Отново проблем с петата врата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Отново проблем с петата врата

Мнение от Christoff » 21 Яну 2010, 13:07

Колеги, имам 2 нови проблема, след стандартното оправяне на кабели, за да работи всичко по петата врата на туринга.

1. Пръскалката не работи. Помпата подава течност и само пръска вътре във вратата, но пръскалката не излиза! Дайте акъл, защото аз доколкото знам пръскалката се включва от налягането на помпичката, а тя работи.

2. Погром с амортисьорите на вратата. Отваряйки, единия изскочи от "ябълката" на купето. Няколко пъти го нагласях, докато не се изкриви и сега го махнах, съответно вратата е само с 1 и е адски неудобно - винаги трябва да се придържа. Амортисьор ще си купя, и обява съм пуснал, но дори и с нов/2ра ръка, "ябълката" пак остава захабена и пак може амортисьора да изхвръкне.

Благодаря на отзовалите се.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Отново проблем с петата врата

Мнение от Stanchev » 21 Яну 2010, 14:02

през амортисьора се мушка една тънка закривена тел като скоба, явно при тебе е липсвало.
мисля, че имам ябълка, ако я намеря ще ти я подаря.

пръскалката най-вероятно е заседнала. много внимателно трябва да я подчепиш от 2 срещуположни страни и да я издърпаш нагоре по оста. внимавай, че ако изкривиш остна ще я счупиш! накарай някой да пръска постоянно, докато се опитваш да я извадиш.
ако я изкараш успешно напръскай с течен вазелин примерно, раздвижи я.
има и друг вариант, даже първо пробвай него...:
капачката на пръскалката (кръглата при капака) се развива обратно на часовниковата стрелка. ако успееш да я развиеш напръскай с вд40 около остта и пръскай, има вероятност сама да излезне.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 21 Яну 2010, 22:36

Колега добре прегледай маркучето за течноста което ходи към нея, да не се е прещипало или огънало някъде, при мен поне това беше проблема, явно самото налягане на течноста избутва пръскалката на горе

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 22 Яну 2010, 9:44

Лошото е още едно а именно ,че 1 бр. амортисьор за капака струва 125 лв в БМВ.Аз преди 2 или 3 години си купих 2 нови от Дару Кар ,но явно и там по складовете като са седяли години не работят така ,че да вдигат капака сами а човек трябва да си го вдига , разбира се с минимално усилие ...

Аз с тях смених т.нар. ябълки с нови и не бяха скъпи.Всичко с тези телчици за фиксиране на главата на амортисьора трябва да се купува в комплект,защото заради една телчица струваща 1 лв. се рискува амортисьора да изкочи при затоврено положение на капака и тогава да знаеш ,че ще го изхвърлиш след силно напъване на капака нагоре за да изкривиш достатъчно стеблото до възможност да го изкараш от нишата - това е един кошмар , повярвай ми :!: :help:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 22 Яну 2010, 13:31

Пенчев, точно така се получи и при мен - няколко пъти амортисьора изскачаше на отворена врата, но последния път на затворена. Имах чувството, че ще изкъртя вратата от пантите, докато отворя - голямо напъване беше и амортисьора излезе почти на възел.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Назад към E34