Олио вместо дизел
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: олио вместо дизел
Колеги вмъкнах тази тема защото един познат си караше петицата до скоро с оли защото го намираше на 1,10лв.На мене ми се стори чудно та за това.Неговата е фейслифтова команреил.Даже ми каза че било по полезно за дюзите и помпата.Същият човек има и сервиз за диагностики и си мислех да не би да ме бъзика
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
не ет бъзика колега , но за да слага олио в комонрейла :
1- или го смесва с много нафта или човека си е поръчал специално устройство произведено в швейцария , което позволява да караш само с олио 100% , но самата с-ма струва 1000-1500 евро и не знам струва ли си ?
системата включва : отделен малък резервоар за нафтата , защото палиш на нафта при студено ,
- отделни горивопроводи /олиопроводи/
, помпа и подгряване !
п.с ако много те интересува ще потърся сайта и ще ти го пратя , фирмата производител е в Лозана /СН/
1- или го смесва с много нафта или човека си е поръчал специално устройство произведено в швейцария , което позволява да караш само с олио 100% , но самата с-ма струва 1000-1500 евро и не знам струва ли си ?
системата включва : отделен малък резервоар за нафтата , защото палиш на нафта при студено ,
- отделни горивопроводи /олиопроводи/

п.с ако много те интересува ще потърся сайта и ще ти го пратя , фирмата производител е в Лозана /СН/
Виждaл съм Волф2 които 1 година се кара само с трансформаторно масло и няма проблем.Цената на литър е около 1 лев.А за олиото прочети тук:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=205025
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=205025
adovet написа:Колеги някой пробвал ли е да кара с олио вместо дизел.Аз лично видях 320д команреил да кара с трансформаторно масло.Работи по добре от колкото с нафтата.Казаха ми обаче, че са карали и с олио.
To za Pernik бех слушал,ама не съм вярвал..........
Всеки момент ще запече мотора каран с олио

С прегорело масло е без ядове................

by ''kompleksa''
- adovet
- старши ентусиаст
-
За Перник става въпрос.Аз съм от Перник
Другото което е - защо нашата "нафта" не е като в Европа ? Да сте видяли някоя кола в Австрия, Германия и т.н. с черен нагар по ауспусите? А само в България е така..няма нафта в България. Тя започва след като излезеш от нашата мила родина
Всички градски автобуси и самия градски транспорт се кара на масло от трансформатори и олио. Не случайно постоянно разбиват трансформаторите на Мтел и Глобул. Има за цяла година да карат
Олиото е по удачно за комон райла и изобщо за по новите коли, защото като сипеш олио или масло и отзад няма да мирише на мекици, както ако сложиш на по старите дизели
Тва е разликата. Другото е, че дюзата се нуждае от колкото се може по смазочна течност, а олиото е точно такова 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Един приятел слагал на буса такъв биодизел и ми вика:Минавам през едно село и по едно време гледам няколко бездомни,гладни кучета тичат след мене 

- poklonnik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: сгодни женици
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Вижте се нафтаджии, и маргарин да ви сложат в резервоарите пак ще ви вървят печките 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
BMWdrivers написа:Вижте се нафтаджии, и маргарин да ви сложат в резервоарите пак ще ви вървят печките
Аууу, каква върла завист!

Не знам колко са достоверни посочените примери, но аз лично също съм мниого резервиран на тази тема. Олио, масла мекици ... абе хора, вие дизелови Запорожци

- adovet
- старши ентусиаст
-
Колеги въпроса не беше кое е по най тънкана.Просто ми беше интересно.Сега за първи път карам дизел и не съм много запознат с дизеловият мотор.Иначе щом караме BMWта за кви икономии говорим.Айде моля Ви се по сериозно.
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Не знам дали е удачно да се сипва олио в дъртия ТДС той е без това е достатъчно капризен с тя пиклива плочка на ГНП-то струва ми се ,че ще има проблеми, а иначе ако беше с механична помпа не вярвам да има проблем някакъв. Ще го покарам още някоя друга година да навлезе малко тая технология с олиото да улегне и да стане малко по-надежна и аз бих си сложил една олио-уредба за 500-600 лева. Но на този етап все още е иновация и не мисля ,че всичките недостатъци са отстранени. Пък знаеш ли тея гадове може да сложат акциз на олиото и да няма кирия да се кара както стана с метана.
BMWdrivers написа:Вижте се нафтаджии, и маргарин да ви сложат в резервоарите пак ще ви вървят печките
Аз викам и свинска мас да пробват, мощността ще се вдигне с още няколко свински сили

Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

biberon4o написа:... Аз викам и свинска мас да пробват, мощността ще се вдигне с още няколко свински сили
А свинския грип

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
pazokolarov написа:Аууу, каква върла завист!![]()
Колеги с бензинови коли, да си пуснем една темичка "Лимонада вместо бензин", че е хубаво и ние да търсим алтернативи.

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3