Скъса ми се ремък, помагайте!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Скъса ми се ремък, помагайте!
струва ми се, че от негоден антифриз вече ти е замръзнала и водната помпа... за това е скъсала ремъка или е бил много натегнат. обезателно си провери антифриза, до колко градуса е... завърти шайбата на В помпа на ръка, ако не се върти се моли да е затъкнала самата перка и да не е от замръзване, защото има опасност с главата, блока, радиатора... всичко
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
latrel написа:... сега забелязах също че стойката на един оптегач или каквото там се нарича, този който е най-отгоре точно зад перката на радиатора се е отупил от основата и май ще се налага заварка ....
Точно там не се занимавай със заварки защото може да си спретнеш проблем за много повече пари ....
сега проверих антифриза ВСИЧКО Е ЛЕД!!!
ако не се пали колата или утре е залея с вряла вода не мога ли да я спася по някакъв начин. Не искам от проявената немърливост относно антифриза да пукам глави и да ми идват повече бели на главата
ако не се пали колата или утре е залея с вряла вода не мога ли да я спася по някакъв начин. Не искам от проявената немърливост относно антифриза да пукам глави и да ми идват повече бели на главата
Първо купи точния ремък, смени обтегача и се увери, че всичко е правилно монтирано.
Ако ще поливаш с топла вода ще ти трябва доста, защото трябва да стоплиш целия блок и радиатора. Ако топлиш само блока когато отвори термостата можеш да спукаш радиатора.
Опитвай се да въртиш на стартер САМО ако си сигурен, че всичко е размразено
След като запалиш огледай навсякъде за течове !!! Гледай и уреда с температурата, защото ако водната помпа ти е оригиналната с пластмасовата турбина със сигурност си я откъснал от оста (аз бих ти препоръчал предварително да я провериш)
Ако запалиш и всичко е наред (което ти пожелавам) смени веднага антифриза и карай колата докато изсъхне хубаво всичко което си поливал. Не е лошо поне една вечер след това да я оставиш в гараж (ако не на топло поне не на виелицата отвън) докато се оттече всичко
Успех
Ако ще поливаш с топла вода ще ти трябва доста, защото трябва да стоплиш целия блок и радиатора. Ако топлиш само блока когато отвори термостата можеш да спукаш радиатора.
Опитвай се да въртиш на стартер САМО ако си сигурен, че всичко е размразено
След като запалиш огледай навсякъде за течове !!! Гледай и уреда с температурата, защото ако водната помпа ти е оригиналната с пластмасовата турбина със сигурност си я откъснал от оста (аз бих ти препоръчал предварително да я провериш)
Ако запалиш и всичко е наред (което ти пожелавам) смени веднага антифриза и карай колата докато изсъхне хубаво всичко което си поливал. Не е лошо поне една вечер след това да я оставиш в гараж (ако не на топло поне не на виелицата отвън) докато се оттече всичко
Успех

ами помпата е сменяна преди 2 месеца с метална турбинка е отпред.
обаче ме притеснява,че тази вечер ако е още по студено може да се спука радиатор глава или нешо от сорта.
Утре дано да е по-меко времето... ще взема ремъка само тази ролка или оптегач незнам точно какво е незнам откъде ще я намеря, но дори да предположим че намеря ще опитам с маркуч и топла вода или пароструйка да поразмразя малко колкото да сменя антифриза.
обаче ме притеснява,че тази вечер ако е още по студено може да се спука радиатор глава или нешо от сорта.
Утре дано да е по-меко времето... ще взема ремъка само тази ролка или оптегач незнам точно какво е незнам откъде ще я намеря, но дори да предположим че намеря ще опитам с маркуч и топла вода или пароструйка да поразмразя малко колкото да сменя антифриза.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Спасението ти е само в топло помещение... да предотвратиш евентуално пукане... освен ако не е станало вече... дано се разминеш само с водна помпа. Не си играй нито с гореща вода нито с нищо... не може да се размръзи, радиатора може, но двигателя не...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти колега, механизма - оптегач го има само оригинал, задължително нов! Но намери начин и прибери на топло колата не може да не намериш накъде място. Най добре в
сервиз в който да я приберете и утре да се види за какво става въпрос. Може да излязат и доста други неща за съжаление.Ако имаш възможност най малкото смени си всички ролки и също амортисьора който поема вибрациите на ремъка.Намери уред и замери течноста на колко градуса е моге просто да се спасиш ако само е на желе антифриза. Но в недей прави теппературни разлики с горешта вода...
Успех
сервиз в който да я приберете и утре да се види за какво става въпрос. Може да излязат и доста други неща за съжаление.Ако имаш възможност най малкото смени си всички ролки и също амортисьора който поема вибрациите на ремъка.Намери уред и замери течноста на колко градуса е моге просто да се спасиш ако само е на желе антифриза. Но в недей прави теппературни разлики с горешта вода...
Успех
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Колега оптегача си го купи нов не се занимаваи да го заваряваш не е толкова скъп по спомен от АУТО+ беше към 60-70лв а ремъка го търси под този номер 5PK1815 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
колата на въже и в някои топъл гараж - след ден, два върви да видиш какво ще е за смяна
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
spacepl написа:колата на въже и в някои топъл гараж - след ден, два върви да видиш какво ще е за смяна
Май не е много препоръчително на въже, защото в момента ще е без серво...
Колега, има два размера този ремък, според това с какъв алтернатор си - поне на мен това ми обясниха в официалния сервиз когато исках да си купя. Та съвета ми е най-добре с вин-а на колата и модела на алтернатора да търсиш - ако ще обикаляш сервизи и магазини. Би трябвало в realoem.com с вин-а да можеш да видиш номенклатурния номер на ремъка.
Относно отчупената част - директно с нова я смени, както са те посъветвали колегите. За да се смени се сваля перката с високосъединителя, защото пречи за демонтажа. Принципно не е сложна процедурата, но най-добре е да установиш причината за да не береш ядове по-натам.
Успех!
Последна промяна ben_g на 23 Яну 2010, 16:40, променена общо 1 път
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
....и какво общо има ремъка със стартера..., да не бъркаш с динамото ?
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
nightdriver написа:....и какво общо има ремъка със стартера..., да не бъркаш с динамото ?
Моя грешка колега - благодаря за корекцията. Имах предвид алтернатора...

Колеги размразяването върви по план!Махнах леда от всички маркучи, разширителния съд, радиатора и част от двигателя. Казвам част понеже незнам какво става вътре.
През колата минаха 400л вода 60 градуса както ме посъветва Любака на който имам пълно доверие.Поръчал съм си тази счупена част, която във вторник ще е при мен.Въпроса ми към Вас е къде е скапаната пробка на радиатора за да мога да го източа и да изкарам цялата течност от него и да налея нова. Наврях се под колата гледах навсякъде и пипах , но нищо не намерих.Ако може да ми кажете къде е тази пробка и има ли пробка на двигателя от която да източа водата която е вътре.
През колата минаха 400л вода 60 градуса както ме посъветва Любака на който имам пълно доверие.Поръчал съм си тази счупена част, която във вторник ще е при мен.Въпроса ми към Вас е къде е скапаната пробка на радиатора за да мога да го източа и да изкарам цялата течност от него и да налея нова. Наврях се под колата гледах навсякъде и пипах , но нищо не намерих.Ако може да ми кажете къде е тази пробка и има ли пробка на двигателя от която да източа водата която е вътре.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
пробкта е там където е разширителния съд, под него, в най-долната част на радиатора. Трябва да се натикаш под колата и да махнеш кората за да развъртиш.
Последна промяна spacepl на 23 Яну 2010, 18:40, променена общо 1 път
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Кво като е без серво, пак се върти волана. Тва че на място без серво не можеш да го врътнеш не означава че и в движение не става
ПС: все коли със серво ли сте карали

ПС: все коли със серво ли сте карали

48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4