Волана скърца.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F25 2.0d

Re: Волана скърца.

Мнение от Niki__ » 16 Дек 2009, 16:03

BMW Addiction написа:
Niki__ написа:
dbanchev написа:Колеги а къде точно го пръскате със спрея, всмиъл отстрани на волана или се махат корите около него, че волан ме е страх да свалям да не стане поразия.

Отзад на волана без да го сваляш в процепа пръскаш смело и си готов.

Колега, какво имаш предвид ?

Аз досега 2-3 пъти съм се опитвал да спра скърцането с мазане/пръскане (имам предвид майстора го е правил де.. аз гледам :confused: ), но всеки път волана се е свалял....

Наистина ли си пръскал без да сваляш изобщо волана ?!? :roll:

Да, не го свалям пръскаш смело в процепа и си ти :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe 98г.
Мечтае да кара: ///М

Мнение от drebenj » 22 Дек 2009, 1:10

Моя волан скърца само когато е студено (сутрин). Като се стопли колата от парното вътре и изчезва ... Със спрей WD40 ако го напръскам ще се оправи ли ? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Дек 2009, 1:14

drebenj написа:Със спрей WD40 ако го напръскам ще се оправи ли ? :help:

А ти знаеш ли, че това WD40 яде гума като глист пацул :!:
Има силиконов спрей по шел бензиностанциите, той ще ти свърши работа...за седмица две.Решението е нов лентов кабел ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 23 Дек 2009, 11:29

Аз имах такъв проблем,вариантите при мене бяха:
1.Разместени са пластмасите под волана и като се допират скърцат,намести ги може и да се оправи.
2.По лошия вариант е шлайф ринга вътре в волана,сменя се или се смазва.Ако се сменя струва около 350 лева по памет :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 01 Яну 2010, 21:04

Първо - Честита нова година на всички ! Много здраве и успехи през новата 2010 г. !

mad_presley написа:
drebenj написа:Със спрей WD40 ако го напръскам ще се оправи ли ? :help:

А ти знаеш ли, че това WD40 яде гума като глист пацул :!:
Има силиконов спрей по шел бензиностанциите, той ще ти свърши работа...за седмица две.Решението е нов лентов кабел ;)

А сега по темата - наканих се и аз да пробвам да напръскам без да свалям волана...
Само че малко ме уплаши с този коментар за "WD 40".... Казано честно повечкото мнения дето съм виждал бяха за "WD 40"...

За силиконовия спрей - искам да попитам, да не би да има различни видове (за различни цели), защото вчера гледах някакъв в Метро - в описанието пишеше, че е за механични части (вериги, метални части и т.н.)... казано честно описанието на WD40 доста по-близко отговаряше за смазване на скърцаща пластмаса....

Та ако може да ме ориентирате - наистина ли ще е опасно ако се опитам да смазвам с "WD 40" или да търся силиконов спрей, и ако е така - какъв ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i - e39 - 97 г.

Мнение от mandorg » 01 Яну 2010, 21:36

За много години. И аз реших със силиконов спрей отидох в бензиностанцията и ме гледаха доста тъпо и не разбраха какво ми трябва а WD 40 заплашително седеше на рафта ама викам не. Едното момче вика - сигурно спрей за табло ти трябва - и аз до колкото си спомням бяха мазнички едни такива. Разгледах спрейовете за табла имаше няколко с горд надпис silicon frei които пропуснах и намерих някакъв разгледах да не е нещо вреден и разяждащ ама надали имайки предвид че е за табло което е пластмаса или кожа. Иии с две думи напръсках обилно с него в цепката и спря да скърца. Предполагам че като поисъхне пак ще скърцоти ама 2 седмици вече ни звук ни стон. Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 02 Яну 2010, 9:32

mandorg написа:За много години. И аз реших със силиконов спрей отидох в бензиностанцията и ме гледаха доста тъпо и не разбраха какво ми трябва а WD 40 заплашително седеше на рафта ама викам не. Едното момче вика - сигурно спрей за табло ти трябва - и аз до колкото си спомням бяха мазнички едни такива. Разгледах спрейовете за табла имаше няколко с горд надпис silicon frei които пропуснах и намерих някакъв разгледах да не е нещо вреден и разяждащ ама надали имайки предвид че е за табло което е пластмаса или кожа. Иии с две думи напръсках обилно с него в цепката и спря да скърца. Предполагам че като поисъхне пак ще скърцоти ама 2 седмици вече ни звук ни стон. Успех

Колега, малко ме обърка - да разбирам ли че си напръскал със спрей за табло ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i - e39 - 97 г.

Мнение от mandorg » 02 Яну 2010, 11:44

да

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 05 Яну 2010, 9:40

Ей момчета,абе човека ви каза със плажно масло, а вие само се чудите с какво ще се оправи.Не месец,два а от лятото няма проблеми :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 05 Яну 2010, 22:12

I.V.G. написа:Ей момчета,абе човека ви каза със плажно масло, а вие само се чудите с какво ще се оправи.Не месец,два а от лятото няма проблеми :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke:

Плажно олио, не масло, от онова дето се мажат за по бързо почерняване ( с екстракт от морков). Бях се запътил към плажа и на шега го пръснах щото ме дразнеше и от тогава забравих за тоя проблем.

Потребител
Аватар
Кара: е39 530i

Мнение от nivo » 07 Яну 2010, 10:16

Моя волан скърцаше като стане студено и тази и миналата зима.Сега напръсках със спрей за уплътненията и вече го няма този дразнещ шум. :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 09 Яну 2010, 20:32

Днес се бях засилил към Практикер да си купя нещо за мазане, но в крайна сметка не взех (засега) нищо... Зачетох се по обясненията написани на опаковките....

Някой може ли са ми каже какво точно прави/не прави силикона в тези спрейове. Питам защото на WD40 се мъдреше нещо от рода на от много години "silicon free" ! Т.е. едва ли не я някакво постижение и оставам с впечатление, че е хубаво нещо в спрея да няма силикон... :dunno:

Същевременно, препоръките тук са да се пръска точно със силиконов спрей...

Та в крайна сметка каква са ползите/ минусите от този силикон в спрейовете ? :?:

==============================================

nivo написа:Моя волан скърцаше като стане студено и тази и миналата зима.Сега напръсках със спрей за уплътненията и вече го няма този дразнещ шум. :driving:

Колега, а какъв е този спрей (марка, откъде го купи) ? И по-важното, къде пръска - и ти ли в процепа на волана или отваря вътре ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 27 Яну 2010, 1:37

а дали може сьс спрей за клеясали болтове? Няма ли нещо да му стане на лемтовия кабел ?
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe

Потребител
Аватар

Мнение от Petar_Tonev » 04 Фев 2010, 17:10

Имах този проблем колега,лентовия кабел.. :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 13 Дек 2010, 20:34

Стана много сложно до предните отговори бяха само палстмасите сега е и лентовия кабел май ще пробвам със силиконов спрей :)
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E39