Проблем с таблото на 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Проблем с таблото на 320
Здравейте,
Имам следния проблем с таблото. Не ми светят лампичките, които осветяват километража и оборотомера. Всички останали лампички са си ок. Това стана изведнъж и по същото време спря да свири зумера за забравени фарове. Имате ли идея какъв може да е проблема и дали има връзка между двата дефекта.
Имам следния проблем с таблото. Не ми светят лампичките, които осветяват километража и оборотомера. Всички останали лампички са си ок. Това стана изведнъж и по същото време спря да свири зумера за забравени фарове. Имате ли идея какъв може да е проблема и дали има връзка между двата дефекта.
SGV
- FANATICHKA
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW e30 325 IX
Re: Проблем с таблото на 320
Tender написа:Здравейте,
Колега аз имам същия проблем.Провери за изгорели бушони и много добре си провери инсталацията..

Последна промяна FANATICHKA на 07 Яну 2010, 21:43, променена общо 1 път
- vasko_bawarec
- Потребител
-
- Кара: 320-ка E36
бошо е колега ако не се лъжа на левия габарит . И при мен се случи един път и се оказа това.Прегледаи бошоните май беше 5-амеров или 7,5
- Tender
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговора колега,
За съжаление не е от бушоните.Това беше първото което проверих дори ги измерих с мултицет. Всики бушони са здрави. Някакви други идеи?
За съжаление не е от бушоните.Това беше първото което проверих дори ги измерих с мултицет. Всики бушони са здрави. Някакви други идеи?
SGV
- Tender
- младши ентусиаст
-
FANATICHKA написа:Колега аз имам същия проблем.Провери за изгорели бушони и много добре си провери инсталацията.. при мен са се оплели кабелите, които въобще не трябва да се допират и имам стопен, но не-изгорял бушон..
Извинявай, но не разбрах кои точно кабели са се оплели? И какъв е проблема с оплитането -те си имат изолация? За кой бушон говориш, че е стопен но не е изгорял и какво точно имш предвид с това стопен?
SGV
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
- Tender
- младши ентусиаст
-
Мерси колега щеги проверя утре отново и щеги сменя за всеки случай но за съжаление след като съм ги проверил с мултицет не вярвам да има някаква вероятност да е от тях. Както и да е ще извадя и километража от таблото да проверя крушките да не са изгорели и ще пиша пак ако имам някакъв успех.
SGV
Koлега аз залагам на крушките при мене по едно и също време изгоряха крушките на оборотомера и стрелката за десния мигач и също като тебе си мислих че е бушон замерих ги с мултицета и не даде отклонение оказаха се крушките след като свалих таблото. И си мислих че нещо би трябвало да е предизвикало огасването на цялата ми дясна част на тъблото но уви работи си вече 5ти месец без никакви проблеми и все още незнам какво причини това а съм минал с нея вече 40к километра 

- Tender
- младши ентусиаст
-
minyo написа:Koлега аз залагам на крушките при мене по едно и също време изгоряха крушките на оборотомера и стрелката за десния мигач и също като тебе си мислих че е бушон замерих ги с мултицета и не даде отклонение оказаха се крушките след като свалих таблото. И си мислих че нещо би трябвало да е предизвикало огасването на цялата ми дясна част на тъблото но уви работи си вече 5ти месец без никакви проблеми и все още незнам какво причини това а съм минал с нея вече 40к километра
За съжаление и крушките не са. Днес разглобих таблото извадих всички крушки и ги тествах светят идеално

SGV
- Tender
- младши ентусиаст
-
Има развитие по въпроса. След като вчера разглобих таблото, потенциометъра за регулиране на подсветката и ключа за включване на фаровете без абсолютно никакъв успех, днес излязох за малко с колата и след като се прибрах изгасих фаровете и реших да опитам още веднъж преди да изгася колата о чудо!!! всичко светна
след като изгасих двигателя започна да писка и зумера. Не знам какво стана, но опитах няколко пъти и всичко свети и работи. Нямам идея до кога ще е така но все повече ми се затвърждава мнението че проблема ев ключа за фаровете. Просто някой от контактите не зацепват. Когато пак се появи проблема ще смъкна ключа и ще опитам да го разглобя а може и направо да купя един нов и ще опитам с него. За сега това е ако има развитие по темата пак ще пиша, а ако някой има други идеи моля да сподели.

SGV
- mirko891115
- Потребител
-
пичове един приярел имаше саштия проблем оправи се като смени лампичката на предния капак която свети над двигателя видимо ништо и нямаше но тя беше проблема
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Tender
- младши ентусиаст
-
За съжаление тази сутрин отново не работеше осветлението и зумера. Явно ще трябва по сериозно тестване на въпросния ключ. Този път съм се въоръжил със всички ел. схеми та знам поне къде какво да меря.
SGV
- Tender
- младши ентусиаст
-
Така. След основно почистване на въпросния ключ и напръскване с контактен спрей 10 дена по-късно всичко работи без проблеми - явно той е бил проблема. За стжаление контактния спрей е временно решение, а ключа не може да се разглби така че предполагам ще трябва да го сменя с нов, но ще видим колко дълго ще работи сега.
SGV
- владо4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б25 e46 320d
при мен светва и изгасва лампичката за температурата. та да попитам клу4а за запалването на фаровете ли почисти. 

http://www.vbox7.com/play:489ee371
лудите сме на изчезване
лудите сме на изчезване
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2