Нов дизел на лизинг или употребяван!?
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
stenly написа:Допускаш неточност: най-хубавата колата е новата служебна кола, която можеш да ползваш за лични нужди.

R.I.P Landikar
- deliveryman
- младши ентусиаст
-
Допускаш неточност: най-хубавата колата е новата служебна кола, която можеш да ползваш за лични нужди.
[/quote]
нямаш си на представа колко си прав....

нямаш си на представа колко си прав....
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
гласувах за нова, защото новото си е ново, а старото не го знаеш какво е
при новото си първи собственик, ще свалиш сам найлоните от седалките, колата ще е перфектна, няма да даваш пари да сменяш веднага консумативите като масла, ремъци и други, ще имаш гаранционна поддръжка, като купиш нова кола обикновено освен гаранцията има и безплатна пътна помощ (недай си боже да я използваш) имаш по-ниски данъци, доста фирми предлагат безплатно каско за първата година - тва са си 1-2000лв спестени, няма да си дадеш всичките пари на куп, а ще даваш всеки месец по малко, което си е бреме но може да бъде и улеснение защото тия 15-20 бона които ще ти останат можеш да ги вложиш в нещо (не те знам с кво се занимаваш) за да изкараш още.... регистрацията в кат ще е по-лесна, ще имаш възможност да си избереш някой неща от сорта на цвета наколата, модела на джантите, някоя и друга екстричка в повече или по-малко... поддръжката на чисто нова кола ще бъде по-малка и по-евтина (макар и разликата да е минимална), а и има вероятност новата кола, така както е по-нисък клас да се окаже по-луксозна от старата - все пак за тия 5-6 години технологиите ще са доста по-напреднали във всяко едно отношение
но ако избора е между нова хонда и старо бмв.... моя избор ще е бмв-то

при новото си първи собственик, ще свалиш сам найлоните от седалките, колата ще е перфектна, няма да даваш пари да сменяш веднага консумативите като масла, ремъци и други, ще имаш гаранционна поддръжка, като купиш нова кола обикновено освен гаранцията има и безплатна пътна помощ (недай си боже да я използваш) имаш по-ниски данъци, доста фирми предлагат безплатно каско за първата година - тва са си 1-2000лв спестени, няма да си дадеш всичките пари на куп, а ще даваш всеки месец по малко, което си е бреме но може да бъде и улеснение защото тия 15-20 бона които ще ти останат можеш да ги вложиш в нещо (не те знам с кво се занимаваш) за да изкараш още.... регистрацията в кат ще е по-лесна, ще имаш възможност да си избереш някой неща от сорта на цвета наколата, модела на джантите, някоя и друга екстричка в повече или по-малко... поддръжката на чисто нова кола ще бъде по-малка и по-евтина (макар и разликата да е минимална), а и има вероятност новата кола, така както е по-нисък клас да се окаже по-луксозна от старата - все пак за тия 5-6 години технологиите ще са доста по-напреднали във всяко едно отношение
но ако избора е между нова хонда и старо бмв.... моя избор ще е бмв-то

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 01 Май 2021, 18:09, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Не си мислете че една кола като е на малко години е читава, това в никакъв случай не е критерии. Мога да ви дам 100-ци нагледни примери за това!
Не се и мислете за автомобилни капацитети, които с един оглед от 30-40мин. на автомобил ще му открият кусурите защото една от работите на търговеца е точно тази, да знае къде гледа един купувач и да прикрие всичко.
Основния плюс на новата кола е че нова... нищо друго и на мен ми се кара Ауди от магазина, но ако трябва да избирам между А4 02-03г. и Шкода Октавия от магазина избора е един Шкодата... когато имам достатъчно че да извадя някое А4 от витрината на Н. Вапцаров няма да се замисля, но до тогава винаги бих предпочел да търкалям чисто нов по-евтин аналог.
Както казва един мой приятел, повече никога няма да си купя кола, в която някой друг е пърдял преди мен на седалката!
Не се и мислете за автомобилни капацитети, които с един оглед от 30-40мин. на автомобил ще му открият кусурите защото една от работите на търговеца е точно тази, да знае къде гледа един купувач и да прикрие всичко.
Основния плюс на новата кола е че нова... нищо друго и на мен ми се кара Ауди от магазина, но ако трябва да избирам между А4 02-03г. и Шкода Октавия от магазина избора е един Шкодата... когато имам достатъчно че да извадя някое А4 от витрината на Н. Вапцаров няма да се замисля, но до тогава винаги бих предпочел да търкалям чисто нов по-евтин аналог.
Както казва един мой приятел, повече никога няма да си купя кола, в която някой друг е пърдял преди мен на седалката!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Toledo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90
Не всички 2-3г коли обаче са боклуци... Познавам шофьори, на които седалките остават с ухание на Шанел№5
Просто тези коли почти не идват тук и обикновено струват пари ... А има и доста примери за излезли от витрината коли, които после си отвисяват в сервиза . Да не говорим за отношението към клиента на някои от официалните вносители в България ...

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Аз не бих си купил чисто нова кола, освен ако парите не ме бият по джоба. Истината е, че една кола губи около 50% от стойността си през първите 3 години. Ако си купиш употребявана кола на 1 година, усещането не е по-различно от това да си купиш чисто нова кола. Само дето като я продадеш след година-две-три, ще загубиш много по-малко кинти. А един хубав технически преглед ще открие почти всичко, което има за откриване.
- Nasti
-
-
Вкарваме Голф 03г. преди 5-6 месеца. Удар отпред в дясно, не голям но има за правене, всичко се сменя с ново, колата се прави в добър сервиз и става перфектна! Излиза на пазара, идва човек да я купува и иска да отиде колата в сервиз. Отива - сервиз тип реномиран с добри майстори, там като се почна от майстора, удрян е задния капак, направили са го ама не е много добре, има тук една дребна забележка - тече гарнитурата на картера и има скъсан маншон... аз седя от долу и не виждам нито теч нито скъсан маншон. Оня продължава, рейката тропа - тропа дръжки колата беше на 80хил истински, а рейка се разтропва след 150 на тези коли.. абе палячо...
така че техническия преглед не винаги е на 100% истински и истината е че купуването на кола втора употреба си е тото, на някои връзва на други не...
така че техническия преглед не винаги е на 100% истински и истината е че купуването на кола втора употреба си е тото, на някои връзва на други не...
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Аз като казах "преглед", имах предвид при някой на който може да се вярва. Ма както при всичко друго, българските условия са си уникални 

rtzankov написа:stenly написа:Допускаш неточност: най-хубавата колата е новата служебна кола, която можеш да ползваш за лични нужди.
Е това е мисленето на БЪЛГАРИНА щом е служебна дупки няма, върви много и какво като се чупи нали фирмата ще плати ремонта. След като колата стане на 3-5 години ще я продадът на някои от вас и после ще се чудите защо е толкова истрадала горката колица

e87 120d написа:stenly написа:Допускаш неточност: най-хубавата колата е новата служебна кола, която можеш да ползваш за лични нужди.
Е това е мисленето на БЪЛГАРИНА щом е служебна дупки няма, върви много и какво като се чупи нали фирмата ще плати ремонта. След като колата стане на 3-5 години ще я продадът на някои от вас и после ще се чудите защо е толкова истрадала горката колица
Dude, това което си видял е само една от възможните интерпретации на постинг-а ми.
Също така смея да отбележа, че една част от познатите ми с ЛИЧНИ нови коли карат на описания от теб принцип: "ще я счупя от каране, ще я продам след 3-4 години и ще си купя нова". Другата част пък се отнасят към колите си, като че ще са тяхни завинаги. Та мисълта ми е, че отношението към автомобила обикновено зависи от характера на човек, а не от собствеността в/у него.
И като говориме за купуване на коли на старо, аз лично предпочитам да купя кола от втория вид собственик на 10 години, отколкото от първия на 4.
- Nasti
-
-
Колкото и забавно и хубаво нещо да са колите те са средство, аз не искам да им треперя, има сервизи, има застраховки! Колата ми е перфектна технически но да я гледам като скъпоценност няма да стане!
Карам поддържам и това е, за това искам нова кола за да поддържам по-малко и да карам повече, трябва ми нещо което да служи на мен, а не аз на него!
Карам поддържам и това е, за това искам нова кола за да поддържам по-малко и да карам повече, трябва ми нещо което да служи на мен, а не аз на него!
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4