Проблем с казанчето за концентрираната течност за чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с казанчето за концентрираната течност за чистачките
Здравейте, някой може ли да ми обясни каква е функцията на това допълнително казанче за концентрат на чистачките и кога се активира....... А проблема ми е в това че края на маркучето което влиза в отвора за казанчето изглежда не уплътнява добре и концентрата лека полека си изтича.... изкарах буксата отгоре да не включва помпичката, но и с него и без него разлика не виждам разлика в пръскането, някой ако може да ми обясни за функцията му ще съм благодарен
мерси предварително

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Re: ПРОБЛЕМ С КАЗАНЧЕТО НА КОНЦЕНТРИРАНАТА ТЕЧНОСТ ЗА ЧИСТАЧКИТЕ
колега мисля че беше за коли със ксенон за миене на фаровете, твоята има ли ксенон
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
да със ксенон съм 525 Д комън рейил е колата 2002 година, но да ти кажа и без да е включена буксата към това казанче пак ми хвърля течност на фаровете и от основното казанче за чистачките.....на това ми казаха че било само за концентрат ама кога се активира не знам...някой ако може да помага, че и течността ми изтича от него
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
това казанче е за праскалките на фаровете!по принцип се пални с интензивна течност!активира се на всяко 3то натискане на копчето с на чистачките мисля!
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
сега като натисна копчето на чистачките и както съм изключил буксата на онова казанче пак си пръска на фаровете и то на 2-пъти впръсква стабилно на фаровете, но значи викаш при 3 натискания на копчето за чистачките се активира и гълта от това по малкото казанче..... а и маркучето дето влиза в него е мн смотано хванато и по него си изтича лекичко концентрата...някои има ли идея с какво може да уплътня
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Това е казанчето за интензивно измиване на стъклото и фаровете и в него се сипва само концентрат за миене, който се разрежда автоматично с течността от голямото казанче като се натисне копчето на лоста за чистачките отстрани/на него пише буквата S/.
DAEL написа:Това е казанчето за интензивно измиване на стъклото и фаровете и в него се сипва само концентрат за миене, който се разрежда автоматично с течността от голямото казанче като се натисне копчето на лоста за чистачките отстрани/на него пише буквата S/.

- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
еми значи като ми е изтекло цялото казанче и натисна копчето S на чистачките, ще си гълта течност само от голямото казанче , ако не мога да го уплътня по някакъв начин де
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Имам същия проблем и още не съм се хванал да търся начин да го реша. В края на помпичката, частта която влиза в казанчето, има гумен пръстен, който явно си е изгубил еластичността и покрай него течността изтича. Проблема е, че не намерих този пръстен като отделен детаил и май се очаква да се смени цялата помпа.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
и аз мислех че е от него гумен пръстен но не е така, уплътних го хубаво със силикон и като се загледах видях че от накраиника на маркучето подлизва и създава усещането че изтича от гуменото уплътнение ама не е така....тоя накраиник на маркучето е мн смотан и не прилепва хубаво и от там изтича по малко
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
AGD написа:Имам същия проблем и още не съм се хванал да търся начин да го реша. В края на помпичката, частта която влиза в казанчето, има гумен пръстен, който явно си е изгубил еластичността и покрай него течността изтича. Проблема е, че не намерих този пръстен като отделен детаил и май се очаква да се смени цялата помпа.
И аз го имам този проблем след като смених помпичката, но за съжаление не можах да намеря такова уплътнение и се отказах, за сега.

- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
DAEL написа:Това е казанчето за интензивно измиване на стъклото и фаровете и в него се сипва само концентрат за миене, който се разрежда автоматично с течността от голямото казанче като се натисне копчето на лоста за чистачките отстрани/на него пише буквата S/.
Това казанче няма нищо общо с фаровете, иначе всичко е точно така както го е описал колегата по горе.

- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
emil_shumanov написа:Това казанче няма нищо общо с фаровете, иначе всичко е точно така както го е описал колегата по горе.
как да няма нищо общо с фаровете,като го слагат само на коли с праскалки на фаровете и оригинален ксенон!
Интензивното миене респективно казанчето с концентрата няма нищо общо с миенето на фаровете
1. Системата за интензивно миене се активира с натискане на бутона (S) на лостчето за чистачките. Разликата с обикновеното измиване на стъклата е, че когато се натисне бутона за интензивно миене първо системата подава определена доза от концентрата в системата и чак тогава пуска пръскалките и чистачките
2. Системата за измиване на фаровете работи само при включени светлини
Системата черпи течност от основното казанче (което е с отделна помпичка и по-голям обем, ако има такава екстра) и се активира или на всяко 5-то включване на чистачките с пръскалките (дърпане на лостчето назад) или при всяко ползване на системата за интензивно миене т.е. натискане на бутона (S) на лостчето за чистачките

1. Системата за интензивно миене се активира с натискане на бутона (S) на лостчето за чистачките. Разликата с обикновеното измиване на стъклата е, че когато се натисне бутона за интензивно миене първо системата подава определена доза от концентрата в системата и чак тогава пуска пръскалките и чистачките
2. Системата за измиване на фаровете работи само при включени светлини
Системата черпи течност от основното казанче (което е с отделна помпичка и по-голям обем, ако има такава екстра) и се активира или на всяко 5-то включване на чистачките с пръскалките (дърпане на лостчето назад) или при всяко ползване на системата за интензивно миене т.е. натискане на бутона (S) на лостчето за чистачките

- kerchona
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 TDS
- Мечтае да кара: BMW
Здравейте колеги,
и аз имам проблем с казанчето за течност за чистачки. Колата ми е с оригинален ксенон и има и друго допълнително казанче, някое от двете мисля, че тече от някъде, но не съм открил от къде и кое е, но аз сипвам течност само в голямото. Питането ми е има ли връзка между двете казанчета, защото сипвам около 5 литра, а на компютъра пак ми изписва, че нивото на течността за чистачки ми е ниско. Или може би имам датчик и в двете казанчета и в момента този в малкото казанче отчита, че няма.
и аз имам проблем с казанчето за течност за чистачки. Колата ми е с оригинален ксенон и има и друго допълнително казанче, някое от двете мисля, че тече от някъде, но не съм открил от къде и кое е, но аз сипвам течност само в голямото. Питането ми е има ли връзка между двете казанчета, защото сипвам около 5 литра, а на компютъра пак ми изписва, че нивото на течността за чистачки ми е ниско. Или може би имам датчик и в двете казанчета и в момента този в малкото казанче отчита, че няма.

Ти си това което правиш, а не това което говориш !
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2