Теч от казанчето на радиатора?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Теч от казанчето на радиатора?

Мнение от im0tep » 27 Яну 2010, 13:57

jikata0202 написа:Колега,аз слагам полвин литър боза и сичко е ok.Имаи в предвит обаче че на БМВто не съм го правил,на жена ми на фята и на 1 опел,но има ефект и то голям ако е само сълзене. :yes:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Жика,ти ме уби :shock: .Вместо бензин,банички ли и слагаш на тая кола??? :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 28 Яну 2010, 16:50

Взимай ново колега цял радиатор лично мой съвет :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 530D
Мечтае да кара: BMВ M5

Мнение от jikata0202 » 28 Яну 2010, 23:14

Пичове не е маитап,полувин литър боза в радиатора запушва сълзенето,пробвал съм и на опел омега и на фият браво,има страхотен ефект.Пак повтарям на БМВ не съм пробвал.Моят комшия на камиона сложи литър и полувина в радиатора,сълзенето спря. :bowdown: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Яну 2010, 20:16

Днес след като за пореден път долях около 200ml. антифриз си оправих теча от казанчето (с нов радиатор) ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jikata0202 » 30 Яну 2010, 11:21

Mario Pankov написа:
jikata0202 написа:Пичове не е маЙтап,полОвин литър боза в радиатора запушва сълзенето,пробвал съм и на опел омега и на фиАт браво,има страхотен ефект.Пак повтарям на БМВ не съм пробвал.Моят комшия на камиона сложи литър и полОвина в радиатора,сълзенето спря. :bowdown: :yes:

Ти ме уби направо. Преди години търговците от Горубляне сипваха червен пипер, но боза...След като една малка част от бозата запуши теча, остатъкът циркулира в блока, през термостата, датчика за температура на охладителната течност, пробките за обезвъздушаване, радиаторните писти...И ако пренебрегнем всичко това, имам спомени, че бозата се пресича. Парцалите също би трябвало да циркулират в охладителната система.
Плаша се като гледам какви собственици на БМВ има вече... :banghead:

Tи ли си най-големия разбирач в тоя форум?Казвам нещо което съм изпробвал,а не разсаждавам напразно като теб.А колкото до собствениците на БМВ,Трябва всички да са автомонтъори ли? :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 30 Яну 2010, 12:01

jikata0202 написа:....А колкото до собствениците на БМВ,Трябва всички да са автомонтъори ли? :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Колега не е нужно да си автомонтьор за да разбереш, че бозата няма място при автомобилите, както и машинното масло в сладкарницата ....
Все пак това е технически форум

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jikata0202 » 30 Яну 2010, 12:50

Момчета,знам ги тия работи,но все пак съм пробвал,и вече 3 години жена ми кара фиата,без теч,без проблем. :yes: Със боза вътре,но без теч. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jikata0202 » 30 Яну 2010, 23:07

Пич ти си некое недодялано богато хлапе(предполагам),дето мама и тате са се трудили цел живот,синчето да е задоволено.аз казвам неща който съм опитал,това че на теб ти е кеф да се заяждаш въобще не ме е.....(чесно). :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 30 Яну 2010, 23:28

Ама тука в тоя форум има големи дразнители. Кво сте го зачесали човека? Той е писал тук с цел да помогне, макар и с малко побългаряване. А и живеем в българия и караме коли на 10+ години и 300000+ км и поливината се извъдиха големи разбирачи, да си ги караме с 0w40 масло, да си сменяме цял радиатор заради теч в казанчето, ми като половината сме с проблем в рейките, кво сички ходите и си купувате нови от Камор ли? Аре малко слезте на земята. Като съм си ползвал пепелника трябва да ходя да си купя нов ли сега?

П.С. Съжалявам, че малко се отклоних от темата, но отговори на въпрос "Как да си оправя ... ?" от сорта на "Купи си нов." почнаха да са редовния начин половината тука във форума да си трупат мнения и дразнят изключително много.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

Потребител
Аватар
Кара: Е39 520 ;E53 3.0D

Мнение от Amorphiss » 31 Яну 2010, 0:04

Mario Pankov написа:
jikata0202 написа:Пичове не е маЙтап,полОвин литър боза в радиатора запушва сълзенето,пробвал съм и на опел омега и на фиАт браво,има страхотен ефект.Пак повтарям на БМВ не съм пробвал.Моят комшия на камиона сложи литър и полОвина в радиатора,сълзенето спря. :bowdown: :yes:

Ти ме уби направо. Преди години търговците от Горубляне сипваха червен пипер, но боза...След като една малка част от бозата запуши теча, остатъкът циркулира в блока, през термостата, датчика за температура на охладителната течност, пробките за обезвъздушаване, радиаторните писти...И ако пренебрегнем всичко това, имам спомени, че бозата се пресича. Парцалите също би трябвало да циркулират в охладителната система.
Плаша се като гледам какви собственици на БМВ има вече... :banghead:

Марио щом питаш по добре не сменяи нищо , пробвай кога дадения възел ще умре. между другото човека много правилно ви е писал за бозата защото ако не се сещате там където има течове движението на течността от циркулационната помпа е най малко следователно там има вероятност да се закисне бозата или дадената сустракция.
А относно разбирачите тип Марио еди ъв си : техниката отива напред благодарение на опити и грешки ти никога няма да направиш опит камо ли някаква констатация , по добре отиди да те лъзнат без вазелинче в некое сервизче след това да попиташ защо след смямата на еди кое си се е появил еди кой си проблем , а препорачителния отговор е смени двигател , купе или целия автомобил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 31 Яну 2010, 8:45

astoinov написа:.... да си сменяме цял радиатор заради теч в казанчето ...

Колега за радиатора аз писах и мога да кажа, че до смяна на радиатора се стигна след една смяна само на О-пръстени и след една смяна на казанчето комплект с О-пръстените ....
Е трети път не ми се правеше същото упражнение и то в най-големия студ.
Предпочетох да си платя и да се возя от колкото да свалям 3-ти път радиатор, казанче, уплътнения силикони ..... и в края на крайщата пак да чакам да ми светне на борда " CHECK COOLANТ LEVEL"
Колкото до стария радиатор, (въпреки че самия той е здрав) дори ми е неудобно да го пусна в "Продава ..." като знам какъв е гърч да правиш казанче и да не си сигурен какво си направил и къде ще те остави
Иначе всеки си решава за себе си ....

Потребител
Аватар
Кара: е39 530i

Мнение от nivo » 31 Яну 2010, 9:23

Аз на моята кола го смених въпросния пръстен, но продължи да тече, тогава майстора намаза долната част на казанчето със силикон локтайт 595 термо и водо устойчив, стяга напълно за 24ч. Така се реши проблема без да давам 350-400лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jikata0202 » 31 Яну 2010, 10:35

astoinov написа:Ама тука в тоя форум има големи дразнители. Кво сте го зачесали човека? Той е писал тук с цел да помогне, макар и с малко побългаряване. А и живеем в българия и караме коли на 10+ години и 300000+ км и поливината се извъдиха големи разбирачи, да си ги караме с 0w40 масло, да си сменяме цял радиатор заради теч в казанчето, ми като половината сме с проблем в рейките, кво сички ходите и си купувате нови от Камор ли? Аре малко слезте на земята. Като съм си ползвал пепелника трябва да ходя да си купя нов ли сега?

П.С. Съжалявам, че малко се отклоних от темата, но отговори на въпрос "Как да си оправя ... ?" от сорта на "Купи си нов." почнаха да са редовния начин половината тука във форума да си трупат мнения и дразнят изключително много.

Благодаря колега,за подкрепата. :yes: Наистина просто изках да помогна. :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 31 Яну 2010, 14:49

И в крайна сметка колега Imotep реши ли проблема само със смяна на уплътненията ?!?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 31 Яну 2010, 14:54

Sesko написа:И в крайна сметка колега Imotep реши ли проблема само със смяна на уплътненията ?!?

Не съм стигнал още до там,нямам никакво време да се занимавам с колата сега :( Онзи ден се опитах да си го сваля сам казанчето но започнах и се отказах ,защото трябва да се развива и от долната страна май нещо а аз нямам никаква видимост.Тази седмица ще отида при един приятел да я вдигнем на подемника и да го сменя

ПредишнаСледваща

Назад към E39