Странно избирателно виене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Странно избирателно виене

Мнение от furiozo » 25 Яну 2010, 0:08

Добър вечер колеги!

Днес станах свидетел на доста странно явление за мен.

Запалвам колата и чувам много странно виене. При завъртане на волана се усилва. Покарах малко - спрях и като я запалих отново виенето изчезна. По - късно вечерта пак си я карах и нямаше виене, но след едно спиране виенето пак се появи. Първата ми мисъл беше за рейката. Но тя е чисто нова и нямаше проблеми с нея. След като се появи виенето след спирането си помислих нещо за криви дискове? Какви са вариантите?

Колата е гледана и поддържана. Това виене ме побърква и супер много ме учудва :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Странно избирателно виене

Мнение от tsb_bg » 25 Яну 2010, 0:14

Ремък или ролки :?:
Кажи нещо по-точно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от furiozo » 25 Яну 2010, 0:19

Ами виенето се чува и на празен ход и като се кара, и като стои на едно място и като натисна спирачките.. Не съм особенно запознат с устройството на кормилната система, прочетох няколко подобни теми, но повечето бяха недовършени и т.н, затова си позволих да пусна този въпрос.

Прочетох нещо за хидравличната течност, някакъв лагер?

Не се усеща напражение, покачване на обортите и т.н при леко дори навиване - просто това виене..и то е някакво все едно е навит докрай ама усилено, плътно виене..

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 25 Яну 2010, 9:12

За да елиминираш вероятността да вият ролки или ремъци когато чуваш виенето капни малко вода на ролките и ако спре си за нови ролки или ремъци.Може да вие и алтернатора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ...320ка...
Мечтае да кара: M5 e39
Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)

Мнение от ВаНко » 25 Яну 2010, 9:45

furiozo написа:........Запалвам колата и чувам много странно виене. При завъртане на волана се усилва.......

Брат имам аналогичен проблем, само че ми се получава при палене на колата... Виенето е така както го описваш, само, че трае около 3-4 мин. и след това спира. Ама аз си имам за смяна всички ремъци и ролки.... Обаче казваш при завъртане на волана се усилва. Тя рейката ти е нова, ма нали знаеш, че няма как да стане като заводската...?! Може пак нещо от нея да е....
Power is nothing without control...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 25 Яну 2010, 10:16

Може да е от хидравличната помпа,ти когато рециклираш рейката ,не рециклираш и помпата ,ако тя не тече.Като загрее чува ли се или не и сменял ли си хидравличното масло.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от furiozo » 25 Яну 2010, 11:16

ами рейката не е рециклирана, ами нова като нова...затова я изключих като възможност. ще я видим помпата в такъв случай, след малко потеглям към сервиза и каквото сабя покаже. Иначе виеше вчера за пръв път на студа, загря си виенето поспря, след това я угасих пак я карах топла не виеше и изведнъж след 1 спиране пак почна да вие... както си я карах... странна работа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ...320ка...
Мечтае да кара: M5 e39
Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)

Мнение от ВаНко » 25 Яну 2010, 11:27

furiozo написа:ами рейката не е рециклирана, ами нова като нова...затова я изключих като възможност. ще я видим помпата в такъв случай, след малко потеглям към сервиза и каквото сабя покаже. Иначе виеше вчера за пръв път на студа, загря си виенето поспря, след това я угасих пак я карах топла не виеше и изведнъж след 1 спиране пак почна да вие... както си я карах... странна работа

По последното описание е някоя ролка или ремък....
Power is nothing without control...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от FreeSpirit » 25 Яну 2010, 11:50

Това е от много ниските температури, течността е сгъстена, като позагрее 3-4 минути виенето изчезва. Провери си нивото да не е паднало. Роля играе и качеството на течността - не знам с какво караш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кисели черни купета

Мнение от disrespector » 29 Яну 2010, 19:01

щом се усилва като въртиш волана е вероятно от хидравликата, проверил ли си дали има масло вътре

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 29 Яну 2010, 19:46

Според мен това е хидравлична помпа,и виж да не би да не е обезвъздушена!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 29 Яну 2010, 20:26

Щом след като запалиш започва виенето и се променя след завъртане не волана,значи е от хидравличната помпа.
Тези дни е по-студеничко и докато се "разбута"маслото по цялата хидравлична система е нормално да повие малко.Ако пък много те притеснява,просто смени маслото с ново.Има доста изписано,как точно е най-добрия начин за подмяна на маслото при "полеви услови" демек пред вас :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 01 Фев 2010, 12:40

FreeSpirit написа:Това е от много ниските температури, течността е сгъстена, като позагрее 3-4 минути виенето изчезва. Провери си нивото да не е паднало. Роля играе и качеството на течността - не знам с какво караш.

:yes: аз смених маслото на системата с такова на TITAN , резултата е че под -10 вие докато не поразбие маслото . Не е задължително да и има нещо на помпата - качествено ново масълце си трябва . Аз съм 3та година така :oops:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 01 Фев 2010, 14:43

Това виене е от маслото на хидравликата , наи вероятно е паднало нивото като досипеш ще млъкне. Аз имах такъв проблем с моита и на всяко навиване на волана се усилваше , сипах масло и се оправи .
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от furiozo » 07 Фев 2010, 0:41

Monoid написа:Това виене е от маслото на хидравликата , наи вероятно е паднало нивото като досипеш ще млъкне. Аз имах такъв проблем с моита и на всяко навиване на волана се усилваше , сипах масло и се оправи .

Точно такъв беше проблема. Всъщност беше изтекло, защото от някакви маркучета се били разхлабили.

Смениха се и всичко е тип топ :bchug:

Назад към E36