Проблем С парното на Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Re: Проблем С парното на Е36

Мнение от Monoid » 01 Фев 2010, 13:40

Отвърти капачката на казанчето и пробката за обезвъздушаване , наливаи антифриз докато през пробката не почне да излиза. За да може да искара възух ако има в системата.След тва запали и я дръж в обороти да развърти водата и докато тръгне топлото.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

Аватар
Кара: 318 и
Мечтае да кара: М5 Е60

Мнение от I_love_bmw » 01 Фев 2010, 14:00

Monoid написа:Отвърти капачката на казанчето и пробката за обезвъздушаване , наливаи антифриз докато през пробката не почне да излиза. За да може да искара възух ако има в системата.След тва запали и я дръж в обороти да развърти водата и докато тръгне топлото.

И аз имам същия проблем и днеска май пак ще обезвъздушавам, ама като започне да илиза вода от пробката преди да я запаля, да затворя ли капачката на казанчето и пробката или да ги оставя отворени.
Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 01 Фев 2010, 14:13

Да затваряш палиш и държиш в обороти(примерно 3 хиляди). И би трябвало да ти тръгне топлото на синиото , поне при мене е така. Успех !!
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

Аватар
Кара: 318 и
Мечтае да кара: М5 Е60

Мнение от I_love_bmw » 01 Фев 2010, 14:14

[quote="Monoid"]Да затваряш палиш и държиш в обороти(примерно 3 хиляди). И би трябвало да ти тръгне топлото на синиото , поне при мене е така. Успех !![/quo
Мерси колега :clap:

Потребител
Аватар

Мнение от wiiner » 02 Фев 2010, 0:06

I_love_bmw написа:
Monoid написа:Да затваряш палиш и държиш в обороти(примерно 3 хиляди). И би трябвало да ти тръгне топлото на синиото , поне при мене е така. Успех !![/quo
Мерси колега :clap:

Днес Долях антифриз обезваздуших е но няма ефект може ли Проблема да идва от вътре Крана където объщаш за топло и студено ако не може да отвири хубаво ??
Последна промяна wiiner на 08 Юни 2016, 23:35, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 02 Фев 2010, 2:26

Незнам колега , но щом казваш че има топло отстрани не би трябвало тва да е проблема. Наи добре е да идеш да попиташ някои , които разбира от тия неща.Ако си от софия мога да ти кажа къде да идеш за да ти разрешат проблема.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик

Мнение от nike69 » 03 Фев 2010, 8:00

И аз имам същия проблем.От както стана студено от централните духалки духа само студено. А на прозореца горещо.С климатроник съм 95г. е колата. Казаха ми, че въртока който определя от къде да излиза топлото задвижвал някакви клапи с жило, което може да се е откачило някъде или да са замръзнали клапите за разпределяне на въздушната струя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 03 Фев 2010, 20:42

nike69 написа:И аз имам същия проблем.От както стана студено от централните духалки духа само студено. А на прозореца горещо.С климатроник съм 95г. е колата. Казаха ми, че въртока който определя от къде да излиза топлото задвижвал някакви клапи с жило, което може да се е откачило някъде или да са замръзнали клапите за разпределяне на въздушната струя.

Tова което си писал за врътката която регулира на къде да духа е точно така,както и за клапите,но няма нищо общо със студеното което се появява.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nike69 » 03 Фев 2010, 20:50

Ами явно проблемът не е само там. Защото освен да духа студено проблемът ми е и че не спира да духа от централната духалка независимо от положението на тази врътка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Фев 2010, 3:05

nike69 написа:Ами явно проблемът не е само там. Защото освен да духа студено проблемът ми е и че не спира да духа от централната духалка независимо от положението на тази врътка

Значи клапата за външен въздух не ти затваря, поради тази причина също когато си настроил на прозореца ти меша въздуха от парното с външния и затова не духа достатъчно топло.

Аз го имам същия проблем но не остава напълно отворена клапата та горе долу съм добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 04 Фев 2010, 18:48

моят кола също няма климатик, нито климатроник, но точно 5 мин след като съм я запалил вътре става наистина топло, дори в най-големите студове ... явно наистина имаш проблем колега :(
Иначе ако всичко ти е наред ще се стоплиш, не се притеснявй, парното си топли доста добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 06 Фев 2010, 18:58

Врътката,която регулира посоката,върти посредством жило едни клапи ,чрез които се насочва въздуха.Единият ти проблем е от там.При мен се получава само че когато врътката е към краката,обаче топло отива и към стъклото.Като го дам в другите положения всичко си е ОК.Проблемът е ,че сега имам парно,навън е сняг и няма къде да разглобявам,а и не знам къде се намират тези клапи точно.Другият ти проблем е най-вероятен с това което каза колегата kris.

:OT: Страничен въпрос.При всички ли като пуснете парното се чуват едни клапи да свирукат и цвилят зад жабката?Днес покарах на брат ми компота и такова нещо не чух-е бати кефа-няма шум,нищо??
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nike69 » 06 Фев 2010, 19:19

Явно ще трябва да се разглобява.Но не знам как се стига до клапите.Мисля да се консултирам и с техника който се занимава с климатика,той ми сменя и филтъра на купето,че е на гадно място

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 08 Фев 2010, 1:47

BorisMW написа:Врътката,която регулира посоката,върти посредством жило едни клапи ,чрез които се насочва въздуха.Единият ти проблем е от там.При мен се получава само че когато врътката е към краката,обаче топло отива и към стъклото.Като го дам в другите положения всичко си е ОК.Проблемът е ,че сега имам парно,навън е сняг и няма къде да разглобявам,а и не знам къде се намират тези клапи точно.Другият ти проблем е най-вероятен с това което каза колегата kris.

:OT: Страничен въпрос.При всички ли като пуснете парното се чуват едни клапи да свирукат и цвилят зад жабката?Днес покарах на брат ми компота и такова нещо не чух-е бати кефа-няма шум,нищо??

и в моята кола няма шум колега, явно има нещо при теб, или просто си е така, но аз нямам такъв шум ... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36coupe320

Мнение от thugmc1 » 09 Фев 2010, 20:22

аз сам с 320 Е36 (климатроник)при мене пък кагато колата е на празен ход и е загряла колата не ми духа топло имам парно добро оба4е като трагна и сам на ход, спра ли горе доло пак става така 4е не духа топло от кво може да е (дали обезвъздушаването нещо)или...

ПредишнаСледваща

Назад към E36