Теч от казанчето на радиатора?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Теч от казанчето на радиатора?
Колеги,сълзи ми антифриз някъде от долната част на казанчето.В realoem гледам по схема че има доста уплътнени и О-рингове в долната част на казанчето.Някой имал ли е такъв проблем,дали може да е от тях или трябва да се сменя цялото казанче?Ако може да ме ориентирате по тази схема http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05 .Колата е 520 97 година ,ВИН номера е: BN47279
Последна промяна im0tep на 11 Фев 2010, 18:23, променена общо 2 пъти
Re: Теч от казанчето на радиатора?
Точно на същия автомобил и на същите години преди по-малко от година смених казанчето и О-пръстените и сега пак сълзи
В момента се колебая, но си мисля че ще сменя радиатора защото просто не ми се занимава с едни и същи глупости

В момента се колебая, но си мисля че ще сменя радиатора защото просто не ми се занимава с едни и същи глупости
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
точно така колега
радиатора направо това е решението
радиатора направо това е решението
Барай шишарката Минкеее ....
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега ,взимай нов ,на Берн е около 400 лв 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- im0tep
- старши ентусиаст
-
Добре де,нали казанчето е отделно от радиатора,защо да вземам нов??? Първо мисля да пробвам с уплътненията
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега смени уплътненията първо, не набивай пари за цял радиатор щом твоя е сменян скоро. Аз тези уплътнения съм ги сменял на моита 39ка защото точно там покапваше още като я купих преди 2г. Откакто ги смених проблем нямам вече.
Незнам какви са тези нови радиатори, но на един мой познат по същия начин протече, купи нов радиатор мин лято и тая есен направо почна като лейка от казанчето да тече
.
Незнам какви са тези нови радиатори, но на един мой познат по същия начин протече, купи нов радиатор мин лято и тая есен направо почна като лейка от казанчето да тече

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
виж хубаво от къде сълзи и пробвай с казанче само, мисля, че уплатненията вървят с казанче
междудругото такива сълзенета се лекуват много добре с една лъжица червен пипер ама не пробвай, че се задръстват после доста работи които не трябва...
междудругото такива сълзенета се лекуват много добре с една лъжица червен пипер ама не пробвай, че се задръстват после доста работи които не трябва...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:виж хубаво от къде сълзи и пробвай с казанче само, мисля, че уплатненията вървят с казанче
Днеска купих уплътненията и утре ще го сменя да видим какво ще стане.Казанчето си върви отделн.
Не разбрах каква логика има от нов радиатор след като казанчето е отделно???

- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
Колега, като смениш уплътненията сподели дали си имал някакви проблеми.
Какви пари ти е излязло всичко? Само уплътнения ли купи или цяло казанче и
ако може да споделиш от къде?
Аз съм със същия проблем и се чудя какво да предприемам. При мен май е от най-долния
О-пръстен, но не съм напълно сигурен.
Аз съм със същия проблем и се чудя какво да предприемам. При мен май е от най-долния
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- im0tep
- старши ентусиаст
-
astoinov написа:Колега, като смениш уплътненията сподели дали си имал някакви проблеми.
Аз купих само уплътнението на самото казанче и днес щях да го сменям,но колата ми направи други бели и цял ден се занимавах с това.Утре мисля да отида да го сменя.Купих го от Варна Карс въпросното уплутние и струва 7 лв и някакви стотинки.А въпросния О-пръстен за който говориш го нямаше в наличност и струваше 4 лв.,но приемчика каза,че до сега не са го имали този О-пръстен,понеже никога не са им го търсили.Казанчетата най-често течяли от това уплътнение което аз купих,но като го сменя ще видим има ли ефект

- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
А уплътнението, което ти си купил кое е на схемата от реалоем или го няма там? Възможно е проблема при мен да е от същото въпросно уплътнение. Просто теча ми изглежда по долния ръб на казанчето и за това предположих, че е О-пръстена номер 3 на схемата.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
astoinov написа:А уплътнението, което ти си купил кое е на схемата от реалоем или го няма там? Възможно е проблема при мен да е от същото въпросно уплътнение. Просто теча ми изглежда по долния ръб на казанчето и за това предположих, че е О-пръстена номер 3 на схемата.
Точно номер 3 купих и аз.Приемчика каза,че това им е слабото място на казанчетата.А на теб прави ли ти локвичка доло на кората?
- jikata0202
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 530D
- Мечтае да кара: BMВ M5
Колега,аз слагам полвин литър боза и сичко е ok.Имаи в предвит обаче че на БМВто не съм го правил,на жена ми на фята и на 1 опел,но има ефект и то голям ако е само сълзене. 

- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
im0tep написа:astoinov написа:А уплътнението, което ти си купил кое е на схемата от реалоем или го няма там? Възможно е проблема при мен да е от същото въпросно уплътнение. Просто теча ми изглежда по долния ръб на казанчето и за това предположих, че е О-пръстена номер 3 на схемата.
Точно номер 3 купих и аз.Приемчика каза,че това им е слабото място на казанчетата.А на теб прави ли ти локвичка доло на кората?
Ами не много голяма, но прави. И аз май ще хвана да я напрая тая процедура скоро. Само да се постопли малко, че ако се хвана сега след тва ще трябва много ракия да отиде да се размразя

57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4