странен проблем с abs
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
странен проблем с abs
Здравейте колеги нуждая се от малко мнения
Проблема е следния.Паля колата лампата на абс примигва и гасне дотук добре но като потегля и вдигна около 30 километра и лампата светка.Ходих на диагностика и "майстора" ми каза че нямало проблеми и никакви кодирани грешки имало само една която не била кодирана но проблем не трябвало да има.
Та въпроса ми е.Имал ли е някой такъв или сходен проблем?
Проблема е следния.Паля колата лампата на абс примигва и гасне дотук добре но като потегля и вдигна около 30 километра и лампата светка.Ходих на диагностика и "майстора" ми каза че нямало проблеми и никакви кодирани грешки имало само една която не била кодирана но проблем не трябвало да има.
Та въпроса ми е.Имал ли е някой такъв или сходен проблем?
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Re: странен проблем с abs
Какви грешки вади , това че тои не може да ги прочете и да ги разбере не означава че са кодирани . Има ли думата Соленоид в грешката?

- bobreti
- младши ентусиаст
-
LuBo1 написа:Какви грешки вади , това че тои не може да ги прочете и да ги разбере не означава че са кодирани . Има ли думата Соленоид в грешката?
не пише само некодирана грешка

Колега, аз имам същия проблем, при палене ми примигва и като тръгна ми светка..понякога не веднага след определени километри и най-често в завой
ще ходя на диагностика но незнам кога че съм бедно студентче
и това е откакто ходих да ми сменят гумите и един тъпанар изпусна колата без задно дясно колело...нищо не се счупи но възможно ли е да е отишъл датчика на това колело??? 

- bobreti
- младши ентусиаст
-
Savy написа:Колега, аз имам същия проблем, при палене ми примигва и като тръгна ми светка..понякога не веднага след определени километри и най-често в завойще ходя на диагностика но незнам кога че съм бедно студентче
и това е откакто ходих да ми сменят гумите и един тъпанар изпусна колата без задно дясно колело...нищо не се счупи но възможно ли е да е отишъл датчика на това колело???

Колега, ще трябва да отидеш пак на диагностика, но някъде където работят с уред за БМВ, не с най-евтиния универсален... Иначе, може да си провериш датчиците, да ги почистиш, да им видиш кабелите.
Най-често съм срещал тези проблеми - замърсяване на датчик (вътре кви ли не неща съм виждал, паяжини, мизерии), късане на кабел, много често този който замасява датчика.
Най-често съм срещал тези проблеми - замърсяване на датчик (вътре кви ли не неща съм виждал, паяжини, мизерии), късане на кабел, много често този който замасява датчика.
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Колеги, ако има реално проблем с абс-а се трябва да си го усетил? Някакви промени да си забелязал ? Ако е така направо гледаш датчиците, кабелите и компа на абс-а. А ако ти е само грешка на таблото /демек някой от модулите/ отиваш, както казаха колегите, при някой в час с диагностиката 

- bobreti
- младши ентусиаст
-
ba1_hu1 написа:Колеги, ако има реално проблем с абс-а се трябва да си го усетил? Някакви промени да си забелязал ? Ако е така направо гледаш датчиците, кабелите и компа на абс-а. А ако ти е само грешка на таблото /демек някой от модулите/ отиваш, както казаха колегите, при някой в час с диагностиката
така купих колата със светеща лампа и реших че е време да се оправи
- jivko86
- Потребител
-
- Кара: 330xd
някой датчик не ти работи колега. значи палиш колата вдигаш я на крик или на подемник в сервиз и почваш да въртиш едно по едно колелат на което светне значи там е проблема.може да нее прецакан някоя букса може да е.
успех.
успех.
jivko86 написа:някой датчик не ти работи колега. значи палиш колата вдигаш я на крик или на подемник в сервиз и почваш да въртиш едно по едно колелат на което светне значи там е проблема.може да нее прецакан някоя букса може да е.
успех.
Не става така, ако ставаше нямаше да има диагностика за АБС, по този начин няма да отчете сигнал от другите колелета и ще даде гршка на тях , а не на това което въртиш, ако нямаш диагностика начина е с мултицет
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
При мен при палене премигва ,но не светва.Преди време когато разкачах акомулатора и седеше около 1 ден без акомулатор и нe беше палена като я запалих светна абс-а но след следващото палене изгасна.Може да и нещо от влагата да се ебават датчиците
Последна промяна Smoocki на 22 Яну 2010, 9:47, променена общо 1 път

Провери кабелите за нарушена изолация и буксите
Ако не ти се занимава в този студ да се завираш под калниците направи диагностика ...
Ако не ти се занимава в този студ да се завираш под калниците направи диагностика ...
- bobreti
- младши ентусиаст
-
момчета днес сутринта като тръгнах на работа минах през една локва бая голяма с 40-50км и колата се оправи незнам как стана 

хахахах Доста странно сигурен ли си? Аз ходих на диагностика и ми казаха че не работел заден ляв датчик...
все пак ще опитам с откачането на акомулатора за 4ас два както каза Smoocki и ще видя, дано нещо от влагата да е.... Ако случайно нещо кабела не дава добре връзка с датчика пак ли ще излезне чрез диагностика че датчика си е заминал?

- vene5
- Потребител
-
- Кара: Е91
- Мечтае да кара: М5
и аз имах подобен проблем докато не светна постоянно лампата на таблото. След диагностиката се оказа че е блокирал преден ляв всмукателен клапан. За ремонта поискаха 180 лв. ако стане 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2