Е36 проблем с парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Gallardo

Е36 проблем с парното

Мнение от Merric » 22 Яну 2010, 20:12

значи проблемът е следния - както си духаше парното и извендъш спря, после като погледнах и беше се стопил един бушон смених го това беше на обяд и сега пак стопи същият бушон някой знае ли на какво се дължи това !?
BECAUSE WE DON'T CARE HOW THEY DO IT IN JAPAN

младши ентусиаст
Аватар

Re: Е36 проблем с парното

Мнение от Gottlos » 22 Яну 2010, 23:48

Дай ни едно жокерче преди да почнем да гадаем :) Примерно кой бушон е изгорял два пъти.Аз предполагам,че е на вентилатора(номер20 30А).Сложи пак един нов и при отворен преден капак и пуснат вентилатор се ослушай за необичайни шумове.Може от студа и в комбинация от старост мръсотия,електромоторчето да не работи както трябва.Предположение само :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 25 Яну 2010, 22:28

Аз да са възползвам от темата....за мойто си парно.. :)
Та тука в студените дни не бях си палил колата 316и компакт м43б16 95г... 2-3 дена и отиам да я отмразя малко....пали си тя и я осавям да загрей ама парно никакво....стигна си до средата седи си там и пак няма парно....маркучите топли преди и след термостата.... във входящия маркуч за парното топло изходящия студено....тръгвам да напрая едно кръгче да видя ко ще стани и след 2-3 друсания няма и първия завоя почва да духа топло....не съм имал проблем с парното и сега /вече нямам/ ама ми интересно ко му беше станало...някакви идеи? :) ААааа антифриз си има всичко... :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: САМО БМВ
Мечтае да кара: САМО БМВ
Детайли за колата: Е36 318 is coupe надпис 328 ;)

Мнение от hapolini » 26 Яну 2010, 23:09

сигурно окъсява нейде по веригата.Мойто парно си духа добре само като го сложа да духа към мен и е хладно.Иначе към стъклата и към краката прави жега.незнам ко става!

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Gallardo

Мнение от Merric » 26 Яну 2010, 23:09

първо на колегата да точно бушон номер 20 гори за амнайсти път и абсолютно никакви странни шумове няма...!?
А колега да ти кажа има според мен два варианта с твойто парно :
1: било ти е забразнало радиаторчето на парното
2: имало е въздух в системата и като си трагнал да караш е излязъл
аз така мисля
BECAUSE WE DON'T CARE HOW THEY DO IT IN JAPAN

Потребител
Аватар

Мнение от hapolini » 26 Яну 2010, 23:44

ами всеки път е така и си духа хладно на тва положение.скоро ще го ревизирам :bang: всичко по реда си! :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 26 Яну 2010, 23:52

И в този ред на мисли.....
каква е причината примерно сутрин да ми загрей по бържи колата, а вечерта нормално.... :) /като при двата случая си стига до средата стрелката на температурата/,но за различно време.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 28 Яну 2010, 12:02

Merric написа:първо на колегата да точно бушон номер 20 гори за амнайсти път и абсолютно никакви странни шумове няма...!?
А колега да ти кажа има според мен два варианта с твойто парно :
1: било ти е забразнало радиаторчето на парното
2: имало е въздух в системата и като си трагнал да караш е излязъл
аз така мисля

1: Колегата уточни, че колата е заредена с антифриз. Този вариант отпада.
2: :shock: :mhihi: :shock: :mhihi: а хората си играят на ръка да обезвъздушават...

По-скоро има вариант да е се е запушило радиаторчето на парното ;) но пак не се получава отговор, защо гори бушона.

lubchitu написа:Аз да са възползвам от темата....за мойто си парно.. :)
Та тука в студените дни не бях си палил колата 316и компакт м43б16 95г... 2-3 дена и отиам да я отмразя малко....пали си тя и я осавям да загрей ама парно никакво....стигна си до средата седи си там и пак няма парно....маркучите топли преди и след термостата.... във входящия маркуч за парното топло изходящия студено....тръгвам да напрая едно кръгче да видя ко ще стани и след 2-3 друсания няма и първия завоя почва да духа топло....не съм имал проблем с парното и сега /вече нямам/ ама ми интересно ко му беше станало...някакви идеи? :) ААааа антифриз си има всичко... :)

Абсолютно същата история е и при мен и при двете коли... просто клапата на парното е заскрежила и замръзнала и като друсне се отваря :mhihi:

Gottlos написа:Дай ни едно жокерче преди да почнем да гадаем :) Примерно кой бушон е изгорял два пъти.Аз предполагам,че е на вентилатора(номер20 30А).Сложи пак един нов и при отворен преден капак и пуснат вентилатор се ослушай за необичайни шумове.Може от студа и в комбинация от старост мръсотия,електромоторчето да не работи както трябва.Предположение само :dunno:

Има доста верни неща тук, да не кажа и всичко ! Ако неможеш да отстраниш проблема без разглабяне, по-добре е да ревизираш системата на парното. Погледни могорчето, няма да е лошо радиаторчето на парното да се почисти. Доста части могат да се посмажат малко и прочее...

hapolini написа:ами всеки път е така и си духа хладно на тва положение.скоро ще го ревизирам :bang: всичко по реда си! :roll:

Филтъра на купето как ти е ? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 30 Яну 2010, 13:58

В лицето не духа топло, само студено. Вижте си цветовете по врътките, да не разбутвате излишно.
???!!!

Потребител
Аватар

Мнение от hapolini » 03 Фев 2010, 0:45

правилно за цветовете.значи на мойте врътки около иконката показва само синьо,така че би трябвало да е нормално да духа хладно дори при 92(стрелката винаги седи леко влево) градуса :dunno:

Назад към E36