Някой да е ъпгрейдвал рефлекторен фар с ксенон за ( Е90)

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Re: Някой да е ъпгрейдвал рефлекторен фар с ксенон за ( Е90)

Мнение от OxoBoxo » 13 Яну 2010, 12:58

Супер е станало, може ли още инфо да дадеш, от къде ги взе(ксенона) и кой е майстора дето ги е поставил. Аз искам 4300К цвят има ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d
Детайли за колата: E30 convertible

Мнение от armen » 14 Яну 2010, 14:24

:D Браво на колегата с Е60 нека само да ни обясни тези лупи стават ли за Е90 и някакъв телефон евентуално за да си поръчаме и ние (то се е видяло че ще се дават пари поне да има ефект така и така ще ни бият в къщи :lol: :lol: :lol: :mhihi: :mhihi: )....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от OxoBoxo » 14 Яну 2010, 14:56

да си поръчаме и ние (то се е видяло ...... ще ни бият в къщи :lol: :lol: :lol: :mhihi: :mhihi: )....[/quote]
:yes: :bang: лошото е че майстора е от Ст.Загора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 14 Яну 2010, 17:15

Имам 2 фара чисто нови с лупи и рингове за за Е90. Донесъл съм ги лично от Щатите. Ако имаш интерес ще ти пратя снимки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 14 Яну 2010, 18:10

OxoBoxo написа:Супер е станало, може ли още инфо да дадеш, от къде ги взе(ксенона) и кой е майстора дето ги е поставил. Аз искам 4300К цвят има ли?

Взети са от ибей(по-горе споменах),трябва да се следи за обяви,изработката е :yes: ако не отвориш капака да се види баластите няма как да разбереш,ксенона е обикновен-баласти,залъгалки за компа и крушки каквито ти е кеф,а майстора е от Ст.Загора но не мога да му намеря координатите в момента но ще звънна на мой приятел там и ще ги дам.Нито един път не ми е дало грешка на компа!Кантар-ОК,ел.регулиране-ОК.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от iggybt » 16 Яну 2010, 23:26

монтирал съм китайски ксенон 35W 6000K на е90, става перфекто, обаче борда показва че има изгоряла крушка.Продават се едни устроитва дето лъжат борда, пробwах и с такива, обаче не става, продължава да си показва грешката.Казаха ми че може да стане с 55W или пък, лично съм питал за Luxima, има Luxima Premium серия.Човека в магазина дето продават Luxima каза че няма да дава грешка http://luxima.bg/index.php/XENON-PREMIUM-KIT.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от OxoBoxo » 21 Яну 2010, 17:11

Само 2 -ма човека ли са правили ъпгрейд? Някой друг с майстор да го е правил в София да сподели

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 25 Яну 2010, 13:10

galant написа:
OxoBoxo написа:Супер е станало, може ли още инфо да дадеш, от къде ги взе(ксенона) и кой е майстора дето ги е поставил. Аз искам 4300К цвят има ли?

Взети са от ибей(по-горе споменах),трябва да се следи за обяви,изработката е :yes: ако не отвориш капака да се види баластите няма как да разбереш,ксенона е обикновен-баласти,залъгалки за компа и крушки каквито ти е кеф,а майстора е от Ст.Загора но не мога да му намеря координатите в момента но ще звънна на мой приятел там и ще ги дам.Нито един път не ми е дало грешка на компа!Кантар-ОК,ел.регулиране-ОК.

илиян да се казва случайно :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от OxoBoxo » 25 Яну 2010, 16:02

няма ли кой да препоръча майстор за тази интервенция в София?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armen » 14 Фев 2010, 16:14

Здрвейте колеги за да не отварям нова тема искам малко помощ от някой който е монтирал ксенон на Е90,Е60 и др. та занчи имам оригинални фарове с би-ксенон ZKW за Е90 без трафове ,пробвах с китайски ксенон система 35w да заработят но след първоначалното палене борд ком. ги гаси и изписва че е изгоряла крушката,сложих ме тъй наречените залагалки след това пак същата работа с гасенето и крушката след тази процедура пробвахме с реленца смених и трфовете с 55w но к.... а и със съпротивление имах проба но също ядец. Вързани са по схема и всичко друго си работи!!!! А само ксенона не :mrgreen: :mhihi: за препрограмиране съм слушал но ако може някой да сподели от опит нека пише защо не се получава а пробвах и друго нестандартно сложих H7 ОБИКНОВЕНА КРУШКА И ЗАРАБОТИ НО..
лупата на фара нагрява доста стъклото и мисля че ще го прецака понеже е за ксенон а той загрява минимално та чакам предложения и расъждения.....А и незнам дали като се програмира модула за фаровете дали проблема ще се реши ........ :yes: :yes: :yes:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Фев 2010, 21:14

Трябва ти нов светлинен модул... който е за хенон... тоя за рефлекторните фарове няма да стане... светлинен модул нов е 500лв...

Всъщност я обясни каква е била колата ти оригинално и какво си направил... щото нещо не се връзват нещата както ги обясняваш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armen » 15 Фев 2010, 12:45

:yes: :yes: :shock: Здравейте колеги забравил съм да уточня заначи колата е Е91 06г с автоматични фарове но рефлекторни .
Днес говорих с човек от ДаруКар който ми обясни общо взето същите неща които знам и за него бе непонятно защо не свети при условие че той самият е слагал ксенон на същият модел и е заработил(на рефлекторен фар обаче) значи на оригиналните букси на колата има 5бр. кабели а на самите фарове без значение какви са те са 12бр. след като ги вързахме по схема точна и изпробвана от други колеги всичко си работи :мигач ,рингове,дълги ,функцията изпрати ме до вкъщи и само късият фар гасне след 10ск. и дава изгоряла крушка,фаровете които се опитваме да сложим са би-ксенон не адаптив. А и питах за програмиране и ми каза няма такова нещо,единствено ми каза за лайт модула но ако слагам оригинални трафове ане китайски ,мина ми през акъла да пробвам с друга фирма за ксенони но не знам каде точно е проблема ,колега сподели за Е60 че е светнал веднага с китайски ксенон и единсвено е дало изгоряла крушка :dunno: :dunno: :dunno: И няма никаква логика при условие все едно му слагам ксенон на оригинален фар и то не свети ......
Последна промяна armen на 16 Фев 2010, 23:22, променена общо 1 път
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 15 Фев 2010, 12:50

Чакай сега... ти пишеш, че колата оригинално е с рефлекторни фарове... после пишеш, че се опитваш да сложиш (оригинални) фарове bi-xenon... после пишеш, че се опитваш само да сложиш хенон на оригиналните фарове... кое от всичкото е вярно?

Щото ако решиш да сложиш оригинални фарове bi-xenon (с очи на геле) 100% ще ти трябва нов светлинен модул... ако слагаш САМО хенон крушки на рефлекторни фарове, тогава би трябвало да стане и без нов модул... само с читава хенон система.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armen » 15 Фев 2010, 12:57

Значи фаровете който се опитваме да слагаме са без оригиналните крушки и бласти а всичко друго си е там ;)Това са други фарове а заводските рефлекторни фарове са на колата ... :winky:
Само да питам колегата Молов може би го познавам и дали не съм го виждал в Фитнеса на Къци в Люлин ..?
Последна промяна armen на 15 Фев 2010, 17:26, променена общо 1 път
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 15 Фев 2010, 17:20

Познаваш го, виждал си го там (явно)... ама аз не се сещам кой си ;)

Иначе - за да светнат фаровете както трябва ще ти трябват баластите и светлинния модул... за да стане кат истинско... ако искаш с външни баласти и "афтърмаркет" хенон система... не съм сигурен, но светлинния модул май и да го смениш няма да стане... само се чудя как изобщо ще "подкараш" очите на геле така... не виждам вариант да се управляват... без съответния светлинен модул.

Иначе ония майстор, дето е слагал хенон на рефлекторните фарове - тва е лесно... има читави хенон системи, които позволяват да е без проблеми. Това обаче, което ти искаш да направиш е много по-различно.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93