Проблем с казанчето за концентрираната течност за чистачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Re: ПРОБЛЕМ С КАЗАНЧЕТО НА КОНЦЕНТРИРАНАТА ТЕЧНОСТ ЗА ЧИСТАЧКИТЕ

Мнение от emil_shumanov » 26 Яну 2010, 19:13

CHUKANSKI написа:
emil_shumanov написа:Това казанче няма нищо общо с фаровете, иначе всичко е точно така както го е описал колегата по горе. :yes:
Как да няма нищо общо с фаровете,като го слагат само на коли с праскалки на фаровете и оригинален ксенон!
Колега, нещо си се заблудил. Явно не си чел достатъчно. Моята кола е с пръскалки на фаровете и с оригинален ксенон, но системата за интензивно измиване няма нищо общо с миенето на фаровете, това е съвсем отделна система, а също така не ми се вярва единствената кола с две отделни системи за миене на ФАРОВЕТЕ и СИСТЕМАТА ЗА ИНТЕНЗИВНО ИЗМИВАНЕ да е моята.Това го пиша защото миячната система съм я разглобявал от казанчето до пръскалките на предното стъкло като това включва и казанчето за интензивно измиване. Колега, виждал съм коли с пръскалки на фаровете и оригинален ксенон, които нямат система за интензивно измиване на ПРЕДНОТО СТЪКЛО.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 26 Яну 2010, 19:43

Ааа това е другата болест :mhihi: .... и на мен така ми сълзеше от там и на повечето които съм виждал все оттам сълзи и олива до долу- пластмасовия накрайник на помпичката и Гто на маркучето.
Оправих го по следния начин.
1. Разкачих маркучето заедно със Г накрайника от помпичката;
2. Нагрях Г накрайника със запалка и той малко се сви;
3. После на накрайника на помпичката навих 2 врътки "шведска" лента, така, че да има и върху скосената и част на накрайника и после го напъхах във Гто на тръбичката и до ден днешен няма и помен от сълзене на течност.
Побългарих го сполучливо- 1,5 година без проблем :mrgreen:

На тези които им сълзи от О гумичката на казанчето да навият и на накрайника на помпата, който влиза в казанчето "шведска" лента 2-3 врътки и ще се оправи ;) оправял съм го на дуга така и сълзене от там.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_killer » 26 Яну 2010, 20:48

при мене проблема се оказа че тече и от маркучето съвсем малко, и от гумичката явно не уплътнява, ще измисля и аз някакъв такъв вариянт :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 27 Яну 2010, 1:10

LUCIFER'S написа:На тези които им сълзи от О гумичката на казанчето да навият и на накрайника на помпата, който влиза в казанчето "шведска" лента 2-3 врътки и ще се оправи ;) оправял съм го на дуга така и сълзене от там.

И аз такова побългаряване обмислях, но не мога да се наканя. Сега като знам, че върши работа ще го направя.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 27 Яну 2010, 1:47

AGD написа:В края на помпичката, частта която влиза в казанчето, има гумен пръстен, който явно си е изгубил еластичността и покрай него течността изтича. Проблема е, че не намерих този пръстен като отделен детайл и май се очаква да се смени цялата помпа.

Този пръстен се продава отделно, цената му е около 5 лв.!!!

:idea: Tip Of The Day:
Ако си го поръчвате, знайте, че нармалното пръстенче е само гумичката, а ако го поръчате все едно е за М5,
тогава има и фина цедка, което според мен е за препоръчване. Аз пшоръчах от М5 преди 3-4 години...
Дано съм бил полезен колеги.

Успех на всички! 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: Проблем с казанчето за концентрираната течност за чистачките

Мнение от AGD » 27 Яну 2010, 2:28

Прав си, намерих го. Не знам защо не съм го видял когато го търсих преди. И даже не е нужно да се търси като част за М5, излиза си и за 520.
Номенклатурен номер : 61667006063
Описание : УПЛЪТНИТЕЛ С ЦЕДКА
Ед.цена (с ДДС) : 4.01 BGN
Има наличност

При следващото ходене до Дару ще си го купя.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Мнение от CHUKANSKI » 27 Яну 2010, 8:38

emil_shumanov написа:
CHUKANSKI написа:
emil_shumanov написа:Това казанче няма нищо общо с фаровете, иначе всичко е точно така както го е описал колегата по горе. :yes:
Как да няма нищо общо с фаровете,като го слагат само на коли с праскалки на фаровете и оригинален ксенон!
Колега, нещо си се заблудил. Явно не си чел достатъчно.Моята кола е с пръскалки на фаровете и с оригинален ксенон, но системата за интензивно измиване няма нищо общо с миенето на фаровете, това е съвсем отделна система, а също така не ми се вярва единствената кола с две отделни системи за миене на ФАРОВЕТЕ и СИСТЕМАТА ЗА ИНТЕНЗИВНО ИЗМИВАНЕ да е моята.Това го пиша защото миячната система съм я разглобявал от казанчето до пръскалките на предното стъкло като това включва и казанчето за интензивно измиване. Колега, виждал съм коли с пръскалки на фаровете и оригинален ксенон, които нямат система за интензивно измиване на ПРЕДНОТО СТЪКЛО.

В М-кар ми казаха, че интезивното измиване се слага само на коли с оригинален ксенон и съответно праскалки, ти може да си видял някоя с сменяна броня и фарове!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от emil_shumanov » 27 Яну 2010, 9:40

CHUKANSKI написа:
emil_shumanov написа:
CHUKANSKI написа:
emil_shumanov написа:...
...
...
...

Колега пак ти казвам системата за интензивно измиване няма нищо общо с фаровете тя е единствено и само за предното стъкло.Също така ксенона няма нищо общо с поставянето на тази система.

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 27 Яну 2010, 11:16

ICE написа:
AGD написа:В края на помпичката, частта която влиза в казанчето, има гумен пръстен, който явно си е изгубил еластичността и покрай него течността изтича. Проблема е, че не намерих този пръстен като отделен детайл и май се очаква да се смени цялата помпа.

Този пръстен се продава отделно, цената му е около 5 лв.!!!

:idea: Tip Of The Day:
Ако си го поръчвате, знайте, че нармалното пръстенче е само гумичката, а ако го поръчате все едно е за М5,
тогава има и фина цедка, което според мен е за препоръчване. Аз пшоръчах от М5 преди 3-4 години...
Дано съм бил полезен колеги.

Успех на всички! 8)

Благодря ти за съвета ICE, защото сега като се замислих вярно имам една цедцича, която е под пръстенчето и не знаех, че върви заедно с него!

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Re: Проблем с казанчето за концентрираната течност за чистачките

Мнение от ICE » 28 Яну 2010, 2:46

Радвам се че съм в помощ! :yes:

Предишна

Назад към E39