Водна помпа 525д въпрос
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
Водна помпа 525д въпрос
Въпросът ми е дали водната помпа на 525д е с метална перка или пластмасова? Отстранен ли е този проблем и най-накрая инженерите от БМВ са започнали поставянето на водна помпа с метална перка при феислифта на е39 ...
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
Re: Водна помпа 525д въпрос
Колега аз имам 525тдс 96г е39. като го вземах и на 2-ия месец смених и много се учудих как може швабите да сложат пластмасова перка. Но за 120-130лв си сложих с метална и нямам проблеми, то май резервни с пластмасова не се продават.

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
колега на М57 колкото съм виждал а тва са 5-6 коли всички помпи бяха с метални
- don_mimo
- ентусиаст
-
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
525 д оригиналната водна помпа е с пласмасово витло
когато сменяме в нашия сервиз слагаме с метална лята торбинка

когато сменяме в нашия сервиз слагаме с метална лята торбинка

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
don_mimo написа:Въпросът ми е дали водната помпа на 525д е с метална перка или пластмасова? Отстранен ли е този проблем и най-накрая инженерите от БМВ са започнали поставянето на водна помпа с метална перка при феислифта на е39 ...
Ако си сменяш водната помпа задължително със пластмасова турбинка я смени тя пластмовата е по-здрава от металната, ако ти се скъса главата на някой от пластмасовите болтове за източване на радиатора от долу то в никакъв случай не го сменяй с бронзов, АГР клапана НЕ трябва да се изолира щото пука главата, а ако вратите ти пукат в движение е абсолютно забранено да им навиеш 2 ролки изорирблант на лока ,те трябва да си пукат така. Ако имаш проблеми с рейката то ти си виновен ,че завиваш прекалено много и с дланта на едната ръка. Ако предпазния ти колан ти жули по врата ,жилото НЕ трябва да се откача за да падне колана долу.Ако фаровете ти почнат да светят 2 метра пред колата ,то проблема не е в пластмасовите държачи вътре във фара и не ги сменяй с метални, вредно е. Това ,че на всеки 2-ро ТДС-че умната му дюза протича е чиста случайност. Водата във вратите ли?! Тя също е там със предназначение предвидено от БМВ инженерите. Ветилатора на климатика прави каквото си поиска защото така е направен. Инженерите на БМВ не могат да грешат. Вътре в БМВ-то няма нищо случайно освен теб. Воубще БМВ е НАЙ-НАЙ.....
Добре дошъл във форума !!!
- don_mimo
- ентусиаст
-
...[/quote]bera написа:don_mimo написа:Въпросът ми е дали водната помпа на 525д е с метална перка или пластмасова? Отстранен ли е този проблем и най-накрая инженерите от БМВ са започнали поставянето на водна помпа с метална перка при феислифта на е39 ...

Пък аз у форума съм дошъл преди 3г и нещо .... ама мерси все пак

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
don_mimo написа:пък аз у форума съм дошъл преди 3г и нещо .... ама мерси все пак
Ок, значи ги знаеш тея работи. Да не се хабя.
- don_mimo
- ентусиаст
-
цялата идея на темата беше дали инженерите от БМВ са отстранили този дефект с пластмасовата перка на водната помпа при фейслифтовия модел,като е фейслифт значи са отстранявали разни бъгове 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
don_mimo написа:цялата идея на темата беше дали инженерите от БМВ са отстранили този дефект с пластмасовата перка на водната помпа при фейслифтовия модел,като е фейслифт значи са отстранявали разни бъгове
Бьди далеч от тая мисьл че пластмасовата перка е дефект.Тези витла са по хубави защото са с по голям дебит.Друг е вьпроса че имат определен ресурс,обикновенно тои е около 10 год.Не казвам че са по-добри,но това не е дефект
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
водната помпа е консуматив и се сменя не когато сгъне.. ама никой тука не го прави
Барай шишарката Минкеее ....
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Това, че помпите са с пластмасови витла не е дефект. Това че, сдават багажа не е защото са некачествени, а за това, че не си знаят километрите и годините. Когато си купувах колата първата ми работа беше да сменя водна помпа термостат и виско, от ТДСа ми е останал навика още
та сега и на М52. Ако чакаме да изтропа помпата тотално не с метална ами с титаниева перка да е пак ни е в ****
. 

- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
13 мнения
• Страница 1 от 1