Странно избирателно виене
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
Странно избирателно виене
Добър вечер колеги!
Днес станах свидетел на доста странно явление за мен.
Запалвам колата и чувам много странно виене. При завъртане на волана се усилва. Покарах малко - спрях и като я запалих отново виенето изчезна. По - късно вечерта пак си я карах и нямаше виене, но след едно спиране виенето пак се появи. Първата ми мисъл беше за рейката. Но тя е чисто нова и нямаше проблеми с нея. След като се появи виенето след спирането си помислих нещо за криви дискове? Какви са вариантите?
Колата е гледана и поддържана. Това виене ме побърква и супер много ме учудва
Днес станах свидетел на доста странно явление за мен.
Запалвам колата и чувам много странно виене. При завъртане на волана се усилва. Покарах малко - спрях и като я запалих отново виенето изчезна. По - късно вечерта пак си я карах и нямаше виене, но след едно спиране виенето пак се появи. Първата ми мисъл беше за рейката. Но тя е чисто нова и нямаше проблеми с нея. След като се появи виенето след спирането си помислих нещо за криви дискове? Какви са вариантите?
Колата е гледана и поддържана. Това виене ме побърква и супер много ме учудва

- furiozo
- младши ентусиаст
-
Re: Странно избирателно виене
Ами виенето се чува и на празен ход и като се кара, и като стои на едно място и като натисна спирачките.. Не съм особенно запознат с устройството на кормилната система, прочетох няколко подобни теми, но повечето бяха недовършени и т.н, затова си позволих да пусна този въпрос.
Прочетох нещо за хидравличната течност, някакъв лагер?
Не се усеща напражение, покачване на обортите и т.н при леко дори навиване - просто това виене..и то е някакво все едно е навит докрай ама усилено, плътно виене..
Прочетох нещо за хидравличната течност, някакъв лагер?
Не се усеща напражение, покачване на обортите и т.н при леко дори навиване - просто това виене..и то е някакво все едно е навит докрай ама усилено, плътно виене..
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
За да елиминираш вероятността да вият ролки или ремъци когато чуваш виенето капни малко вода на ролките и ако спре си за нови ролки или ремъци.Може да вие и алтернатора.
- ВаНко
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ...320ка...
- Мечтае да кара: M5 e39
- Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)
furiozo написа:........Запалвам колата и чувам много странно виене. При завъртане на волана се усилва.......
Брат имам аналогичен проблем, само че ми се получава при палене на колата... Виенето е така както го описваш, само, че трае около 3-4 мин. и след това спира. Ама аз си имам за смяна всички ремъци и ролки.... Обаче казваш при завъртане на волана се усилва. Тя рейката ти е нова, ма нали знаеш, че няма как да стане като заводската...?! Може пак нещо от нея да е....
Power is nothing without control...

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Може да е от хидравличната помпа,ти когато рециклираш рейката ,не рециклираш и помпата ,ако тя не тече.Като загрее чува ли се или не и сменял ли си хидравличното масло.

- furiozo
- младши ентусиаст
-
ами рейката не е рециклирана, ами нова като нова...затова я изключих като възможност. ще я видим помпата в такъв случай, след малко потеглям към сервиза и каквото сабя покаже. Иначе виеше вчера за пръв път на студа, загря си виенето поспря, след това я угасих пак я карах топла не виеше и изведнъж след 1 спиране пак почна да вие... както си я карах... странна работа
- ВаНко
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ...320ка...
- Мечтае да кара: M5 e39
- Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)
furiozo написа:ами рейката не е рециклирана, ами нова като нова...затова я изключих като възможност. ще я видим помпата в такъв случай, след малко потеглям към сервиза и каквото сабя покаже. Иначе виеше вчера за пръв път на студа, загря си виенето поспря, след това я угасих пак я карах топла не виеше и изведнъж след 1 спиране пак почна да вие... както си я карах... странна работа
По последното описание е някоя ролка или ремък....
Power is nothing without control...

- FreeSpirit
- Потребител
-
Това е от много ниските температури, течността е сгъстена, като позагрее 3-4 минути виенето изчезва. Провери си нивото да не е паднало. Роля играе и качеството на течността - не знам с какво караш.
- disrespector
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кисели черни купета
щом се усилва като въртиш волана е вероятно от хидравликата, проверил ли си дали има масло вътре
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Според мен това е хидравлична помпа,и виж да не би да не е обезвъздушена!

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Щом след като запалиш започва виенето и се променя след завъртане не волана,значи е от хидравличната помпа.
Тези дни е по-студеничко и докато се "разбута"маслото по цялата хидравлична система е нормално да повие малко.Ако пък много те притеснява,просто смени маслото с ново.Има доста изписано,как точно е най-добрия начин за подмяна на маслото при "полеви услови" демек пред вас
Тези дни е по-студеничко и докато се "разбута"маслото по цялата хидравлична система е нормално да повие малко.Ако пък много те притеснява,просто смени маслото с ново.Има доста изписано,как точно е най-добрия начин за подмяна на маслото при "полеви услови" демек пред вас

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
FreeSpirit написа:Това е от много ниските температури, течността е сгъстена, като позагрее 3-4 минути виенето изчезва. Провери си нивото да не е паднало. Роля играе и качеството на течността - не знам с какво караш.

- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Това виене е от маслото на хидравликата , наи вероятно е паднало нивото като досипеш ще млъкне. Аз имах такъв проблем с моита и на всяко навиване на волана се усилваше , сипах масло и се оправи .
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- furiozo
- младши ентусиаст
-
Monoid написа:Това виене е от маслото на хидравликата , наи вероятно е паднало нивото като досипеш ще млъкне. Аз имах такъв проблем с моита и на всяко навиване на волана се усилваше , сипах масло и се оправи .
Точно такъв беше проблема. Всъщност беше изтекло, защото от някакви маркучета се били разхлабили.
Смениха се и всичко е тип топ

15 мнения
• Страница 1 от 1