Турбо 525д-530д профилактика - клапан как,къде ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Турбо 525д-530д профилактика - клапан как,къде ?
Колата ми е на 220 0000км. и върви и работи нормално , някой казва- не пипай щом е така -но трябва подръжка и профилактика за да не береш голями ядове после
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
Re: Турбо 525д-530д профилактика - клапан как,къде ?
интересно ,обяснете какво се обслужва на турбото и колко пари струва горе-долу? аз освен един филтър картерни газове друго не съм сменял ...а тук разни клапани чувам ...
на диагностика добре надува
на диагностика добре надува

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Щом всичко ти е наред, не ти мазни по тръбите (тече масло направо казано), нямаш промяна в динамиката във всички обороти, не пипай нищо по самата турбината. Гледай да не караш само градско заради спичане на геометрията и катализаторите, издухвай я и на дълъг път. Прегледай си маркучетата на вакума, хубаво е да се подменят особенно тия в парцалената оплетка (100% са изпечени и може да имаш малък пропуск някъде както се оказа при мен), но това си е пипкава работа особенно под колектора където е разклонителя за вакума- пластмасов разклонител който лесно се чупи... хубаво е да се види филтърчето на вакумния клапан да не е запушено, най- добре нов клапан, ама и там ще хвръкнат стотина лв.... може да предобиеш представа от тук независимо, че е Е46 http://www.bmwland.co.uk/talker/viewtop ... sc&start=0
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
LUCIFER'S написа:Щом всичко ти е наред, не ти мазни по тръбите (тече масло направо казано), нямаш промяна в динамиката във всички обороти, не пипай нищо по самата турбината. Гледай да не караш само градско заради спичане на геометрията и катализаторите, издухвай я и на дълъг път. Прегледай си маркучетата на вакума, хубаво е да се подменят особенно тия в парцалената оплетка (100% са изпечени и може да имаш малък пропуск някъде както се оказа при мен), но това си е пипкава работа особенно под колектора където е разклонителя за вакума- пластмасов разклонител който лесно се чупи... хубаво е да се види филтърчето на вакумния клапан да не е запушено, най- добре нов клапан, ама и там ще хвръкнат стотина лв.... може да предобиеш представа от тук независимо, че е Е46 http://www.bmwland.co.uk/talker/viewtop ... sc&start=0
Kъде се намира това филтърче и този клапан и лесно ли се сменяват ?
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
на една планка до турбината се намира хванат е с 2 гайки 10, за да стигнеш до него трябва да свалиш тръбата на филър въздух после турбо маркуча от алуминиевата тръба измъкваш и под него ще видиш клапана за турбото. Пак казвам, шом работи добре, не пипай. Абе човеко ти да не питаш за филтър картерни газове, защо т
и е да бърникаш по турбината

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
5 мнения
• Страница 1 от 1