Амортисьорче на пистов ремък TDS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Амортисьорче на пистов ремък TDS

Мнение от Peter Angelov » 31 Яну 2010, 0:09

Здрасти, та минавам на право. Днес се рових по колата в гаража и забелязах следния проблем. Оглеждах да течове навсякаде по мотора и за моя радост нямам проблем, но погледнах отпред ремъка и забелязах че целия амортисьор е в масло :evil: Сменях всичко с ново преди 6 м. и не съм минал повече от 1500 км. то е ясно че ще вземам ново. Имам два въпроса:
1. Амортисьорчето го вземах не се сещам марка но не е оригинал, та сега се чудя дали да си взема оригинално или каква марка да е. Също може ли да се прецака толкова бързо от неправилно монтиране :dunno:
2. От както съм сменил всичко по някога по често се проявява следния проблем. При изключване на мотора когато леко се разтресе се получата едно прочукване. Това го прави на 10 пъти примерно 2 пъти. Някъде бях чел че това се случва точно заради това амортисьорче или се бъркам...

Предварително благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Амортисьорче на пистов ремък TDS

Мнение от Пресиян Василев » 31 Яну 2010, 0:14

От него е да,смени го.Оригиналното е на I.N.A. струва 73 лв.
Вьзможна е и поправка с смяна на втулките които са пластмасови с метална вложка ,ако експирементираш ще стане.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 31 Яну 2010, 0:20

Всичко по тези схеми смених с оригинал от Варна кар:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18

и

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18

само него купих от магазин за авточасти във Варна, като ми казаха че нямало нужда да се взема от оторизиран представител а и не ми хареса цената му тогава.

Номенклатурен номер : 11282248168
Описание : ОБТЕГАЧ РЕМЪК
Ед.цена (с ДДС) : 152.93 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

За пореден път обаче разбирам че ефтинкото излиза винаги двойно по скъпо :evil: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 31 Яну 2010, 20:17

Доста такива(INA) съм сменял и няма проблеми :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 31 Яну 2010, 21:17

///MILEN написа:Доста такива(INA) съм сменял и няма проблеми :yes:

Ами то си е на ''ИНА''.Които има излишни пари да ги дава за полуоригинални боклуци сие негова работа.На това амортисьорче какво има да му става,едни те ми втулки се износват.
Износятли се почва да стяга и пъди ремька при палене/гасене.Голям проблем та чудо чак
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 31 Яну 2010, 21:41

Според мен трябва да е леко омаслено. Сменях всичко - ролки,ремъци и т. н. и взехчасти от Дару Кар и винаги си е било леко омаслено. Старото беше сухо и напрово спекло....пръсках го ВД и спираше иначе досадното скърцане....накрая съвсем блокира и се счупи вилката на обтяжната ролка.....
Демек сухо не трябва да е. Трябва да има малка смазка. Ако нямаш скърцане не го сменяй!
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 01 Фев 2010, 0:07

Незнам колеги но от както съм го сменил имам понякога едно странно штракане само при загасване на мотора и за първи път го чух като сменях всичко по схемите та си мисля че е от него и минава в графа подмяна с ново :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 01 Фев 2010, 0:38

Peter Angelov написа:Незнам колеги но от както съм го сменил имам понякога едно странно штракане само при загасване на мотора и за първи път го чух като сменях всичко по схемите та си мисля че е от него и минава в графа подмяна с ново :D

щракането на метал ли е?
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 01 Фев 2010, 0:49

vanci88 написа:
Peter Angelov написа:Незнам колеги но от както съм го сменил имам понякога едно странно штракане само при загасване на мотора и за първи път го чух като сменях всичко по схемите та си мисля че е от него и минава в графа подмяна с ново :D

щракането на метал ли е?

Дам и го прави само като се разтресе мотора, горе долу от 10 пъти примерно 2-3 пъти. Като си мисля найстина почна това да го прави от момента в който сменях всичко по горе посочените схеми. Направило ми е впечатление че примерно повече го прави когато колата е имала по голям пробег километри, не се влияе от натиснат или пуснат съединител. Незнам какво може да е друго, като това штракане, прохлопване го има само в определени моменти а и колата не се кара по 10, 15,30 дни, чувасе повече отвънка много добре когато стоя пред предния капак на колата...

P.S. Ще ходя скоро за смяна на поредна порция от части и ще накарам моя майстор да разглоби демферната шайба, вземата нова на 20 000 км. е макс и маховика също е нов на 10 000 км. колата 2005 г. я купих с проблем в маховика имаше едно лашкане без хлопане или други звуци, тогава първо смених съединител и карах около 20К км. така, съмняваме може ли да се е прецал съединителя, общо с него имам минати 40К км. като в поледните почти 2 г. колата има минати макс 5-6 000 км. и забелязвам леки проблеми със съединителя, примерно леко придърпване...
Последна промяна Peter Angelov на 01 Фев 2010, 1:04, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 01 Фев 2010, 0:57

Peter Angelov написа:
vanci88 написа:

щракането на метал ли е?

Дам и го прави само като се разтресе мотора, горе долу от 10 пъти примерно 2-3 пъти. Като си мисля найстина почна това да го прави от тоя момент.

Не знам дали е от това....при мен преди смяната амортесьорчето беше тоталка и нямаше щракания...да не ти е от нещо друго. Ако е от маховик ще е всеки път не 2-3 от 10....
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 01 Фев 2010, 1:10

vanci88 написа:
Peter Angelov написа:
vanci88 написа:

щракането на метал ли е?

Дам и го прави само като се разтресе мотора, горе долу от 10 пъти примерно 2-3 пъти. Като си мисля найстина почна това да го прави от тоя момент.

Не знам дали е от това....при мен преди смяната амортесьорчето беше тоталка и нямаше щракания...да не ти е от нещо друго. Ако е от маховик ще е всеки път не 2-3 от 10....

Допълних по горе поста си, също преди месец ходих във Варна Кар и един от най добрите механици, спец по по старите модели я гледа близо 30-40 мин. и отсече не е маховик. Но май и през тоя престой не е направила проблема. Каза ми нови тампони на двигателя и едни тампончета като бебенца на генерацията в самото начало, всичко съм вземал + нови тампони за скоросната кутия+ всички възможни тампони и пръстени за генерацията. Чакам да стане сухо и я водя за смяна на въпросните тампони. Всичко е закупено оригинал от нашия приятел Митко....

По колата ще се сложат и доста други интересни чарголаци и отново ще я водя да я слушат във Варна Кар, но съм почти 100% сигурен че проблема се появи от момента на смяната на въпросните чарколаци по схемата...
Чудя се нещо не завито като хората може ли да има или пък примерно да не е поставен както трябва ремък...
От 20 дена колата стои в гаража и се пали през ден на място по 20 мин. поне 30 пъти е гасена и проблема го няма, появява се само като не спре - отсече от раз мотора при гасене.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 01 Фев 2010, 1:18

...може нещо наистина да н е е сложено като хората.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 01 Фев 2010, 1:27

vanci88 написа:...може нещо наистина да н е е сложено като хората.

Незнам ще кажа да свалят всичко и да се види и да се монтират всички стари и нови неща+ това амортисьорче ново и ще видим. Дразнят ме подобни звуци дори и да са много на рядко и ако трябва ще се сменя всичко наред :mhihi: Ако някой има идеи да споделя :D Прочетох някъде че можело маховика да бъдел разхлабен, незнам дали е възможно това но и без това ще и сменя съединителя и това ще видим...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ЛЯСТОВИЦА С РАМКА

Мнение от rahoGabroveca » 01 Фев 2010, 1:36

presko79 написа:От него е да,смени го.Оригиналното е на I.N.A. струва 73 лв.
Вьзможна е и поправка с смяна на втулките които са пластмасови с метална вложка ,ако експирементираш ще стане.

оригиналното струва -150лв, а на колегата Ангелов ще кажа,че не е възможна се монтира неправилно,дало е фира щото е боклук
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 01 Фев 2010, 1:42

rahoGabroveca написа:
presko79 написа:От него е да,смени го.Оригиналното е на I.N.A. струва 73 лв.

оригиналното струва -150лв, а на колегата Ангелов ще кажа,че не е възможна се монтира неправилно,дало е фира щото е боклук

Здрасти Рахо познавам те индиректно от Митко :D и аз си мисля че там ще бъде проблема...
Въпроса е оригинал и Митко пак да вика ти си луд :mhihi: или да пробвам със афтърмаркет :roll:

:OT: Поздрави на Габрово, голям приятел ми е Десо с пастирането на колите в Субару

Следваща

Назад към E34