Е36 проблем с парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Merric
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: Gallardo
Е36 проблем с парното
значи проблемът е следния - както си духаше парното и извендъш спря, после като погледнах и беше се стопил един бушон смених го това беше на обяд и сега пак стопи същият бушон някой знае ли на какво се дължи това !?
BECAUSE WE DON'T CARE HOW THEY DO IT IN JAPAN
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Re: Е36 проблем с парното
Дай ни едно жокерче преди да почнем да гадаем
Примерно кой бушон е изгорял два пъти.Аз предполагам,че е на вентилатора(номер20 30А).Сложи пак един нов и при отворен преден капак и пуснат вентилатор се ослушай за необичайни шумове.Може от студа и в комбинация от старост мръсотия,електромоторчето да не работи както трябва.Предположение само 

- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Аз да са възползвам от темата....за мойто си парно.. 
Та тука в студените дни не бях си палил колата 316и компакт м43б16 95г... 2-3 дена и отиам да я отмразя малко....пали си тя и я осавям да загрей ама парно никакво....стигна си до средата седи си там и пак няма парно....маркучите топли преди и след термостата.... във входящия маркуч за парното топло изходящия студено....тръгвам да напрая едно кръгче да видя ко ще стани и след 2-3 друсания няма и първия завоя почва да духа топло....не съм имал проблем с парното и сега /вече нямам/ ама ми интересно ко му беше станало...някакви идеи?
ААааа антифриз си има всичко... 

Та тука в студените дни не бях си палил колата 316и компакт м43б16 95г... 2-3 дена и отиам да я отмразя малко....пали си тя и я осавям да загрей ама парно никакво....стигна си до средата седи си там и пак няма парно....маркучите топли преди и след термостата.... във входящия маркуч за парното топло изходящия студено....тръгвам да напрая едно кръгче да видя ко ще стани и след 2-3 друсания няма и първия завоя почва да духа топло....не съм имал проблем с парното и сега /вече нямам/ ама ми интересно ко му беше станало...някакви идеи?

- hapolini
- Потребител
-
- Кара: САМО БМВ
- Мечтае да кара: САМО БМВ
- Детайли за колата: Е36 318 is coupe надпис 328 ;)
сигурно окъсява нейде по веригата.Мойто парно си духа добре само като го сложа да духа към мен и е хладно.Иначе към стъклата и към краката прави жега.незнам ко става!
- Merric
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: Gallardo
първо на колегата да точно бушон номер 20 гори за амнайсти път и абсолютно никакви странни шумове няма...!?
А колега да ти кажа има според мен два варианта с твойто парно :
1: било ти е забразнало радиаторчето на парното
2: имало е въздух в системата и като си трагнал да караш е излязъл
аз така мисля
аз така мисля
BECAUSE WE DON'T CARE HOW THEY DO IT IN JAPAN
- hapolini
- Потребител
-
ами всеки път е така и си духа хладно на тва положение.скоро ще го ревизирам
всичко по реда си! 

- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
И в този ред на мисли.....
каква е причината примерно сутрин да ми загрей по бържи колата, а вечерта нормално....
/като при двата случая си стига до средата стрелката на температурата/,но за различно време.....
каква е причината примерно сутрин да ми загрей по бържи колата, а вечерта нормално....

- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Merric написа:първо на колегата да точно бушон номер 20 гори за амнайсти път и абсолютно никакви странни шумове няма...!?
аз така мисля
1: Колегата уточни, че колата е заредена с антифриз. Този вариант отпада.
2:

По-скоро има вариант да е се е запушило радиаторчето на парното

lubchitu написа:Аз да са възползвам от темата....за мойто си парно..
Та тука в студените дни не бях си палил колата 316и компакт м43б16 95г... 2-3 дена и отиам да я отмразя малко....пали си тя и я осавям да загрей ама парно никакво....стигна си до средата седи си там и пак няма парно....маркучите топли преди и след термостата.... във входящия маркуч за парното топло изходящия студено....тръгвам да напрая едно кръгче да видя ко ще стани и след 2-3 друсания няма и първия завоя почва да духа топло....не съм имал проблем с парното и сега /вече нямам/ ама ми интересно ко му беше станало...някакви идеи?ААааа антифриз си има всичко...
Абсолютно същата история е и при мен и при двете коли... просто клапата на парното е заскрежила и замръзнала и като друсне се отваря

Gottlos написа:Дай ни едно жокерче преди да почнем да гадаемПримерно кой бушон е изгорял два пъти.Аз предполагам,че е на вентилатора(номер20 30А).Сложи пак един нов и при отворен преден капак и пуснат вентилатор се ослушай за необичайни шумове.Може от студа и в комбинация от старост мръсотия,електромоторчето да не работи както трябва.Предположение само
Има доста верни неща тук, да не кажа и всичко ! Ако неможеш да отстраниш проблема без разглабяне, по-добре е да ревизираш системата на парното. Погледни могорчето, няма да е лошо радиаторчето на парното да се почисти. Доста части могат да се посмажат малко и прочее...
hapolini написа:ами всеки път е така и си духа хладно на тва положение.скоро ще го ревизирамвсичко по реда си!
Филтъра на купето как ти е ?

- ognyan 74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i; Е36 318i
В лицето не духа топло, само студено. Вижте си цветовете по врътките, да не разбутвате излишно.
???!!!
- hapolini
- Потребител
-
правилно за цветовете.значи на мойте врътки около иконката показва само синьо,така че би трябвало да е нормално да духа хладно дори при 92(стрелката винаги седи леко влево) градуса 

10 мнения
• Страница 1 от 1