Спукан блок м10б18
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Спукан блок м10б18
Здравейте, имам е30 м10б18 86'та
Мешаше водата и маслото(реших, че е духнала гарнитура), шлайфах главата, но след като намерих майстор да ми я сложи се оказа, че блока е спукан...около болтовете и доста сериозно на още едно място от вътрешната страна(демек не може да се завари)
Да питам какви са вариантите които мога да предприема?
друг блок? от какво друго бмв? в аутодатата чета, че само този 105к.с е със степен на сгъстяване 9.5:1, даже по-ранните са 10:1 да разбирам ли, че трябва да търся блок само от такова, или разликата е в главата и блоковете са еднакви?
друг мотор? с кой бих имал най-малко проблеми при насаждането?
Съжелявам за можеби ламерските въпроси, но от скоро имам бмв-то и ми е малко тъмна индия
Благодаря предварително!
пп. Приемам също оферти на ЛС за блок или двигател на разумна цена(не търся нечовешките коне
)
Мешаше водата и маслото(реших, че е духнала гарнитура), шлайфах главата, но след като намерих майстор да ми я сложи се оказа, че блока е спукан...около болтовете и доста сериозно на още едно място от вътрешната страна(демек не може да се завари)
Да питам какви са вариантите които мога да предприема?
друг блок? от какво друго бмв? в аутодатата чета, че само този 105к.с е със степен на сгъстяване 9.5:1, даже по-ранните са 10:1 да разбирам ли, че трябва да търся блок само от такова, или разликата е в главата и блоковете са еднакви?
друг мотор? с кой бих имал най-малко проблеми при насаждането?
Съжелявам за можеби ламерските въпроси, но от скоро имам бмв-то и ми е малко тъмна индия

Благодаря предварително!
пп. Приемам също оферти на ЛС за блок или двигател на разумна цена(не търся нечовешките коне

- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
Re: Спукан блок м10б18
imam kolega motor m10b18 6te ti go dam za 350 kinta napalno oborudvan samo4e e karborator i tribva da si prehvarli6 injekciona ot tvoia ako tvoia e injekcion imam sa6to i m20b23 na 700 leva napalno oborudvan
- rahoGabroveca
- младши ентусиаст
-
- Кара: ЛЯСТОВИЦА С РАМКА
сменяй маторя,ако държиж на твоя м10 сменяй блока,ако не ти разправя със пъзели цял мотор вземай,те вече са 30-40лв цели комплекти така че няма страшно ако не цял мотор поне блок за 12-13лв със еконта ..ма тва е друга тема..
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
igra4a-c2560xm написа:imam kolega motor m10b18 6te ti go dam za 350 kinta napalno oborudvan samo4e e karborator i tribva da si prehvarli6 injekciona ot tvoia ako tvoia e injekcion imam sa6to i m20b23 na 700 leva napalno oborudvan
ти нормален ли си ве? за тия пари плюс още сто лева ще си купи м50б20

последния такъв мотор който съм виждал да се продава в тоя форум беше продаден за 150 лв с кутията инсталацията и компа... а и беше инжекция

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
И на моето старо Е30 м10б18 спуках блок между болтовете. Решението при мен бе оборудван блок от морга . Излезе ми 270лв. за блока и 200лв. гарнитури, масла, антифриз и труд. Но това беше преди 5 години. Успех
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
E30_M_Tech_ll написа:igra4a-c2560xm написа:imam kolega motor m10b18 6te ti go dam za 350 kinta napalno oborudvan samo4e e karborator i tribva da si prehvarli6 injekciona ot tvoia ako tvoia e injekcion imam sa6to i m20b23 na 700 leva napalno oborudvan
ти нормален ли си ве? за тия пари плюс още сто лева ще си купи м50б20![]()
последния такъв мотор който съм виждал да се продава в тоя форум беше продаден за 150 лв с кутията инсталацията и компа... а и беше инжекция
от мотор до мотор е от 30 ка до 30 ка знаеш ли колко разлика има

igra4a-c2560xm написа:от мотор до мотор е от 30 ка до 30 ка знаеш ли колко разлика има
Искаш да кажеш, че твоя мотор дето е от някоя 30ка 83 набор, е перфектен

Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
Мармот написа:igra4a-c2560xm написа:от мотор до мотор е от 30 ка до 30 ка знаеш ли колко разлика има
Искаш да кажеш, че твоя мотор дето е от някоя 30ка 83 набор, е перфектенайде не тука тея лафове...
не бе не е на 30 ка на тезгяха е подготвен е ама не за 30 ка

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Slayer` написа: ....
Колега, това си е редовен номер при М10, особено ако не са почистени каналите на болтовете в блока. Спасение няма - само подмяна те оправя. Блоковете на М10 след 1977 са еднакви, но по-добре потърси цял мотор на разумна цена - около 100 - 150 лева и директно Plug_And_Play.

- bma
- Потребител
-
- Кара: мотор
А па ние у наше село ги правиме и си карат тея спуканите!
има мотори дето си карат вече 4-5г.
Даже на моита е спукан и е с турбо и нямам проблеми!
BMA Motorsport
Ок, значи блоковете са еднакви, ами буталата? .... при различните м10?
имам предвид ход, чело, диаметър?
Благодаря на всички отзовали се до момента
имам предвид ход, чело, диаметър?
Благодаря на всички отзовали се до момента

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
bma написа:А па ние у наше село ги правиме и си карат тея спуканите!
и на кое по точно разчиташ на спукан блок.. (пътувам на дълго,пътувам безопасно)

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
viper написа:Slayer` написа: ....
Колега, това си е редовен номер при М10, особено ако не са почистени каналите на болтовете в блока.
Колега как става този номер? Освен да е отварян и пренатяган от преден собственик.И аз преди години смених един блок спукан между болтовете, без да имам логично обеснение как е станало /не беше прегрявана и юркана/.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
biem_w написа:bma написа:А па ние у наше село ги правиме и си карат тея спуканите!
и на кое по точно разчиташ на спукан блок.. (пътувам на дълго,пътувам безопасно)
всичко идва от регистрацията колега

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
bma написа:А па ние у наше село ги правиме и си карат тея спуканите!
Колега, те у ваше село си те са тюнингспешал.При твойта това ти е байпас куапата, при некой модеуи си е сток, затова немаш проблуеми.

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2