резонатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Re: резонатор
Първо искам да се извиня за това, че писах в тази тема, просто не искам да натоварвам допълнително форума с бълвочи от рода на този който написах сега ...
За катализатора знам, че е грешка, но просто го махнах, е вече съжалявам, но няма как ...
А същия този катализатор, остана при ''майстора'' който ми ряза гърнето и след това го е продал, така, че пари немога да взема от него.
Но сега така или иначе трябва да си сложа резонатор, тук незнам да има такъв специалист, затова и попитах дали няма да може някой да ми помогне, като ми даде информация.
Благодаря ти колега за обстойния отговор, само, не разбрах трябва ли да си махна цялото средно гърне когато реша да слагам резонатора, питам защото мисля сам да си правя всичко, заварките не са ми проблем, интересува ме какъв трябва да е резонатора за моя двигател, който е м43б16, някаква ориентировъчна цена и от къде мога да го закупя.
А и когато го монтирам, ще се чува ли пак заглушено, тоест басов звук или ще стане отново метален и противен.
За катализатора знам, че е грешка, но просто го махнах, е вече съжалявам, но няма как ...
А същия този катализатор, остана при ''майстора'' който ми ряза гърнето и след това го е продал, така, че пари немога да взема от него.
Но сега така или иначе трябва да си сложа резонатор, тук незнам да има такъв специалист, затова и попитах дали няма да може някой да ми помогне, като ми даде информация.
Благодаря ти колега за обстойния отговор, само, не разбрах трябва ли да си махна цялото средно гърне когато реша да слагам резонатора, питам защото мисля сам да си правя всичко, заварките не са ми проблем, интересува ме какъв трябва да е резонатора за моя двигател, който е м43б16, някаква ориентировъчна цена и от къде мога да го закупя.
А и когато го монтирам, ще се чува ли пак заглушено, тоест басов звук или ще стане отново метален и противен.
Plamen_Shopov_BMW написа:... не разбрах трябва ли да си махна цялото средно гърне когато реша да слагам резонатора, питам защото мисля сам да си правя всичко, заварките не са ми проблем, интересува ме какъв трябва да е резонатора за моя двигател, който е м43б16, някаква ориентировъчна цена и от къде мога да го закупя....
колега трябва да махнеш това което си сложил на мястото на катализатора (каквото и да е то) и да сложиш цяло резонаторно гърне.
За модел и цена не мога нищо да кажа, защото това не е решение за мен и никога не съм се замислял по въпроса или да проучвам възможности и цени
Успех

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Благодаря ти колега, информацията ми е от полза !!! А май няма сам да правя всичко, че да не оплескам допълнително нещата 

- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
Plamen_Shopov_BMW написа:Благодаря ти колега, информацията ми е от полза !!! А май няма сам да правя всичко, че да не оплескам допълнително нещата
зависи от фи-то но цените тук варират от 15лв.(Д-градския пазар) до 30лв.(по ауспухджийниците) ...
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
значи може да направим с теб и по едно кафенце когато реша да доида за резонатор, ако не намеря в ямбол, че съм там почти всяка седмица ...
а знаеш ли какво е фи-то на моята генерация, оригиналната, нямам намерение да преправям нещо
а знаеш ли какво е фи-то на моята генерация, оригиналната, нямам намерение да преправям нещо
Все по рядко влизам във форума. Той се превърна на тюрлю гювеч. Форум на нежелаещи да знаят! Форум на келеши гордеещи се с МАРКА, която не познават и даже не желаят да я опознаят. Карачи които срещаме на всеки завой и на повечето колесари на "Пътна помощ", която и фирма да е тя.
Абе голфаджии, давайте напън на звука, а не на движението!!
Баси, 34 мнения за едно гърне, а ако питам за датчик, дебитомер, помпа (ГНП и бензинова), да не говоря за датчици, дюзи и свещи, 50% бъркат бензина с дизела. Да не говоря за предница, задница, тампони,гумени лагери, амортисьори,Къси, дълги и т.н. ...! Писна ми.
Бива, човек взел МАРКАТА, да се поинтересува. Ама след 6 месеца каране ,да не знаеш кво караш, това е дебилство.
Извинявам се, но дойде ми отвътре! Карайте кочини и ги докарвайте на звук. Готино е да реве ( и да пуши)! СИЧКИ мацки от Долно нанагорнище са ВАШИ! Сложете и малко повече стикери. Реклама, пушек и дрънчене на 19 г. двигател създават имидж.
Ама къде, ама пред кого, ама защо?
И последно! Що заебавате марката BMW бе резонатори?
П.П. Имам и друго определение на "резонатори"
bum_bum: на косъм си съвсем да спреш да влизаш. Въздържай се от обиди към останалите потребители
Баси, 34 мнения за едно гърне, а ако питам за датчик, дебитомер, помпа (ГНП и бензинова), да не говоря за датчици, дюзи и свещи, 50% бъркат бензина с дизела. Да не говоря за предница, задница, тампони,гумени лагери, амортисьори,Къси, дълги и т.н. ...! Писна ми.
Бива, човек взел МАРКАТА, да се поинтересува. Ама след 6 месеца каране ,да не знаеш кво караш, това е дебилство.
Извинявам се, но дойде ми отвътре! Карайте кочини и ги докарвайте на звук. Готино е да реве ( и да пуши)! СИЧКИ мацки от Долно нанагорнище са ВАШИ! Сложете и малко повече стикери. Реклама, пушек и дрънчене на 19 г. двигател създават имидж.
bum_bum: на косъм си съвсем да спреш да влизаш. Въздържай се от обиди към останалите потребители
Дядо Миле написа:Все по рядко влизам във форума. Той се превърна на тюрлю гювеч. Форум на нежелаещи да знаят! Форум на келеши гордеещи се с МАРКА, която не познават и даже не желаят да я опознаят. Карачи които срещаме на всеки завой и на повечето колесари на "Пътна помощ", която и фирма да е тя.
BIM, да се е обадил някой обиден? Що бързаш бе пич? С тебе или без тебе аз си карам "бавареца" и ще си го карам! И нема да те питам как да му отворя плафона! ХиХиХи! Основно образование е нужно. Не забравяй, ти си МОД на форум който се крепи на "нас"(знаещите)! Дай ми БАН да бъда спокоен!
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
Колега, аз бях с един малък резонатор като размер, вероятно да е бил дълъг около 30 -35 см. и на м43б18 115 коня биваше, но като сложих другия мотор м44б19 140 коня и почна един звик на банцик, който бичи трупи, някъде от около 2000 - 2500 оборота
След това направо изрязах цялата генерация и сложих от 320-ка 55мм заедно с крайното гърне и смених резонатора с по-голям, два пъти по дълъг и с по-голям диаметър. Сложих - A.S.P.O. Така че слагай нещо по-голямо и да си доволен, а не само да ходиш по каналите на майсторите

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
а колега, то май си има точно определен размер за всеки двигател, няма как да сложа някой прекалено голям, няма да има ефект, а кажи ми каква е цената г/д на един хубав резонатор, като за моята кола.
Колко трябва да е диаметъра на трабите, че незнам какъв е и какъв трябва да е резонатора...
Ти на 18-ката с м43, с този резонатор доволен ли беше, добре ли се чуваше, имаше ли метален звук.
Колко трябва да е диаметъра на трабите, че незнам какъв е и какъв трябва да е резонатора...
Ти на 18-ката с м43, с този резонатор доволен ли беше, добре ли се чуваше, имаше ли метален звук.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

Все се чудех какво токлкова ги мислите тия гърнета и резонатори.
Сега проверих цената на "катализатор" за дизелов двигател и крайно гърне. Обща стойност за оригинални 2200лв.

Надявам се моите скоро да не станат за смяна, защото си падам по екологията и ще трябва да се взима катализатор.

Последна промяна bmw325tds на 29 Яну 2010, 13:10, променена общо 5 пъти
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
това просто огромна сума, аз немога да си позволя това ... затова толкова ги мислим тези резонатори колега...
Надявам се скоро да не ти се налага да сменяш гърнетата...
Надявам се скоро да не ти се налага да сменяш гърнетата...

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
:OT:
Все се чудех какво токлкова ги мислите тия гърнета и резонатори.
Сега проверих цената на "катализатор" за дизелов двигател и крайно гърне. Обща стойност за оригинални 2200лв.
Надявам се моите скоро да не станат за смяна, защото си падам по екологията и ще трябва да се взима катализатор.![]()
![]()
Нали една англиска фирмичка правеше катлизаторни гърненца някъде към 280-300лв идват, така че тези цифри с хилядите са малко пресилени освен ако не караш е60 може би!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Aз си бях сложил такъв, но на 20ина х.км почна да си сцепва обшивката на катализатора. Вероятно защото карах на газ. Просто корпуса на кат-а не беше достатъчно дебел. Вътре тялото обаче беше непокътнато, което ме навежда на мисълта, че е достатъчно качествено и газта не вреди на самото катализаторно тяло. (но са метални, а не керамични).
Качеството на оригиналния е недостижимо.
Продава се резонаторно гърне от БМВ, което се монтира на мястото на КАТ-а, но нямам време да търся парт номера. За моя Компакт със сигурност съм виждал в каталога. Беше скъпо, но далеч под 1000лв, нещо към 400 ми се върти в главата. Аз си реших проблема по друг начин. Мека връзка + вортексен резонатор и си е тиха, без резонанси и паразитни шумове. jdl да каже дали е добре все още.
Аз като се замисля на бмв-то 3 пъти му пипах предната част на генерацията, докато стане както искам. А това вероятно е 5-6та тема, в която пишем едно и също за последната година.
Качеството на оригиналния е недостижимо.
Продава се резонаторно гърне от БМВ, което се монтира на мястото на КАТ-а, но нямам време да търся парт номера. За моя Компакт със сигурност съм виждал в каталога. Беше скъпо, но далеч под 1000лв, нещо към 400 ми се върти в главата. Аз си реших проблема по друг начин. Мека връзка + вортексен резонатор и си е тиха, без резонанси и паразитни шумове. jdl да каже дали е добре все още.
Аз като се замисля на бмв-то 3 пъти му пипах предната част на генерацията, докато стане както искам. А това вероятно е 5-6та тема, в която пишем едно и също за последната година.
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4