ТДС проблем, старт
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Re: ТДС проблем, старт
Електрониката е тази плочка, която колегите по-горе споменаха, но доколкото съм чел/чул/ не се ремонтира. 

- DAEL
- Дакела
-
А колко ще изкара след оправянето не се знае?
Според мен по-добре потърси по моргите втора употреба, отколкото да се опитваш да реставрираш старата.

Според мен по-добре потърси по моргите втора употреба, отколкото да се опитваш да реставрираш старата.
- DAEL
- Дакела
-
Колега, защо не отидеш в НН сервиза, който се намира до летището, чул съм много добри отзиви за тях може би ще ти дадат точен отговор какво да сменяваш?
П.С Не рекламирам този сервиз и не ме разбирайте погрешно, просто съм чул тук във форума добри отзиви за тях!
П.С Не рекламирам този сервиз и не ме разбирайте погрешно, просто съм чул тук във форума добри отзиви за тях!
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Каквото и да му кажат, най добре е да се смени плочката с нова
Всичко друго е ала бала + една цена за тъй наречения ремонт от 300-400 лв. Плочка ако имаш подходящи хора може да се купи чисто нова на добра цена, примерно под 1000 лв. При мен на Е34 с връщане на старата помпа ми идва около 2 - 2400 лв. всичко...

- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Аз отдавна се каня да пусна темата с ремонта на плочката, ама нямам време да кача снимките и да опиша всичко. И аз бях така лятото никои не казва нищо само за много пари ремонти и купуване на нова се говореше от колегите, докато не е свалих и намерих чалъма в почистването и настройката вътре и после на колата настройка. Ако колегата иска да ми пише или да пием по едно кафе да му обесня как да си е поправи.
За ремонта мога да кажа, че е 90 % успешен и 10 % неуспешен, от факта, че има дефектни ( по думите на "Presko79", a аз му вярвам, все пак човека си изкарва хляба с това) или преди това много майстори са е мъчили
.
За ремонта мога да кажа, че е 90 % успешен и 10 % неуспешен, от факта, че има дефектни ( по думите на "Presko79", a аз му вярвам, все пак човека си изкарва хляба с това) или преди това много майстори са е мъчили

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Se7ven написа:Аз отдавна се каня да пусна темата с ремонта на плочката, ама нямам време да кача снимките и да опиша всичко. И аз бях така лятото никои не казва нищо само за много пари ремонти и купуване на нова се говореше от колегите, докато не е свалих и намерих чалъма в почистването и настройката вътре и после на колата настройка. Ако колегата иска да ми пише или да пием по едно кафе да му обесня как да си е поправи.
За ремонта мога да кажа, че е 90 % успешен и 10 % неуспешен, от факта, че има дефектни ( по думите на "Presko79", a аз му вярвам, все пак човека си изкарва хляба с това) или преди това много майстори са е мъчили.
Вярно е това което казваш но шанса е поскоро 50/50,Има ли дефект в бобината (навивка на кьсо) нищо няма да стане.
Иначе плочката не е кои знае какво ,бобина ТПС и темп сензор.Дефекта 99% е в бобината или стьпковото вьртящо.Там минават токове до 50 А.ако има боклуци и налеп от калпави горива пречи на работата на дозатора,там става с почистване.И този дефект наи често е свьрзан с пропадане на обороти и загасване.Другия проблем сьс демфериране и тресене на празен ход сие повредена вече 100% бобина.Там става с пренавиване и 6м.Гаранция.
Имам човек и ми ги прави цена няма да казвам нее висока обаче.
Вьпреки всичко лично аз бих си купил плочка 2-ра употреба за кьм 100-150 лв,бих си почистил предварително и грух на помпата.Опция за ново ГНП и хилядите левове е меко казано неразумна.По закон ГНП надживява механически ресурса на 2 мотора
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Колега това втората ръка не ви ли омръзна
Аз пък съм решил когато ми се наложи да си купя всичко ново
Е разбирасе зависи от крайната цел, ако колата ще се кара примерно една, две години и ще се маха няма смисъл, но ако вече си сключил брак с нея
по добре новичко.Евридейката ми е Голфета, ако бях си купил делко от първия път ново с заменка на старото, нямаше до сега да съм дал за втора ръка пари като за ново а и нямаше 2 пъти да ме остави на пътя
мамаму и Голфета...

- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
пое я майстор,когато я поправи ще пиша как е решен проблема и колко ми струва
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
chegevara1 написа:пое я майстор,когато я поправи ще пиша как е решен проблема и колко ми струва
ще ти струва пари,нерви и псувни до девето коляно,аз моята я смених с нова (след като си играха майстори по нея)и вече нямам грижи,но ти си знаеш най-добре
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
майсторите ми дадоха гаранция че ще я направят и са правили доста такива пък и цената им е доста добра.става дума за майстори не в софия.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2