Теч от казанчето на радиатора?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Теч от казанчето на радиатора?

Мнение от im0tep » 24 Яну 2010, 18:28

Колеги,сълзи ми антифриз някъде от долната част на казанчето.В realoem гледам по схема че има доста уплътнени и О-рингове в долната част на казанчето.Някой имал ли е такъв проблем,дали може да е от тях или трябва да се сменя цялото казанче?Ако може да ме ориентирате по тази схема http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05 .Колата е 520 97 година ,ВИН номера е: BN47279
Последна промяна im0tep на 11 Фев 2010, 18:23, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Re: Теч от казанчето на радиатора?

Мнение от tsb_bg » 24 Яну 2010, 18:34

Точно на същия автомобил и на същите години преди по-малко от година смених казанчето и О-пръстените и сега пак сълзи :evil:
В момента се колебая, но си мисля че ще сменя радиатора защото просто не ми се занимава с едни и същи глупости

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 24 Яну 2010, 18:39

точно така колега
радиатора направо това е решението
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 24 Яну 2010, 19:08

Колега ,взимай нов ,на Берн е около 400 лв :yes:
Нищо лично ,Просто бизнес !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 24 Яну 2010, 20:02

Добре де,нали казанчето е отделно от радиатора,защо да вземам нов??? Първо мисля да пробвам с уплътненията

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 25 Яну 2010, 2:26

:dunno:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 25 Яну 2010, 12:25

Колега смени уплътненията първо, не набивай пари за цял радиатор щом твоя е сменян скоро. Аз тези уплътнения съм ги сменял на моита 39ка защото точно там покапваше още като я купих преди 2г. Откакто ги смених проблем нямам вече.
Незнам какви са тези нови радиатори, но на един мой познат по същия начин протече, купи нов радиатор мин лято и тая есен направо почна като лейка от казанчето да тече :dunno: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 25 Яну 2010, 12:28

виж хубаво от къде сълзи и пробвай с казанче само, мисля, че уплатненията вървят с казанче

междудругото такива сълзенета се лекуват много добре с една лъжица червен пипер ама не пробвай, че се задръстват после доста работи които не трябва... :lol:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 25 Яну 2010, 16:51

LUCIFER'S написа:виж хубаво от къде сълзи и пробвай с казанче само, мисля, че уплатненията вървят с казанче

междудругото такива сълзенета се лекуват много добре с една лъжица червен пипер ама не пробвай, че се задръстват после доста работи които не трябва... :lol:

Днеска купих уплътненията и утре ще го сменя да видим какво ще стане.Казанчето си върви отделн.

Не разбрах каква логика има от нов радиатор след като казанчето е отделно??? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 26 Яну 2010, 17:07

Колега, като смениш уплътненията сподели дали си имал някакви проблеми.
Какви пари ти е излязло всичко? Само уплътнения ли купи или цяло казанче и
ако може да споделиш от къде?

Аз съм със същия проблем и се чудя какво да предприемам. При мен май е от най-долния
О-пръстен, но не съм напълно сигурен.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 26 Яну 2010, 17:19

astoinov написа:Колега, като смениш уплътненията сподели дали си имал някакви проблеми.
Какви пари ти е излязло всичко? Само уплътнения ли купи или цяло казанче и
ако може да споделиш от къде?

Аз съм със същия проблем и се чудя какво да предприемам. При мен май е от най-долния
О-пръстен, но не съм напълно сигурен.

Аз купих само уплътнението на самото казанче и днес щях да го сменям,но колата ми направи други бели и цял ден се занимавах с това.Утре мисля да отида да го сменя.Купих го от Варна Карс въпросното уплутние и струва 7 лв и някакви стотинки.А въпросния О-пръстен за който говориш го нямаше в наличност и струваше 4 лв.,но приемчика каза,че до сега не са го имали този О-пръстен,понеже никога не са им го търсили.Казанчетата най-често течяли от това уплътнение което аз купих,но като го сменя ще видим има ли ефект :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 26 Яну 2010, 20:18

А уплътнението, което ти си купил кое е на схемата от реалоем или го няма там? Възможно е проблема при мен да е от същото въпросно уплътнение. Просто теча ми изглежда по долния ръб на казанчето и за това предположих, че е О-пръстена номер 3 на схемата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 26 Яну 2010, 21:02

astoinov написа:А уплътнението, което ти си купил кое е на схемата от реалоем или го няма там? Възможно е проблема при мен да е от същото въпросно уплътнение. Просто теча ми изглежда по долния ръб на казанчето и за това предположих, че е О-пръстена номер 3 на схемата.

Точно номер 3 купих и аз.Приемчика каза,че това им е слабото място на казанчетата.А на теб прави ли ти локвичка доло на кората?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 530D
Мечтае да кара: BMВ M5

Мнение от jikata0202 » 27 Яну 2010, 8:34

Колега,аз слагам полвин литър боза и сичко е ok.Имаи в предвит обаче че на БМВто не съм го правил,на жена ми на фята и на 1 опел,но има ефект и то голям ако е само сълзене. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 27 Яну 2010, 10:25

im0tep написа:
astoinov написа:А уплътнението, което ти си купил кое е на схемата от реалоем или го няма там? Възможно е проблема при мен да е от същото въпросно уплътнение. Просто теча ми изглежда по долния ръб на казанчето и за това предположих, че е О-пръстена номер 3 на схемата.

Точно номер 3 купих и аз.Приемчика каза,че това им е слабото място на казанчетата.А на теб прави ли ти локвичка доло на кората?

Ами не много голяма, но прави. И аз май ще хвана да я напрая тая процедура скоро. Само да се постопли малко, че ако се хвана сега след тва ще трябва много ракия да отиде да се размразя :lol:

Следваща

Назад към E39