Проблем с ел. стъкла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с ел. стъкла

Мнение от mg87 » 12 Яну 2010, 19:20

Предварително се извинявам ако има тема по моя проблем но аз не намерих за същия. Значи свалям преди малко шофиорското стъкло, и при вдигането се чу някакво чупене и до там - стъклото си остана отворено наполовина и сега не мърда нито нагоре нито надолу... какво може да е станало :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw

Re: Проблем с ел. стъкла

Мнение от mi6omga » 12 Яну 2010, 19:26

mg87 написа:Предварително се извинявам ако има тема по моя проблем но аз не намерих за същия. Значи свалям преди малко шофиорското стъкло, и при вдигането се чу някакво чупене и до там - стъклото си остана отворено наполовина и сега не мърда нито нагоре нито надолу... какво може да е станало :dunno:

колега предполагам 4е повдига4ите са ти се с4упили или жилото се е скасало мотора 4ува ли се да работи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 12 Яну 2010, 19:33

Има писано много (дори има тема от преди 3-4 дни, само че за задно стъкло) ...
Най-вероятно е пластмасовия водач Nо 2 от схемата

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 12 Яну 2010, 19:39

mi6omga написа:
mg87 написа:Предварително се извинявам ако има тема по моя проблем но аз не намерих за същия. Значи свалям преди малко шофиорското стъкло, и при вдигането се чу някакво чупене и до там - стъклото си остана отворено наполовина и сега не мърда нито нагоре нито надолу... какво може да е станало :dunno:

колега предполагам 4е повдига4ите са ти се с4упили или жилото се е скасало мотора 4ува ли се да работи

работи колега чува се, понякога се осеща как превърта друг пат нещо го спира...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 12 Яну 2010, 20:21

сваляш кората и ще разбреш
тя се държи на щипки и на 2 болта в дръжката
най-вероятно както каза колегата е пласмасовите щипки продават се по мгазините към 5-6 лв бяха
можеш временно да вдигнш прозореца като го избуташ отдолу и го подпреш с двете ремена на механизма зада не пада
и добре дошъл в клуба на проблемните стъкла :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Мнение от bmwmaniq » 16 Яну 2010, 15:18

Много лесно се сменят колега ... зад рамото има едни метални скобички ... намират се в самия водач ... доло горе играе ролята на зегерка. вадиш ги и после леко напъваш на вън и рамото ще излезе от пласмасовия водач... изърпваш го от релсата и слагаш новото ... на новото не му вади скобата просто го мушни в релсата и го закопчай за рамото ... успех
Изображение

Borbet-A-Джия
Аватар
Кара: E30 318is 90'

Мнение от zidi1982 » 17 Яну 2010, 23:56

колега според мен са помляни зъбите на машинката ама най-добре свали кората и ще разбереш дали е водача ако е здрав натисни копчето и гледай какво се случва...
водача нов е към 5лв колегата laviatan ще ти предложи примерно..
ИзображениеИзображение
0889149545 - Златан

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530i Touring,E36 328i Coupe, X3
Мечтае да кара: E92 GTS

Мнение от Sagat » 18 Яну 2010, 19:23

В момента имам същия проблем на купето ми.Проблема е в номер 1 в схемата (повдигача) счупен е и трябва да се завари.Ако някой има такъв за лява врата от е36 моля да ми пише (ако го дава на разумна цена) :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

Мнение от Rudisan » 28 Яну 2010, 15:28

по принцип пропада стъклото, тогава е водача. ако не е пропаднало значе е нещо по механиката. водачите оргинални в камор 9,20 лв два броя
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от skywatcher » 30 Яну 2010, 21:43

за да не правя друга тема..аз имам подобен проблем преди 1 седмица някъде..свалям дясното стакло.. и както пада надолу изведнаж нещо изпука и стаклото почна да пада неравномерно предната част падаше по рано от задната..
като го разглобих..повдигачите бяха излезли от водачите и на единия малка част се беше отчупила...ама много малка..сложих ги пак скобичките също и като натисна копчето тръгва равномерно и после единия повдигач се вади от водача и стъклото пак тръгва на криво..
като се прецака беше много студено времето..мислех си че може нещо да е замразнало нз.. дали е възможно ама се пак..

Назад към E36