резонатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
имам резонатор от 320-ка 6-так с една ламбда сонда, на 1 година е, ако искаш пиши ще ти го продам
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
--
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
phantomas написа:че какво общо има резонатора с ламбда сондата ?
просто поясних от каква кола е резонатора, иначе може да има разлики в размерите и да не влезе този резонатор

--
--
--
Има много видове. От обикновена тенекия ем комплектски, арабски и т.н., до маркови Bosal или Walker, които са 10ина лв. по-скъпи, но направени както трябва.
Преценката всеки си я прави. Аз и от Аспо съм чувал хубави отзиви, но нямам такива лични, даже моите клонят към негативни, така че кой както му е удобно.
Преценката всеки си я прави. Аз и от Аспо съм чувал хубави отзиви, но нямам такива лични, даже моите клонят към негативни, така че кой както му е удобно.
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540iX
Добър вечер колеги ... и аз изпростях и преди време махнах катализатора и само тръба на него ,а не сложих резонатор ... и днес смених крайното ми гърне ... с Нес Спорт за 80лв... е това свири повече от хертз 15ка.. такъв бас ми вади,че глава ме боли като сляза после тва след .. 15-20 минутно каране
ако сложа резонантно гърне на мястото на катализатора ще се пооправят ли нещата предполагам ще се намали тоя бас излизащ ми от гърнето
моля ви посъветвайте ме нещо ,че и проблеми със закона неискам да имам :]
БЛАГОДАРЯ ВИ!
Само да поясня ... двигателя е М43.. 316ка ( Не съм вярвал ,че така може да звучи чесно!.. ) кефи ме не ме разбирайте погрешно .. но държа да си карам колата :]]]

Само да поясня ... двигателя е М43.. 316ка ( Не съм вярвал ,че така може да звучи чесно!.. ) кефи ме не ме разбирайте погрешно .. но държа да си карам колата :]]]
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540iX
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Тъй като и аз ще махам катализатора, бих искал да ви попитам, колко трябва да е диаметъра на тръбата?!
Става дума за 318is M44
Става дума за 318is M44

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Тонката написа:Тъй като и аз ще махам катализатора, бих искал да ви попитам, колко трябва да е диаметъра на тръбата?!
Става дума за 318is M44
Не по малко от 60 мм.
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
snooperchi написа:Добър вечер колеги ... и аз изпростях и преди време махнах катализатора и само тръба на него ,а не сложих резонатор ... и днес смених крайното ми гърне ... с Нес Спорт за 80лв... е това свири повече от хертз 15ка.. такъв бас ми вади,че глава ме боли като сляза после тва след .. 15-20 минутно каранеако сложа резонантно гърне на мястото на катализатора ще се пооправят ли нещата предполагам ще се намали тоя бас излизащ ми от гърнето
моля ви посъветвайте ме нещо ,че и проблеми със закона неискам да имам :]
![]()
БЛАГОДАРЯ ВИ!
аз така си махнах катализатора и сложих някво менте за 50 лева и ми бучеше много - смених си генерацията с такава от тир и сложих оригинално крайно Ремус и си заспа..буквало..хем си вади страшен звук характерен за ремус, хем шума в купето е нулев, хем си се отпуши и върви да си е*е окото

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
metodi80 написа:Не по малко от 60 мм.
60 или повече е по-добре и колко повече?! Извинявам се за глупавия въпрос, но утре трябва да го взимам(ползвам отстъпка в един магазин, където не знаят колко мм трябва да е)...

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Тонката написа:metodi80 написа:Не по малко от 60 мм.
60 или повече е по-добре и колко повече?! Извинявам се за глупавия въпрос, но утре трябва да го взимам(ползвам отстъпка в един магазин, където не знаят колко мм трябва да е)...
60 е добре ...Най много 70
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Re: резонатор
виждам, че темата е доста стара, но дано някой ми отговори на въпроса ...и аз си махнах катализатора на 16-ката (м43 мотор) и започна да се чува ужасно, гаден-метален звук, доста бръмчеше. Какво трябва да сложа в гърнето, какъв резонатор и от къде мога да си го намеря ?
Сега вътре на мястото на катализатора с един приятел сложихме една тръба и надупчена ламарина, той го измисли и направи, но веднага се усети разлика - колата е ''спъната'' в сравнение с преди. Споделете какво трябва да направя, ако махна тези неща ще се чува пак мн гадно ... но така наистина се усеща, че на ниските я няма, все едно е запушена ... ако сложа някакъв резонатор дали ще се оправи и ще вади ли пак басов звук, както беше преди да махна каталзатора.
Ако някой знае къде в Хасково, Стара Загора, Ямбол или Сливен могат да ми я оправят нека сподели.
Сега вътре на мястото на катализатора с един приятел сложихме една тръба и надупчена ламарина, той го измисли и направи, но веднага се усети разлика - колата е ''спъната'' в сравнение с преди. Споделете какво трябва да направя, ако махна тези неща ще се чува пак мн гадно ... но така наистина се усеща, че на ниските я няма, все едно е запушена ... ако сложа някакъв резонатор дали ще се оправи и ще вади ли пак басов звук, както беше преди да махна каталзатора.
Ако някой знае къде в Хасково, Стара Загора, Ямбол или Сливен могат да ми я оправят нека сподели.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Стара е колега, и затова не е лошо да прочетеш правилата на раздела (за стари теми), че започвам да чета и докато разбера, че темата е стара.. никак не е приятно..По въпроса ти - взимаш си сваления катализатор и отиваш при някой, който прави гърнета, ооставяш му го, а той ти слага резонатор и си готов, в някои случаи ако продадеш катализатора и с парите отидеш да ти сложат резонатор може да си и 20-30 лева напред
Колега според мен си направил голяма грешка като си махнал катализатора, но това е мое мнение
Колкото до "резонатора" самото то е гърне със специална конструкция, която наподобява съпротивлението на катализатора и скоростта на изходящите газове през него, а не нещо което се монтира в кожуха на гърнето вместо катализатора.
Ако решиш да го сменяш се консултирай със специалист, защото не е достатъчно само да пасне физически на мястото на катализатора, а си е част от изпускателната система
Колкото до "резонатора" самото то е гърне със специална конструкция, която наподобява съпротивлението на катализатора и скоростта на изходящите газове през него, а не нещо което се монтира в кожуха на гърнето вместо катализатора.
Ако решиш да го сменяш се консултирай със специалист, защото не е достатъчно само да пасне физически на мястото на катализатора, а си е част от изпускателната система
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4