е39 525тдс и локва антифриз

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

е39 525тдс и локва антифриз

Мнение от fiko2000 » 23 Яну 2010, 14:20

лошо ми стана-петно от антифриз под колата.отварям капака и блока точно под нафтовата помпа от ляво олят.дано да не е тва дето си го мисля-спукан блок.ама май то ще излезне-няма кво друго.температурата вчера вечрта в стара загора беше -8.ако някой мисли че е нещо по малко нека да успокоява.бахти и каръщината и тъпите испанци със техния смотан антифриз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: е39 525тдс и локва антифриз

Мнение от LUCIFER'S » 23 Яну 2010, 14:27

всяка есен аз си меря на колите антифриза с рефрактомер, ако е под -30 източвам мах 1л и доливам концентрат
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар

Мнение от fiko2000 » 23 Яну 2010, 16:12

и от къде може да се вземе тва нещо?между дръгото ми казаха че е възможно при ниски температури когато е карана колата и спреш,от съединенията да изпусне малко понеже метала се свива доста от студа и се получавали луфтове.не знам до колко е възможно това.ама точно там където беше олят блока,на самия блок има няква алуминиева работа и ако през нея минава антифриз е напълно логично от това да се е получило.тапите на блока са си там-не са излезнали.покарах си го малко,загря си нормално.като го запалих казанчето беше пълно до половината и като си влезе в работна температура се напълни до горе.дали е нормално.мисля че е-нали се разширява,де да знам?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 23 Яну 2010, 17:10

Колега здрасти, можели да си спрял някъде дет е имало кола която е течала и сега да се шашкаш :roll: Щом нивото си е нормално, щом не ти загрява или примерно нещо друго нередно да има мисля че прибързано си мишлиш че е блок а и тапите са наред. Във всеки сервиз има уред за мерене на антифриза в Ауто+ продават на Хела и мисля че струва около 25 лв. Също е възможно това което казваш някъде по малко да ти пуска, но щеше да липсва поне малко течност...

Успех

Потребител
Аватар

Мнение от fiko2000 » 24 Яну 2010, 16:03

за спирането-съм сигурен че локвата(то даже не е локва ами едно малко петно) е от мен,понеже имаше антифриз и по блока.колата си върви нормално-вчера я карах,ама мисля че не може да надуе маркучите достатъчно.това значи че изпуска от някъде,ама днес пък няма нищо-всичко е ок.вчера източих 2 литра антифриз и налях концентрат.във източения намерих 3-4 топчета масло.може и да са от епруветката с която го точих(на ръка)-щото беше тъмно и не обърнах внимание,ама ме съмнява да е от там.та сега трябва да търся от къде идва тва масло и защо не ми надува достатъчно маркучите.блока е здрав-няма грижи,ама рано я хванах,докато проблема не е станал прекалено голям.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: само БМВ

Мнение от милен великов » 24 Яну 2010, 16:18

Колега,само се моли да не е наистена блок,че тогава бая ще трябва да се бръкнеш :dunno: ,дано да не е блок.....
Успех
TDS-са си е TDS,две мнения няма.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 24 Яну 2010, 17:37

Колега ,виждам че си от Стара загора ,отиди в сервиза на бмв ,да ти я прегледат основно .За преглед няма да струва скъпо ,да направят и тест на газовете за всеки случай ,и диагностика нама да е лошо :yes:
Нищо лично ,Просто бизнес !

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 24 Яну 2010, 20:00

fiko2000 написа:лошо ми стана-петно от антифриз под колата.отварям капака и блока точно под нафтовата помпа от ляво олят.дано да не е тва дето си го мисля-спукан блок.ама май то ще излезне-няма кво друго.температурата вчера вечрта в стара загора беше -8.ако някой мисли че е нещо по малко нека да успокоява.бахти и каръщината и тъпите испанци със техния смотан антифриз.

Антифриз не може като замръзна да спука блока-по при нас в БГ не може да стане.През 2000г ли беше на старат ми Е28 ми замръзна антифриза когато температурите паднаха под -20 С.Антифриза беше станал на нещо като каша-по точно като захаросан мед :mhihi: откачих ремъка на водната помпа-позапалих я малко да постопли-после закачих отново ремъка и всичко си дойде на местото.Нема как при -8 да ти замръзне толкова яко антифриза освен ако не е разреден 1 към 10 :mhihi:
Изображение

Назад към E39