БМВ Карсофт с кабел за ИНПА?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

БМВ Карсофт с кабел за ИНПА?

Мнение от Se7ven » 29 Яну 2010, 21:04

БМВ Карсофт с кабел за ИНПА върви ли?
Че в някои теми пише, че става с кабела(интерфейса) от Склад66.
Ако някои има работещ карсофт с въпросния интерфейс, ще съм много благодарен ако ми го качи някъде да си го дръпна. Понеже пробвам с някакви версии ама нестава работат нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: БМВ Карсофт с кабел за ИНПА?

Мнение от badsharki » 29 Яну 2010, 21:20

Мога да ти го дам карсофт-а, но ако ми отговориш защо ти е тая ш..ня след като имаш ИНПА.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 29 Яну 2010, 22:53

Ми да се увеличава арсенала :mhihi:
Искам да го видя, така без да е включен към колата ми се видяха интересни функции, сервизни интервали -променя, пише, че чете и реални километри. Пък и сканирва всички модули за грешки, а с ИНПА-та влизам модул по модул.
И най-вече сам да се убедя в ефективността му. Колко е като размер в МБ, да ми го пратиш по поща ли?, или да ми го качиш някъде ако ти е удобно + крак ако имаш. Благодаря предварително!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 29 Яну 2010, 22:56

За да хване някоя е36ца примерно. И аз имам ИНПА но хваща от 96та нагоре а имам и една е36 91 която е за диагностика а не мога да я диагностицирам! Та и аз се чудя за варянт като колегата!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 30 Яну 2010, 0:01

1. Със карсофта не можеш да прочетеш реалните километри, същото важи за които и да е софтуер, запомнете, реалните километри няма как да се разберат по никакъв начин ако са променени от човек които поне малко знае какво и къде го прави без значение дали е на кола с ролков километраж или е на кола от 2010-та, всичко се хаква, дали с просто променяе на показанията или със смяна на епрома на таблото и имобилайзера.
2. Проблема на кабела от склад66 свързан с четенето на по-стари модели не е във софтуера, а във използваните диагностични протоколи при кабела, по-старите модели ползват протоколи за връзка които не се поддържат от кабела.
3. При наличие на ИНПА карсофта е абсолютно безполезен, по-грозен е, по-бавно работи, може по-малко неща, работи с по-малко устройства във колата, вероятността да се осере нещо е в пъти по-голяма. Тва е все едно да имаш БМВ и да искаш да си купиш москвич за да разбереш случайно да не е по-добър.

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 30 Яну 2010, 10:54

Колегата spacepl доста изчерпателно е отговорил колко е "върха" Карсофт-а, само да добавя, че някои от грешките ги вади като абсолютни безмислици, и може да се чешеш по главата с месеци. Оставям на страна, че кодиращите му функции могат да ти омажат доста хубаво колата.

Колега Se7ven щом искаш да се убедиш сам, пиши на лично.

iliew написа:За да хване някоя е36ца примерно.

За да прочетеш Е36 и по старите ти трябва ADS-интерфейс. Ако ти е много мерак да четеш Е36, мога да те уредя с такъв. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 30 Яну 2010, 11:28

В този торент-сайт http://xtremebg.com съм качил повечето от необходимия софтуер. Търси в програми с "BMW". Качената версия на БМВ Карсоефт мисля че е 6.14, но както писаха колегите по-горе, е по-скоро за губене на време, от колкото да ти свърши сериозана работа.
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 30 Яну 2010, 12:18

Да точно оттам снощи е свалих, ще е инсталирам и ще пробвам дали се свързва с колата. Има ли някакви спицифични настройки, след като върви ИНПА-та вече?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 30 Яну 2010, 16:28

С кабела на инпа карсофта върви, обратното не става иска преправяне на кабела. Вярно е че инпа-та е по добра в пъти. Но специялно за мене живите данни на карсофта са супер лесни..... и е доста страници. А в инпата е по съкратено, или се влиза модул по модул. Карфоста е супер лесен за нулиране на сервизните интервали и масло :idea:. Но имаш ли кабел за инпа ползвай ДИС

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 30 Яну 2010, 16:47

Ако някой ми покаже как с Инпата да нулирам сервизните интервали за масло, филтри , накладки и т.н. при I drive , ще призная че карсофта е по-лош от инпа. Иначе и двата си имат предимства.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 31 Яну 2010, 14:50

Подкарах Карсофта вчера и мога да кажа, че има интересни неща. От снощи мача ДИС-а и днес го подкарах но трябва да му направя още настройките по виртуалната машина по схемата на Джомби и ще го пробвам на колата, ама ми изтекаха очите да чета и ще го правя по-късно, пак и жената се сърди вече :ranting:.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 06 Фев 2010, 17:27

Трябва ли да инсталирам Кар Софта със самия кабел за Инпата, защото при мен е инсталиран с кабела за Кар софт и като го пробвах дали чете през Инпа кабела, не тръгна?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 06 Фев 2010, 18:07

Както писах имам инпа кабел от склад 66... Питам.. Коя версия на карсофт мога да подкарам с кабела от склад 66.. и ако я подкарам мога ли да хвана е36 91ва?

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 06 Фев 2010, 19:01

iliew написа:Както писах имам инпа кабел от склад 66... Питам.. Коя версия на карсофт мога да подкарам с кабела от склад 66

Версията която тръгва с кабела на скла66 е 6.1.4. Щом имаш кабел на склад66, трябва да са ти пратили и диск с кабела в който е включен и карсофт, работещ с техния кабел.
iliew написа:.. и ако я подкарам мога ли да хвана е36 91ва?

НЕ!
Може и да успееш да влезеш в някои от модулите, като AirBag например (което може и с INPA да направиш), но ECU-то на двигателя със сигурност няма да прочетеш. Както беше казано по горе ти трябва ADS интерфейс.
За да четеш по-старите коли не ти е нужно да сменяш софта, трябва да смениш интерфейса!

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 06 Фев 2010, 19:04

Благодаря за изчерпателния отговор... Значи си трябва и адс,иначе да,пратиха ми и карсофт сьс инпа та! :bchug:

Следваща

Назад към E39