Скъса ми се ремък, помагайте!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Скъса ми се ремък, помагайте!
Здравейте,
преди малко излизам отвън да запаля колата за да загрее малко преди да излезна и какво става...
Въртя ключа-всичко премигва все едно няма акумулатор и се мъчи едвам едвам да завърти.Спирам и въртя втори път. Пак същото , но този път завъртя 1 2 пъти и тогава изведнъж все едно гръмна нещо под капака и през всички отвори на парното излезна черен дим.Помислих, че стартера е изгърмял.Като отворих капака излезна гъст дим като се махна викам чакай да пробвам пак понеже нищо не личеше да е изгоряло и като запалих си тръгна като по вода ... отивам да видя какво става под капака и гледам ремака/незнам как се нарича има канали по него и е единствения който се вижда отпред/ скъсан. Кажете мога ли да го сменя сам и какъв ремък трябва да търся да се купи, искам да го сменя сам понеже питах баща ми и той каза,че не мога да карам колата в това състояние до сервиз.
преди малко излизам отвън да запаля колата за да загрее малко преди да излезна и какво става...
Въртя ключа-всичко премигва все едно няма акумулатор и се мъчи едвам едвам да завърти.Спирам и въртя втори път. Пак същото , но този път завъртя 1 2 пъти и тогава изведнъж все едно гръмна нещо под капака и през всички отвори на парното излезна черен дим.Помислих, че стартера е изгърмял.Като отворих капака излезна гъст дим като се махна викам чакай да пробвам пак понеже нищо не личеше да е изгоряло и като запалих си тръгна като по вода ... отивам да видя какво става под капака и гледам ремака/незнам как се нарича има канали по него и е единствения който се вижда отпред/ скъсан. Кажете мога ли да го сменя сам и какъв ремък трябва да търся да се купи, искам да го сменя сам понеже питах баща ми и той каза,че не мога да карам колата в това състояние до сервиз.
Последна промяна latrel на 22 Яну 2010, 17:05, променена общо 1 път
Re: Скъса ми се ремък, помагайте!
Ако не е много стар ремъка може да му видиш номера и по него да си вземеш от магазина.
Не съм запознат много с двигателите на BMW
...може поне да кажеш какво задвижва въпросния ремък 
Не съм запознат много с двигателите на BMW

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Колега преди всичко си провери антифриза на колко градуса замръзва , че това ми прилича на замръзнала водна помпа
. Без ремъка недей се движи защото ще я прегрееш за нула време 

възможно ли е този пушек,който описвам да е знак за изгоряла водна помпа?
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
За пушека не съм сигурен , очаквай включване от други колеги които са по в час 

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Колега, какви са тия гърмежи и пушеци?
Помпата ти не може да изгори, тя не е електрическа.

Помпата ти не може да изгори, тя не е електрическа.
- Yourdeath
- Потребител
-
- Кара: E36 325TD
Моята водна помпа се прецака преди 2 дни, но пушек нямаше. Та май не е от там дима .... но не сам напълно сигурен 

ами сега като се замисля ударът който съм чул най-вероятно е от това че ремъка е ударил капака
проблема е дошъл от антифриза, но по-големият проблем ми е как ад си сложа ремъка сега забелязах също че стойката на един оптегач или каквото там се нарича, този който е най-отгоре точно зад перката на радиатора се е отупил от основата и май ще се налага заварка

проблема е дошъл от антифриза, но по-големият проблем ми е как ад си сложа ремъка сега забелязах също че стойката на един оптегач или каквото там се нарича, този който е най-отгоре точно зад перката на радиатора се е отупил от основата и май ще се налага заварка

latrel написа:ами сега като се замисля ударът който съм чул най-вероятно е от това че ремъка е ударил капака
ако антифриза е позамръзнал лекичко,не си можал да завъртиш затова.....ремъка е превъртял по шайбата и понеже е бил стар,се е позапалил/скъсал........оттам се е ударил в капака...чулси шум,след малко идва и пушека....вдигаш капака..и натам е както го казваш..........
Хорейшио пасти да яде пред мене

Земай ремък нов,виж ролките и сменяй...и както каза колегата провери темпер на замръзване на натифриза

качих снимка да се види кое точно се е отчупило
какъв ремък трябва да си търся
какъв ремък трябва да си търся
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Ама май не е така както казваш, ако ти се е подпалил ремъка бая си повъртял на стартер, а не 1-2 оборота? 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Yourdeath написа:Моята водна помпа се прецака преди 2 дни, но пушек нямаше. Та май не е от там дима .... но не сам напълно сигурен
колега как разбра че ти се е прецакала водната помпа
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
http://www.realoem.com/bmw/select.do От тук ще си намериш номера на рамъка и оптегача.По номерата ще си ги купиш.Обаче ако не си сменял до сега,моят съвет е да неопитваш сам.Качи колата на репатрак и в сервиз.Най-малко ще видят дали не си поломил водната помпа и дали ролките са в час.Защото ако пропуснеш нещо дребно да не се налага после да правиш целия двигател.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
DAEL написа:Ама май не е така както казваш, ако ти се е подпалил ремъка бая си повъртял на стартер, а не 1-2 оборота?
е аз за тва съм написал,че може и да се е скъсал.........нали неква интрига требва да има

48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4