Проблем с тоците
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Проблем с тоците
Здравейте колеги.
Проблема ми се състои в следното.Преди 2 седмици сменях гарнитурата и О пръстените на стойката на масления филтър.
Всичко точно смених ги спря да тече масло от там и изведнъж започна да свири нещо много силно,все едно нещо стърже желязо в желязо.Спрях колата вдигнах капака и ми се стори че свири от динамото,а и същъвременно на таблото ми присветваше лампата за акумулатора.С увеличаването на оборотите свиренето се увеличаваше,погледнах всички ролки и всички се въртяха нямаше никоя зациклила или нещо подобно.За момент свиренето спря и лампите по таблото си светнаха нормално,но за няколко секунди и след това пак същото.Докато се прибера до нас ми събори акумулатора.
До момента съм проверил;
-Динамото е здраво днес го взех от майстора и човека каза че нищо му няма,работи си перфектно.
-Всички ролки ги въртях на ръка и се въртят без проблем,няма никоя която да задържа или нещо подобно.
-Погледнах и масата на двигателя но не е окислена,абсолютно чиста е.
Казвайте къде другаде да гледам,от известно време при палене ми прави проблем стартера или по точно бендикса,но мисля че в случай той няма роля.
Ако предполага от какво е нека казва.
Благодаря предварително.
Проблема ми се състои в следното.Преди 2 седмици сменях гарнитурата и О пръстените на стойката на масления филтър.
Всичко точно смених ги спря да тече масло от там и изведнъж започна да свири нещо много силно,все едно нещо стърже желязо в желязо.Спрях колата вдигнах капака и ми се стори че свири от динамото,а и същъвременно на таблото ми присветваше лампата за акумулатора.С увеличаването на оборотите свиренето се увеличаваше,погледнах всички ролки и всички се въртяха нямаше никоя зациклила или нещо подобно.За момент свиренето спря и лампите по таблото си светнаха нормално,но за няколко секунди и след това пак същото.Докато се прибера до нас ми събори акумулатора.
До момента съм проверил;
-Динамото е здраво днес го взех от майстора и човека каза че нищо му няма,работи си перфектно.
-Всички ролки ги въртях на ръка и се въртят без проблем,няма никоя която да задържа или нещо подобно.
-Погледнах и масата на двигателя но не е окислена,абсолютно чиста е.
Казвайте къде другаде да гледам,от известно време при палене ми прави проблем стартера или по точно бендикса,но мисля че в случай той няма роля.
Ако предполага от какво е нека казва.
Благодаря предварително.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: Проблем с тоците
щом си чул да свири динамото..паднал е и акумолатора...пресветва лампата...къв е извода/незнам кой го е гледал,ама явно проблема е там/

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Смени майстора за алтернатора.След като стърженето се чува от алтернатора и лампата за зареждането свети няма къде другаде да е проблема.Ти като го свали тоя алтернатор не го ли провери на ръка като го въртиш дали ще свири?
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Явор написа:щом си чул да свири динамото..паднал е и акумолатора...пресветва лампата...къв е извода/незнам кой го е гледал,ама явно проблема е там/
Да и аз бях твърдо убеден че е от него,но човека при който го занесох си разбира от работата сигурен съм в това и казва че е напълно здраво.Разглоби го пред мен,показа ми четките,на ръка си се върти супер свободно значи не са лагерчетата.
Аз лично вярвам на майстора,но не е проблем утре да го занеса и на друг да го види.

- agent smit
- младши ентусиаст
-
Занеси и стартера на майстор да го провери.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
То и на мен така ми казаха когато ми присветваха фаровете и таблот при условие че всички клеми са чисти.Обеждаваха ме ,че алтернатора е наред ,е аз не ги послушах и го рециклирах .Проблема се реши.Може да ти затягат лагерите на динамото примерно.

- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Проблема е решен.
Днес занесох динамото на още един майстор,и след като го видя и той каза че е ок и му няма нищо.
Монтирах го обратно и запалих колата,след известно време започна отново да свири но докато отворя капака спря.И така взех да я дебна и при следващото просвирване забелязах че едната ролка спира за момент и пак тръгва и в същото време лампата на акумулатора присветва вътре.
Решението бе една нова ролка и всички проблеми изчезнаха.
п.с. Само да попитам понеже за пръв път взимам ролка предложиха ми марка INNA,казаха че били хубави и взех такава.Някой ако кара с такива ролки нека сподели добри ли са всъщност.
Днес занесох динамото на още един майстор,и след като го видя и той каза че е ок и му няма нищо.
Монтирах го обратно и запалих колата,след известно време започна отново да свири но докато отворя капака спря.И така взех да я дебна и при следващото просвирване забелязах че едната ролка спира за момент и пак тръгва и в същото време лампата на акумулатора присветва вътре.
п.с. Само да попитам понеже за пръв път взимам ролка предложиха ми марка INNA,казаха че били хубави и взех такава.Някой ако кара с такива ролки нека сподели добри ли са всъщност.

- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Biogame написа:Проблема е решен.
Последно време доста оплаквания имаше от тези ролки, ако си взел стискай палци да е читава а не някое скапано ментаче

- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
ba1_hu1 написа:Biogame написа:Проблема е решен.
Последно време доста оплаквания имаше от тези ролки, ако си взел стискай палци да е читава а не някое скапано ментачеА ако питаш за други марки кой какво ще ти препоръча, ще има много разногласия
Ами мога само да се надявам да е читава ролката,на един комшия вече за втори път чисто нови ролки дават фира и му късат ремъка.

9 мнения
• Страница 1 от 1