Тресе двигателя периодично и чука

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Тресе двигателя периодично и чука

Мнение от Peter Angelov » 22 Яну 2010, 22:07

При Е34 мисля че по малко има тези проблеми, поне в нашия форум почти няма тема за маховик или шайба. Може ли някой да даде примери от какво се разбиват тези два елемента :roll: На един само им чука, на други лашка все едно си в лодка без да чука...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 22 Яну 2010, 22:27

Peter Angelov написа:При Е34 мисля че по малко има тези проблеми, поне в нашия форум почти няма тема за маховик или шайба. Може ли някой да даде примери от какво се разбиват тези два елемента :roll: На един само им чука, на други лашка все едно си в лодка без да чука...

Ми защото ,като са сядали да мислят колата е имало повече тьрговци отколкото инжинери и монтьори.
Трябва да е ясно че от доста години автомобилите се правят така че да се чупят ,и да се продава следващия модел.За сьжаление нашите любими 39-ки,влизат в тия сметки.
В Габрово има малко Е-39 ТДС -ки,но почти всички са минали през мен по един или друг повод и лошото е че все шаиби,дюзи(обер) ГНП-та и нам си кво.Да сте чували Омега Б с ТДС мотора до кьм 97 год,да е скьсала маховик или обер дюзата а е протекла,като и разглабям все оригинал,значи ...........
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 23 Яну 2010, 1:54

bmwfena написа:а при натиснат съединител 8)

Остава колегата да отговори на този въпрос,и аз да му задам още един-как и къде чува това чукане :?:
Периодично тресене-не вярам да е от демфери.
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 23 Яну 2010, 12:07

presko79 написа:
Peter Angelov написа:При Е34 мисля че по малко има тези проблеми, поне в нашия форум почти няма тема за маховик или шайба. Може ли някой да даде примери от какво се разбиват тези два елемента :roll: На един само им чука, на други лашка все едно си в лодка без да чука...

Ми защото ,като са сядали да мислят колата е имало повече тьрговци отколкото инжинери и монтьори.
Трябва да е ясно че от доста години автомобилите се правят така че да се чупят ,и да се продава следващия модел.За сьжаление нашите любими 39-ки,влизат в тия сметки.
В Габрово има малко Е-39 ТДС -ки,но почти всички са минали през мен по един или друг повод и лошото е че все шаиби,дюзи(обер) ГНП-та и нам си кво.Да сте чували Омега Б с ТДС мотора до кьм 97 год,да е скьсала маховик или обер дюзата а е протекла,като и разглабям все оригинал,значи ...........

Aз доста отдавна съм го казал, че след поколението на Е34, Е36, е32.... всичко е бошлав работа, новите пък са още по-зле
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 23 Яну 2010, 17:17

LUCIFER'S написа:
presko79 написа:

Aз доста отдавна съм го казал, че след поколението на Е34, Е36, е32.... всичко е бошлав работа, новите пък са още по-зле

Добре но въпреки това трябва да има причини поради които започват тея мизерии :roll: Аз съм проверявал и излиза само един производител на маховик, шайбите ги има в няколко вариянта на производители...

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 24 Яну 2010, 19:47

Така като чета темата се сещам, че и аз имам едно тресене от към скоростите при студена кола (като освободя от скорост и карам по инерция се усеща едно тресене и почукване от към скоростите. Позагрее ли малко колата това изчезва и всичко си е ок превключва нормално и тн, съединителя отделя добре- при него не мисля че има нещо не в ред. Май и при мен към маховик отиват работите. :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 24 Яну 2010, 23:11

dbanchev написа:Така като чета темата се сещам, че и аз имам едно тресене от към скоростите при студена кола (като освободя от скорост и карам по инерция се усеща едно тресене и почукване от към скоростите. Позагрее ли малко колата това изчезва и всичко си е ок превключва нормално и тн, съединителя отделя добре- при него не мисля че има нещо не в ред. Май и при мен към маховик отиват работите. :confused:

Не е на 100% по карай и то ще си проличи. Маховика на мен не ми чукаше но доста ми лашкаше като все едно съм в лодка и това само на нулева.Преди 2 г. сметих въпросния маховик и от тогава грижи няма. Първо почна само като е студена а най накрая просто не се траеше, като стоя на свободна имаш чувство че волана ми бяга на ляво на дясно :mhihi: Спомням си че като го смъкнахме маховика имаше леко износване в едната час и от това се получавало нещо като дисбаланс и аз не знам :roll: Но в крайна сметка аз лично не знам от какво се получава тоя проблем с маховика, нека ако някой технически е наясно да обясни ако може...

Потребител
Аватар

Мнение от Vectron » 03 Фев 2010, 23:15

presko79 написа:Да сте чували Омега Б с ТДС мотора до кьм 97 год,да е скьсала маховик или обер дюзата а е протекла,като и разглабям все оригинал,значи ...........

Колеги аз имам Омега от последния фейслифт 2,5 ТДС и след 2 седмици ходене по мъките май нещата отиват към маховик....

От пролетта на 2009 год. имам едно потракване като я гасях, отделно на свободна, скоростния лост играе, наляво надясно леко.
Напоследък имах и леки затруднения с включването на 3та и 4та скорост, но го отдавах на студеното време....
освен това студена колата леко притрисаше като изключвам от 1ва или втора скорост при спиране.
И в най-студения ден досега (-18 във Варна) на прибиране от работа нещата с вибрациите станаха нетърпими, като трактор, все едно че работи на 5 цилиндъра. Оттам почнаха едни диагностики, датчика за оборотите дава грешка "неправилни параметри на сравнение" или нещо такова. Смяна на датчика пак така, после профилактика на помпата, пак така, после днес един хакер каза че възстановява електорниката на капака на помпата и тази вечер, след цял следобед разглобяване и преглед на помпата, каза че 100% не е помпа!Според него е маховик

Дали е маховик според вас?

P.S.: Колегата Petar Angelov ме посъветва да пиша отделна тема във форума на Е34-ките и откликна веднага на моето запитване, за което съм му благодарен, но видях тази тема и реших да я допълня.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 03 Фев 2010, 23:40

Като натиснеш сьединитела да отдели спира ли да тресе? ако да маховик,ако не спира.тьрси друг хакер за управлението на помпата.
Това ,,неправилни параметри на сравнение" нещо не го казваш като хората.Опитаи код по обд да дадеш .Наи добре става с ОПЕЛ-СКАНЕР,направо чудесно се работи с него за омегата.
Мотора правилно ли разбрах е X25DT,тоест с дебитомер за ЕВРО 2. ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 03 Фев 2010, 23:54

Здрасти искам да те питам 3 неща :D
1. Като си на нулева лашкали :roll:
2. Като имаш повече нафта над 30-40 л. и сега като е студено имали промяна
3. Като включиш макс консуматори отново имали промяна

Друго което мога да предложа ако имаш желание може да се видим в неделя. Само искам да кажа че при мен един майстор се кълнеше че е плочка а си беше чист маховик!
Ако по горните морафети не си ги направил, действай до неделя...

Успех и споко, ще те запозная с Митко поне от към части грижи няма да имаш...

Потребител
Аватар

Мнение от Vectron » 04 Фев 2010, 0:41

presko79 написа:Като натиснеш сьединитела да отдели спира ли да тресе? ако да маховик,ако не спира.тьрси друг хакер за управлението на помпата.
Това ,,неправилни параметри на сравнение" нещо не го казваш като хората.Опитаи код по обд да дадеш .Наи добре става с ОПЕЛ-СКАНЕР,направо чудесно се работи с него за омегата.
Мотора правилно ли разбрах е X25DT,тоест с дебитомер за ЕВРО 2. ?

утре като я взема, вътре имам разпечатка и ще ти кажа, как точно я дава грешката.

Двигателя е Х25ДТ да!

Когато има проблем в плочката на помпата, не трябва ли да го показва на диагностиката?
Колата вече е диагностицирана в 4 сервиза, първия от които "БОШ" - там ми правиха центровката след смяна на верига (това го направих първата седмица на Януари), след това на един друг "Елконаджия", който каза датчик на обортите(смених го с друг и пак така ми каза този диагностик), след това при едни пичове инженери, които правят само дизели (имат техника за х00 000 лв. дори за комън рейл дизели и т.н) - те казаха че според тях проблема е в плочката, понеже помпата не можела да си оправи горивото и се колебаела м/у 0 и 13 мг/цикъл, обаче датчика на оборотите според тях на 100% работел, днешния майстор обаче, който беше убеден че ще оправи плочката за около 2-3 часа, ми се обади чак в 19:50ч. и каза - "тази кола има перфектна помпа както и управлението и, 100% не е от нея, най-вероятно е маховик", другите двама майстори също бяха казвали че помпата е много чиста!
Та по пътя на логиката, аз също смятам, че може да е маховик, който като се тресе обърква датчика за оборотите(който взема сигнали именно оттам) и оттам помпата се опитва да оправи горивото за да балансира и мотора полудява и се тресе като луд, придърпването продължава и нагоре след 2000 оборота където пресветва и чека....
Последна промяна Vectron на 04 Фев 2010, 0:46, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Vectron » 04 Фев 2010, 0:43

Peter Angelov написа:Здрасти искам да те питам 3 неща :D

Друго което мога да предложа ако имаш желание може да се видим в неделя. Само искам да кажа че при мен един майстор се кълнеше че е плочка а си беше чист маховик!

Привет,

1. Като съм на нулева мотора в момента е много зле, цялата кола се тресе като трактор, а преди само лоста играеше леко наляво надясно.
2. Колата като стана това е с половин резервоар и досега е така, не съм забелязъл да има промяна, но сякаш в студеното на празен ход имаше повече вибрации..
3. С консуматорите не съм пробвал....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 04 Фев 2010, 1:09

Vectron написа:
Peter Angelov написа:Здрасти искам да те питам 3 неща :D

Привет,

1. Като съм на нулева мотора в момента е много зле, цялата кола се тресе като трактор, а преди само лоста играеше леко наляво надясно.
2. Колата като стана това е с половин резервоар и досега е така, не съм забелязъл да има промяна, но сякаш в студеното на празен ход имаше повече вибрации..
3. С консуматорите не съм пробвал....

Когато имах този проблем с лашкането демек маховик за да разберат дали е плочката ме караха да правя тея морафети и да кажа имали разлика :D при мен нямаше разлика накрая стана нетърпимо и аз имах леки колебания при тестване та ГНП- то но после като смених маховика всичко спи :D и изведнъж съм имал перфектна помпа и плочка :mhihi: Направи друго като я запалиш отвори твоята врата и я дръж отворена :D хвания и кажи какво чувстваш в ръцете си :confused: Друго като караш това всичкото чудо не трябва да го има или най много съвсем леко да се чувства...

И за неделя се готви за среща с едни пичове от BMW :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 04 Фев 2010, 2:03

Моята преди се тресеше като свиня. Докато чаках на светофар ми се струваше, че ще се преобърне :mhihi: Чуваше се силно тракане от мотора. Нямаше разлика с натиснат и отпуснат съединител. Като я гасях изтракваше на метал. Доста хора ми казваха, че е плочка. С регулиране на помпата не се оправи. Като сменях съединителя се видя, че маховика е износен и го смених и него. Всичко се оправи, освен тракането като гася. Мисля в скоро време и него да го открия от какво е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 04 Фев 2010, 20:50

Колега,Датчика за обороти е обикновен(магнито-електричен),тои или работи или не.Сети се сам как няма да имаш оборотомер.
Не показвали и грешка в обер дюзата.Колегите които са посменили това онова са се подвели по диагностичните грешки.Нямат опит с такьв мотор явно.
Проблем в управлението на помпата сьс сигурност имаш.По това сьсдя и че лампата пресветва и забива.Бьди спокоен насочвам те правилно имах 6 Омеги и изобщо от 10 год карам ТДС.Колегата ми кара сега Омега даже.
Дилемата колега е следната:Помпа сьс сигурност,но маи е + маховик.

ПредишнаСледваща

Назад към E39