тдс черно пуши
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: тдс черно пуши
sevosevo1 написа:сега като си оправих маркуча на турбото с 200 я напьнах и няма проблеми без да ми пуши
и сега дьрпа много добре сякаш сега сьм я купил и много ме радва сега
как ги изпъвате с 200 тея коли бе ,мойта от 180 сигурно повече няма да вдигне ,ако въобще вдигне и толкова ,а уж всичко си и е наред

~Мишо~ написа:Gancho написа:Колеги как се сваля този темп. датчик(трябва ли да се свалят колекторите или може да се махне без да ги разглабяш),и като го махнеш по какво се разбира че е запушен и с някакъв препарат ли се чисти.Какви са признаците на запушен темп. датчик.Моята по принцип не пуши но искам да го проверя за всеки случай.Сваля се изключително лесно (ключа мисля беше 17). На схемата е №10 и не се запушва,а се набива с масло и сажди от EGR клапана...
А аз да попитам за какво служи номер 4 от схемата?
Изпуска налягането или връща не изгорелите газове?
Това е клапан, който се управлява от едно маркучле.
Като взех колата установих че маркучлето е запушено със сачма. Защо? Някой има ли представа?
Колата върви, вдига 205km/h и изключва (4800min-1), но като дам пълна газ и изпушва много яко, което ми се струва нормално,
защото съм с 2.5tds.
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Тва е маркуча на кулера от кадето дарпа въздух кам колекторите...... не трява да е запушено иначе нема да върви колата грам 

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Тва е АГР-а , клапан за рециркулация на отработени газове ( с екологична цел ).
На повечето е изолиран ( затапен ) , за да не цапа колекторите. Ако е запушено само маркучето, което го управлява, а клапана е заседнал отворен /полу отворен/, пак ще вкарва мизерии и ще цапа вх. колектор.
п.п. Имаше подробна тема с всичко описано.
На повечето е изолиран ( затапен ) , за да не цапа колекторите. Ако е запушено само маркучето, което го управлява, а клапана е заседнал отворен /полу отворен/, пак ще вкарва мизерии и ще цапа вх. колектор.
п.п. Имаше подробна тема с всичко описано.
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
Gancho написа:Колега а как е разхода на гориво,ако е много висок може би помпата ти подава много гориво и заради това да пуши много черно.Според мен е неизгоряла нафта този пушек.
колега на мене така прави след почти основен ремонт и ми казаха регулатора подава повече гориво от обикновенното имаш ли идея това нещо скъпо ли е или се сменя цялата помпа
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3