странен проблем с abs

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

странен проблем с abs

Мнение от bobreti » 20 Яну 2010, 14:17

Здравейте колеги нуждая се от малко мнения
Проблема е следния.Паля колата лампата на абс примигва и гасне дотук добре но като потегля и вдигна около 30 километра и лампата светка.Ходих на диагностика и "майстора" ми каза че нямало проблеми и никакви кодирани грешки имало само една която не била кодирана но проблем не трябвало да има.

Та въпроса ми е.Имал ли е някой такъв или сходен проблем?

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Re: странен проблем с abs

Мнение от LuBo1 » 20 Яну 2010, 14:33

Какви грешки вади , това че тои не може да ги прочете и да ги разбере не означава че са кодирани . Има ли думата Соленоид в грешката?
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 20 Яну 2010, 14:40

LuBo1 написа:Какви грешки вади , това че тои не може да ги прочете и да ги разбере не означава че са кодирани . Има ли думата Соленоид в грешката?

не пише само некодирана грешка :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 20 Яну 2010, 15:16

Колега, аз имам същия проблем, при палене ми примигва и като тръгна ми светка..понякога не веднага след определени километри и най-често в завой :conf: ще ходя на диагностика но незнам кога че съм бедно студентче :| и това е откакто ходих да ми сменят гумите и един тъпанар изпусна колата без задно дясно колело...нищо не се счупи но възможно ли е да е отишъл датчика на това колело??? :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 20 Яну 2010, 17:02

Savy написа:Колега, аз имам същия проблем, при палене ми примигва и като тръгна ми светка..понякога не веднага след определени километри и най-често в завой :conf: ще ходя на диагностика но незнам кога че съм бедно студентче :| и това е откакто ходих да ми сменят гумите и един тъпанар изпусна колата без задно дясно колело...нищо не се счупи но възможно ли е да е отишъл датчика на това колело??? :banghead:

:dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 20 Яну 2010, 18:29

Колега, ще трябва да отидеш пак на диагностика, но някъде където работят с уред за БМВ, не с най-евтиния универсален... Иначе, може да си провериш датчиците, да ги почистиш, да им видиш кабелите.
Най-често съм срещал тези проблеми - замърсяване на датчик (вътре кви ли не неща съм виждал, паяжини, мизерии), късане на кабел, много често този който замасява датчика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 21 Яну 2010, 6:44

Колеги, ако има реално проблем с абс-а се трябва да си го усетил? Някакви промени да си забелязал ? Ако е така направо гледаш датчиците, кабелите и компа на абс-а. А ако ти е само грешка на таблото /демек някой от модулите/ отиваш, както казаха колегите, при някой в час с диагностиката ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 21 Яну 2010, 11:06

ba1_hu1 написа:Колеги, ако има реално проблем с абс-а се трябва да си го усетил? Някакви промени да си забелязал ? Ако е така направо гледаш датчиците, кабелите и компа на абс-а. А ако ти е само грешка на таблото /демек някой от модулите/ отиваш, както казаха колегите, при някой в час с диагностиката ;)

така купих колата със светеща лампа и реших че е време да се оправи

Потребител
Аватар
Кара: 330xd

Мнение от jivko86 » 21 Яну 2010, 22:54

някой датчик не ти работи колега. значи палиш колата вдигаш я на крик или на подемник в сервиз и почваш да въртиш едно по едно колелат на което светне значи там е проблема.може да нее прецакан някоя букса може да е.
успех.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от cougar316 » 22 Яну 2010, 0:52

jivko86 написа:някой датчик не ти работи колега. значи палиш колата вдигаш я на крик или на подемник в сервиз и почваш да въртиш едно по едно колелат на което светне значи там е проблема.може да нее прецакан някоя букса може да е.
успех.

Не става така, ако ставаше нямаше да има диагностика за АБС, по този начин няма да отчете сигнал от другите колелета и ще даде гршка на тях , а не на това което въртиш, ако нямаш диагностика начина е с мултицет

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 22 Яну 2010, 9:04

При мен при палене премигва ,но не светва.Преди време когато разкачах акомулатора и седеше около 1 ден без акомулатор и нe беше палена като я запалих светна абс-а но след следващото палене изгасна.Може да и нещо от влагата да се ебават датчиците
Последна промяна Smoocki на 22 Яну 2010, 9:47, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Яну 2010, 9:16

Провери кабелите за нарушена изолация и буксите
Ако не ти се занимава в този студ да се завираш под калниците направи диагностика ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 22 Яну 2010, 15:35

момчета днес сутринта като тръгнах на работа минах през една локва бая голяма с 40-50км и колата се оправи незнам как стана :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 23 Яну 2010, 1:08

хахахах Доста странно сигурен ли си? Аз ходих на диагностика и ми казаха че не работел заден ляв датчик... :confused: все пак ще опитам с откачането на акомулатора за 4ас два както каза Smoocki и ще видя, дано нещо от влагата да е.... Ако случайно нещо кабела не дава добре връзка с датчика пак ли ще излезне чрез диагностика че датчика си е заминал?

Потребител
Аватар
Кара: Е91
Мечтае да кара: М5

Мнение от vene5 » 23 Яну 2010, 11:19

и аз имах подобен проблем докато не светна постоянно лампата на таблото. След диагностиката се оказа че е блокирал преден ляв всмукателен клапан. За ремонта поискаха 180 лв. ако стане :?:

Следваща

Назад към E36