Маслен радиатор-студен???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко
Детайли за колата: Е 53

Маслен радиатор-студен???

Мнение от vladimir8505 » 03 Фев 2010, 18:26

Здравейте колеги,от както карам колата е34,м21-524тд не ни е направило впечатление,а и не сам имал проблеми,но едва вчера забелязах че като е топла колата и маслото,като пипна радиатора най-долу масления е студен :shock: та вапроса ми е защо е студен,не трябва ли да циркулира маслото и през него :?: каква може да е причината според вас?имали някакъв клапан или нешто от сорта което да отваря към него :dunno: има ли опасност ако не функционира :help: :help:

Аватар
Кара: E34

Re: Маслен радиатор-студен???

Мнение от ivan. » 03 Фев 2010, 18:44

vladimir8505 написа:Здравейте колеги,от както карам колата е34,м21-524тд не ни е направило впечатление,а и не сам имал проблеми,но едва вчера забелязах че като е топла колата и маслото,като пипна радиатора най-долу масления е студен :shock: та вапроса ми е защо е студен,не трябва ли да циркулира маслото и през него :?: каква може да е причината според вас?имали някакъв клапан или нешто от сорта което да отваря към него :dunno: има ли опасност ако не функционира :help: :help:

...................................:
-ЗАБЛУЖДАВАш СЕ :roll: ;
-използвано гъсто масло;
-късна смяна на маслото;
Последните две са симптоми за запушени магистали на кулера......
.....ама стига съм се правил на философ :oops: пипни го в средата при загряла кола :winky:
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladimir8505 » 03 Фев 2010, 19:28

колеги,маслото е сменено о6те преди няколко дни и е направена промивка на системата,сложих му MOTUL-15/50(то се равнявало на 10/40.засега е добре но ме претеснява масления радиатор :help:

Аватар

Мнение от ivan. » 03 Фев 2010, 19:30

vladimir8505 написа:колеги,маслото е сменено о6те преди няколко дни и е направена промивка на системата,сложих му MOTUL-15/50(то се равнявало на 10/40.засега е добре но ме претеснява масления радиатор :help:

ипни го в средата при загряла кола :winky:
и за 15/50 за тоя мотор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 03 Фев 2010, 19:38

vladimir8505 написа:колеги,маслото е сменено о6те преди няколко дни и е направена промивка на системата,сложих му MOTUL-15/50(то се равнявало на 10/40.засега е добре но ме претеснява масления радиатор :help:

нищо и няма на колата,карай си спокойно,ако искаш да ти загрее радиатора го остави на място да работи 20 мин или го увий с един весник :mhihi: .маслото няма как да е гъсто,почти всички масла на 100 градуса са с почти еднакъв вискозитет ,все пак си имат експлотационен клас освен ако не си налял корабно масло :mhihi: и аз винаги съм се чудил що не загряват тес радиатори :mhihi: не съм запознат точно с този дизел,но може и термостат да са му набили в завода,нека някой експерт да каже ;)
Последна промяна kirililiev на 03 Фев 2010, 20:37, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ivan. » 03 Фев 2010, 19:44

kirililiev написа:

нищо и няма на колата,карай си спокойно,ако искаш да ти загрее радиатора го остави на място да работи 20 мин или го увий с един весник :mhihi: .маслото няма как да е гъсто,почти всички масла на 100 градуса са с почти еднакъв вискозитет ,все пак си имат експлотационен клас освен ако не си налял корабно масло :mhihi: и аз винаги съм се чудил що не загряват тес радиатори :mhihi: не съм запознат точно с този дизел,но може и термустат да са му набили в завода,нека някой експерт да каже ;)

Кире :!: извинявай ,ама го описваш точно ,но за масла с 6лв за литър-с такива ли караш :shock:
Увий го с вестник :mhihi: -кое загрева първо,маслото или антифриза
Колега на топла кола пипни радиатора в средата :!:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 03 Фев 2010, 19:53

ivan. написа:
kirililiev написа:

нищо и няма на колата,карай си спокойно,ако искаш да ти загрее радиатора го остави на място да работи 20 мин или го увий с един весник :mhihi: .маслото няма как да е гъсто,почти всички масла на 100 градуса са с почти еднакъв вискозитет ,все пак си имат експлотационен клас освен ако не си налял корабно масло :mhihi: и аз винаги съм се чудил що не загряват тес радиатори :mhihi: не съм запознат точно с този дизел,но може и термустат да са му набили в завода,нека някой експерт да каже ;)

Кире :!: извинявай ,ама го описваш точно ,но за масла с 6лв за литър-с такива ли караш :shock:
Увий го с вестник :mhihi: -кое загрева първо,маслото или антифриза
Колега на топла кола пипни радиатора в средата :!:

ми при топла кола долу горе са на една температура,не съм казал да запали и веднага да прави тестове :mhihi:
какво точно имаш в предвид че го описвам точно обаче за масла от 6лв литъра?

Аватар

Мнение от ivan. » 03 Фев 2010, 19:58

тия фалшивите масла смазват по -зле дори и от антифриза...............................ма теб те прецених и единственот нещо ,за което мога да ти сваля шапка ееее пистата.
извън нея -такъв виртуален мизерник -Няма за мен :yes:
Е виж се само колко си зле :mhihi:
ми при топла кола долу горе са на една температура

само ми обясни как при еднаква темп. едното е студено ,а другото топло :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 03 Фев 2010, 20:01

ivan. написа:тия фалшивите масла смазват по -зле дори и от антифриза...............................ма теб те прецених и единственот нещо ,за което мога да ти сваля шапка ееее пистата.

каде видя фалшиви масла само не разбрах?и каво нередно видя в постовете ми?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladimir8505 » 03 Фев 2010, 20:02

аз не разбрах нищо,значи трябва да е топъл в средата след като темп. е на 12

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladimir8505 » 03 Фев 2010, 20:04

Стояне,дай си и ти мнението???

Аватар

Мнение от ivan. » 03 Фев 2010, 20:06

kirililiev написа:
ivan. написа:тия фалшивите масла смазват по -зле дори и от антифриза...............................ма теб те прецених и единственот нещо ,за което мога да ти сваля шапка ееее пистата.

каде видя фалшиви масла само не разбрах?и каво нередно видя в постовете ми?
:yes: като казах -крива дърва разбрах защо не се засягаме ;)
Айде ,моля ти се
стига ме предизвиква,че си имам достатъчно проблеми с управата :bchug:
джонсън енд джонсън-да не те лути в очите-преносно ;) на колко писти съм бил..................................
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 03 Фев 2010, 20:07

само ми обясни как при еднаква темп. едното е студено ,а другото топло :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

еми пич,при нормална температура маслото ми седи на 84 до 90 градуса,на водата също.
тва че на пича радиатора му е студен не значи че маслото му е по студено от водата

Аватар

Мнение от ivan. » 03 Фев 2010, 20:08

vladimir8505 написа:Стояне,дай си и ти мнението???

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
в десектката го светна :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от ivan. » 03 Фев 2010, 20:11

kirililiev написа:

еми пич,при нормална температура маслото ми седи на 84 до 90 градуса,на водата също.
тва че на пича радиатора му е студен не значи че маслото му е по студено от водата
......................еми пич ;) нормално е горе долу-така,ама човека за това е пуснал тема-защото при него не се получава :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ВИЖ ТАМ В ИНТЕРНЕТ И МУ КАЖИ :mhihi:

ХА ХА ХА При еднаква температура-една било по-студено :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ПП АКО ТИ ПОСТНА ГЛУПОСТИТЕ И ТЕМАТА С БИСЕРИТЕ НЕМОЕ ГИ ПОЕМЕ :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна ivan. на 03 Фев 2010, 20:16, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

Следваща

Назад към E34