Въпрос относно оригинален парктроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Pershing 115
Въпрос относно оригинален парктроник
Здравейте колеги ,
от известно време ми се върти една идея в главата , но незнам дали си заслужава упражнението (т.е дали целта ще оправдае средствата). Колата ми е 520 бензин 98-ма година. Имам оригинален парктроник , но само отзад. Идеята ми е да си сложа и отпред. Порових доста из нета и разни форуми , но не открих нищо точно по този въпрос. Доколкото си обеснявам устройството на системата стигнах до извода , че ще ми трябват датчиците за предната броня , копчето (това до АСЦ-то) , окабеляване и евентуално зумер за отпред. Това с което не съм наясно е дали модула на парктроника трябва да се подмени с такъв който има букси за предни и задни датчици , или всички са единтични и просто добавените елементи трябва да се свържат към стария модул. Евентуално ако може да се използва съществуващият модул , трябва ли да се "ретофит" със ДИС или цялата процедура е "плъг енд плей".
Моля някой от колегите ако е правил тази интервенция , нека даде кратко обяснение какво точно е необходимо за да проработи парктроника и отпред. Благодаря
от известно време ми се върти една идея в главата , но незнам дали си заслужава упражнението (т.е дали целта ще оправдае средствата). Колата ми е 520 бензин 98-ма година. Имам оригинален парктроник , но само отзад. Идеята ми е да си сложа и отпред. Порових доста из нета и разни форуми , но не открих нищо точно по този въпрос. Доколкото си обеснявам устройството на системата стигнах до извода , че ще ми трябват датчиците за предната броня , копчето (това до АСЦ-то) , окабеляване и евентуално зумер за отпред. Това с което не съм наясно е дали модула на парктроника трябва да се подмени с такъв който има букси за предни и задни датчици , или всички са единтични и просто добавените елементи трябва да се свържат към стария модул. Евентуално ако може да се използва съществуващият модул , трябва ли да се "ретофит" със ДИС или цялата процедура е "плъг енд плей".
Моля някой от колегите ако е правил тази интервенция , нека даде кратко обяснение какво точно е необходимо за да проработи парктроника и отпред. Благодаря

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Въпрос относно оригинален парктроник
Сменя се модула,добавя се копчето PDC,зумер допълнително не ти трябва свързва се към гонга отпред.Има и още една съшествена разлика- сегашните ти датчици са с по 2 пина а тези които са за коли с преден и заден парктроник са с по 3 пина 

- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
ivanov 530d написа:Сменя се модула,добавя се копчето PDC,зумер допълнително не ти трябва свързва се към гонга отпред.Има и още една съшествена разлика- сегашните ти датчици са с по 2 пина а тези които са за коли с преден и заден парктроник са с по 3 пина
Благодаря колега за бързия отговор

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ivanov 530d написа:Сменя се модула,добавя се копчето PDC,зумер допълнително не ти трябва свързва се към гонга отпред.Има и още една съшествена разлика- сегашните ти датчици са с по 2 пина а тези които са за коли с преден и заден парктроник са с по 3 пина
ех този колегата иванов е като енциклопедия за модела е39

BMW-E39 написа:... ех този колегата иванов е като енциклопедия за модела е39![]()
Абсолютно

- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Освен това с кодирането ще има лек проблем, защото годината в която е произведена твоята не е имало преден парктроник.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
badsharki написа:Освен това с кодирането ще има лек проблем, защото годината в която е произведена твоята не е имало преден парктроник.
С кодирането няма никакъв проблем,моята първо нямаше изобщо парктроник,после се сдоби с такъв само отзад а сега и отпред

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Оригинален не си струва цялата система излиза над 3хил.лв.+ , само датчиците ти един е 177лв. те са общо 8 

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
bobih написа:Оригинален не си струва цялата система излиза над 3хил.лв.+ , само датчиците ти един е 177лв. те са общо 8
Е,на мен ми излезе около 300лв и един ден хамалогия

- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
ivanov 530d написа:bobih написа:Оригинален не си струва цялата система излиза над 3хил.лв.+ , само датчиците ти един е 177лв. те са общо 8
Е,на мен ми излезе около 300лв и един ден хамалогия
И аз там някъде го смятах , само че вземайки в предвид твоето мнение , просто трябва да убедя някой с преден парктроник да си ги разменим и да му дам някой лев. Така аз ще имам преден и заден , а той само заден и малко пари в джоба и всички са доволни

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
Не ми се вярва някой да се навие на такава схема
Свържи се с колегата mirafiori той със сигурност ще има комплект преден и заден парктроник,и виж каква цена ще му иска

Свържи се с колегата mirafiori той със сигурност ще има комплект преден и заден парктроник,и виж каква цена ще му иска

12 мнения
• Страница 1 от 1