Е90 320д - въпроси?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Е90 320д - въпроси?
Leon написа: говоря за реален разход, стига сте гледали борд компютъра
Ти мани, че мойта дава по борд повече, от колкото реално...

Моята пък на сън да я бутна - точен разход дава
Колкото пъти съм й правил изненадващи проверки - борд и реален разход - 1:1!

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
flame написа:Моята пък на сън да я бутна - точен разход дава![]()
И при мен е така, борда е супер точен. Иначе, мнооо горят тия печки бе

Но както се казва в София броим градското в моточасове

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Аз карам Е46 автоматик.Средно ми дава 8,6.Това говоря за каране всеки ден Перник-София и доста градско каране.Пълня резервоара до горе и като мина към 350-400км. го пълня пак до горе и зареждам се от една и съща колонка защото съм с преференции за нафтата.На борд компютъра ми показва 7.
моята под 9,5 в софия не падаше. веднъж към гърция извънградско ми даде 4,9 карах до 120.
ръчка.
иначе за този автомобил автомата е задължителен.
ръчка.
иначе за този автомобил автомата е задължителен.
Колата като цяло е добра, за предимствата няма да говорим - много са, като на всяко ново БМВ. Ето някои полезни съвети за нещата, на които е редно да се обърне внимание при 320д Е90:
1. Реален разход на автоматика в града - между 9 и 11/100, в зависимост от трафика.
2. Задължителна смяна на въздушен филтър на всеки 7500 км и на масло на максимум 15000 км, също и на филтър на подкартерните газове.
3. Проверка на демпферната шайба!
4. Проверка на маркуча от серво ппомпата - обикновено от налягането се всмуква по средата.
5. Диагностика на работата на цилиндрите, дюзите и клапаните - ако двигателя тресе повече от нормалното.
6. Проблеми с централното управление на вратите.
Модела е много сполучлив, малко е шумно в купето на 4-цилиндровия дизел, но иначе двигателя е здрав и много динамичен. Автоматика е добър и окачването е здраво. Зимата не е много проходима, но на дъжд системите са много сигурни.
Добър избор, ако колата е поддържана.
Успех!
1. Реален разход на автоматика в града - между 9 и 11/100, в зависимост от трафика.
2. Задължителна смяна на въздушен филтър на всеки 7500 км и на масло на максимум 15000 км, също и на филтър на подкартерните газове.
4. Проверка на маркуча от серво ппомпата - обикновено от налягането се всмуква по средата.
5. Диагностика на работата на цилиндрите, дюзите и клапаните - ако двигателя тресе повече от нормалното.
Модела е много сполучлив, малко е шумно в купето на 4-цилиндровия дизел, но иначе двигателя е здрав и много динамичен. Автоматика е добър и окачването е здраво. Зимата не е много проходима, но на дъжд системите са много сигурни.
Успех!
Единствения минус за мен е, времето за реакция след настъпване на педала на газта, но от 2,0 дизел не съм и очаквал чудеса. Ако искаш да изпиташ истинското кеф от карането (все пак BMW се кара за удоволствие) замисли се за поне 325 и то бензин. Карам 320d от близо 2 години и съм дълбоко убеден в това, което те съвтвам. Успех с избора !
- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520Д
badman написа:Колата като цяло е добра, за предимствата няма да говорим - много са, като на всяко ново БМВ. Ето някои полезни съвети за нещата, на които е редно да се обърне внимание при 320д Е90:
Успех!
Много добро представяне

Ако имаше кой да ми каже всичко това сега най-вероятно нямаше да се налага да сменям демпферна шайба, а до колкото разбрах е о/о 1000 лв

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Демпферната е 500лв (тя е еднаква за всички М47-ци с комареал впръскване т.е. 320d Е46 150PS/118d/120d/318d/320d преди 2007г, facelift-а), за смяната й искат около 50-60лв... иначе тия съвети по-горе са доста добри, да не кажа много пресилени в някои от точките, но все пак ако ги следваш няма да сгрешиш 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Здрасти, оглеждам се тук от няколко дни за нова кола с която да сменя джипа - E90 фейс, задължително дизел и автомат и да е от Premium Selection (изискване на бащата...
). Както и да е. Натъкнах се на едно 320д и четейки конфигурацията на колата попаднах на "Редуциране на двигателя (само за България)"
Гледам техническите характеристики - 163к.с. Та въпросът ми е какво аджеба е това "редуциране" и може ли да се премахне след като веднъж е направено (предполагам не е особен проблем) ?
п.п. В Четвъртък почвам да обикалям дилърите из страната в търсенето на онази, която ще ми "проговори"
След като изчетох всички мнения за Камор и Дару, а и след като посетих едните се отказах да пазарувам от тях. Остават Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Плевен...добра обиколка ще си направя 

п.п. В Четвъртък почвам да обикалям дилърите из страната в търсенето на онази, която ще ми "проговори"

- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Явно е софтуерен ъпдейт, заради акциза който вече няма... предполагам не трябва да е проблем да го оправят.. обаче от Премиум селекшън гледай колата да е германска а не българска... Също така погледни дилърите в Германия за премиум кола
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Шокиран съм направо за едни и същи пари колко по-яки коли има в Германия....и то пак Премиум селекшън... 

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3