяван....нищо вечно няма. Нещо и парното ми се ебава не духа топло (когато си иска) явно проблема е от това 

- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Monoid написа:Колеги просто ви се струва , че изчезват 500мл. и казанчето седи малко преди дъното , но всъщност не само 500 губите ами много повече просто казанчето не го показва,това се дължи на издухала гарнитура на главата , както при менЛятото ще сменям гарнитурата и сичко ще е чук. Моят съвет е да си наливате вода на всеки 15 или 30 дена за да не ви изчезва парното.
И как няма да го покаже казанчето ми е интересно?!?....То или има или няма

- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Ами не показва и аз неможах да разбера , но когато си сменях течноста от вода на антифриз ми направи впечатление ,че като откачих долния маркуч и изтече целия радиатор казанчето седеше пълно...Водата при мен след 2 седмици стига почти до дъното и от там не мърта ,но в един прекрасен ден почва да ми става все по слабо и по слабо парното на празен ход защото всъшнност ми спада нивото на антифриза и като отвора казанчето да провера водата тя пак си седи там долу.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Е поне ще спестиш пари от антифриз.... 
Ама недей тей на фърля сички да варим за смяна на гарнитура

Ама недей тей на фърля сички да варим за смяна на гарнитура

- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Ами примерно както казаха колегите ако прави големи облаци отзад на много студено време е гарнитурата.При мен прави такива облаци и когато колата загрее и се отвори хубаво дупката на гарнитурата почва да си изпарява и да хапва антифриз 

Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Прахчета не слагайте да запушват защото има голяма вероятност ако прекалите със слагането им да си запушите радиаторите ,а също и някои по малки дупчици по гарнитурата на главата и след това ще почнете да сменяте наред.Може да се сложи само течна добавка за спиране на течове.Изспитал съм го преди на една служебна кола и знам за каво става дума с тези прахчета,трябваше да се сваля главата за да се сменя гарнитурата -бяха и се запушили отворчетат по нея и колата загряваше като я напънеш. 

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3